3a divisió FEF

VICENÇ FERNÁNDEZ

ENTRENADOR DEL PALAMÓS

“Ni en el millor dels somnis em veia entrenant el degà”

“Hem d’intentar aprendre cada dia i competir tan bé com puguem”, assegura el jove tècnic, que vol anar partit a partit

“Hem pogut triar el que desitjàvem gairebé en totes les posicions”, valora Vicenç Fernández

El camp on tinc més ganes de jugar és el de Palamós; hem d’aconseguir que tots els aficionats s’ho passin bé
En defensa i al mig estem ben coberts. Al davant també, però si ens l’haguéssim de jugar segurament ho faríem al davant

Després d’una llarga trajectòria en equips de base i una petita aventura al Vidreres, Vicenç Fernández arrencarà aquesta temporada, que comença avui amb el primer entrenament de pretemporada, com a entrenador del Palamós. Ambició, treball i aposta per la joventut seran valors clau en la seva gestió.

Ha assimilat ja que és el nou entrenador del Palamós?
La veritat és que es fa difícil. Ho vaig assimilant cada dia que passa, quan vas fent feina de planificació i t’hi vas trobant. Al final, però, com que en el futbol sempre es tracta de ficar la pilota a dins la feina és la mateixa. El que sí que és cert és que la repercussió que té tot el que fas aquí a Palamós és molt més gran que abans.
Com va saber que era l’entrenador escollit?
Quan Joan Mármol va anunciar que acabava la seva etapa i ho deixava van començar a sonar alguns rumors. Vaig estar uns dies escoltant comentaris i preguntes des del club de si m’hi veia. En general, però, no hi vaig donar importància. Quan vam acabar la temporada amb el juvenil i vam aconseguir l’ascens el club ens va comunicar que érem els escollits. No podíem deixar escapar l’oportunitat i ja ens vam posar de seguida a treballar.
Com afronta aquest repte?
Lògicament amb la màxima il·lusió. Quan has estat entrenant gairebé sempre equips de futbol base, que et deixin l’oportunitat d’entrenar el degà de Catalunya és increïble, no ho hauria pogut somiar mai. Ni en el millor dels somnis m’hi veia.
Quins objectius personals i col·lectius es marca?
Al cos tècnic, com que som tots força joves, ens agradaria poder consolidar-nos a la categoria i ara el que hem de fer és intentar aprendre el màxim amb molt esforç. I si pensem en l’equip només podem intentar competir al màxim cada dia, perquè si competim bé al final els resultats sempre arriben. No ens volem marcar límits, però tenim clar que hem d’anar partit a partit i no pensar gaire més enllà.
Ja tenen la plantilla enllestida. Està content amb el que té?
Sí, perquè hem pogut triar el que desitjàvem gairebé en totes les posicions. Estem molt contents que hagi pogut continuar gent important, i sobretot amb el perfil dels jugadors que han arribat. Tenim un bon equip.
Es pot esperar algun canvi d’última hora en la plantilla?
No descartem que algun futbolista se’n vagi cedit, perquè al cap i a la fi volem que tots els jugadors puguin jugar minuts, i si creiem que no ho poden fer aquí haurem de buscar solucions. Durant la pretemporada ho veurem i, si cal, buscarem sortides.
I pensa que s’ha de reforçar alguna posició?
Estem molt contents amb el que tenim. Al final al mercat sempre pot aparèixer una peça diferent i hi estaríem oberts. Sí que és veritat que a la defensa i al mig estem molt ben coberts. Al davant també, però si ens l’haguéssim de jugar segurament ho faríem al davant.
Tindrà una plantilla molt jove.
Aquesta era la idea. El futbol català està molt limitat econòmicament. Evidentment a tothom li agradaria tenir una plantilla plena de jugadors amb experiència a 2a B i 3a, però la realitat és la que és. A nosaltres ja ens agrada aquest perfil de jugador jove, perquè li podem exigir més implicació que a altres i per això també hi hem apostat.
Quin paper ha jugat en la construcció de la plantilla?
Fins ara Mármol tenia la màxima responsabilitat, però ara és un conjunt. Hi ha una comissió esportiva que està en contacte amb el president i el cos tècnic. Entre tots hem mogut totes les fitxes i hem anat comentant les possibilitats de mercat.
Es preveu una lliga complicada, amb molts noms d’equips grans. Què n’opina?
Sempre passa que cada any sembla més difícil que l’anterior, però també és veritat que l’any passat hi havia equips com l’Olot i el Peralada que eren molt superiors. La tercera és una categoria molt maca i molt potent sempre, perquè tots els equips tenen molta entitat i estan consolidats. Dir que és més forta que anys anteriors, és difícil, però pot ser. L’únic que està clar és que serà una lliga molt i molt competitiva.
Abans que surti el calendari, té alguna preferència per començar el curs?
Doncs no. Com que no hi haurà cap rival fàcil m’és igual. Tothom intentarà guanyar cada partit i l’ordre no afectarà gaire. Evidentment preferiria començar a casa, però si no tampoc no passa res. Tots els partits, siguin quan siguin, seran difícils, així que ens hem de centrar en la nostra feina.
Hi ha algun camp que li faci una especial il·lusió visitar?
Tots il·lusionen perquè són de clubs a qui tinc molt respecte. Si et soc sincer, al que més ganes tinc de jugar és al de Palamós. M’agradaria que vingués molta gent i veiés un equip que juga amb moltes ganes. Hem d’aconseguir que l’aficionat s’ho passi bé.
Només hi haurà dos equips de la demarcació aquesta temporada, vosaltres i el Figueres. L’objectiu és en part quedar davant seu?
La rivalitat amb la Unió és molt sana ara mateix i hi ha molt bona relació. Sí que són partits especials de jugar, però no hi ha la tensió d’abans. És una llàstima, però, que només hi hagi dos equips per culpa del descens compensat de la Jonquera. Estaria bé que hi pogués haver tres o quatre clubs gironins.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)