Girona

En procés d’aclimatació

Primers dies. L’estada a Peralada i la que avui comença a Manchester són el primer pas per integrar els nous fitxatges mentre l’equip fa un treball intensiu físicament i tàcticament

“Excel·lents.” Així defineix Bernardo Espinosa els seus tres primers dies des que ha començat la pretemporada com a jugador del Girona. Una bona manera de començar, sens dubte, una temporada que de moment està carregada d’interrogants. Però el que realment importa és que aquesta nota es pugui donar un cop hagi acabat la temporada. I per això està treballant el Girona, en secret i d’amagat –fins ahir a Peralada i a partir d’avui a Manchester–, en aquests primers dies de pretemporada, carregats d’exercicis tàctics i físics.

Els primers dies d’una temporada sempre són importants per a tothom, però sobretot per als nouvinguts, que han de descobrir què vol dir jugar al Girona al costat de jugadors de la ciutat i amb molt de pes al vestidor com ara Pere Pons, Granell o Eloi. De moment al primer equip del Girona, però, de cares noves n’hi ha poques –com a mínim d’oficials–. Els porters Gorka Iraizoz i José Aurelio Suárez, i els defenses Carles Planas i Bernardo Espinosa. Precisament aquest últim va destacar ahir la importància d’aquests primers dies i de les estades que està fent el Girona. “Són uns dies fonamentals per tenir la primera presa de contacte amb el vestidor, que permet conèixer els nous companys i començar a intimar-hi”, valora Bernardo. Amb molta experiència ja sobre les seves espatlles, el central colombià té clar que aquests dies a Peralada, i els que ara venen a les instal·lacions de la City Football Academy, han de servir “per enfortir un bon grup humà, tant a dins com a fora del camp, que garanteixi el bon rendiment que necessitem”.

Treball i més treball

“Estem fent un treball força intens, amb jornades de molta càrrega”, analitza Bernardo sobre els dos dies de doble sessió que ha fet el Girona a porta tancada a les instal·lacions del Golf Peralada, que segons el central han deixat “bones sensacions tot i la fatiga acumulada”.

Ara serà el torn de Manchester, on el colombià espera continuar “acumulant estímuls positius”. Vuit dies de treball que han de permetre seguir l’aclimatació de Bernardo i la resta de cares noves a l’equip. “Tenim molta il·lusió per seguir tenint bones sensacions i poder agafar els conceptes tàctics que ens demana Pablo Machín. Hem de donar-ho tot, treballar molt i millorar per començar a estar preparats per competir quan arribi l’inici de temporada, que cada vegada és més a prop, i ja haver passat tot el procés de construcció de l’equip”, analitza Bernardo.

Bernardo, motivat

Només són els primers dies d’aquesta nova etapa, però el central colombià també es va mostrar molt motivat ahir amb el seu retorn a la lliga espanyola després del pas pel Middlesbrough. “És una sort poder canviar la lliga anglesa per l’espanyola, i ho he fet amb la màxima il·lusió perquè vol dir seguir jugant contra els millors jugadors del món.”

El central, que a priori apunta a ser titular en l’esquema de Machín sigui amb un sistema de dos o tres centrals, també va assegurar que està aprofitant aquests dies per “treballar i millorar tant com pugui” per aportar el seu gra de sorra a l’equip, “igual que la resta de jugadors també hi posaran el seu”. “Vull aportar tot el que pugui per aconseguir coses boniques i complir els objectius que ens marquem”, va valorar Bernardo des de Peralada.

LA VALORACIÓ

Aquests primers dies són fonamentals per començar a conèixer els companys i de moment tot és excel·lent
A Manchester ho hem de donar tot per agafar els conceptes del tècnic i estar preparats quan arribi el moment de competir
Ho hem d’aprofitar per construir un bon grup, tant dins com fora del camp, ja que això ens donarà el bon rendiment que necessitem
És una sort poder canviar la lliga anglesa per l’espanyola per seguir jugant contra els millors jugadors
Bernardo Espinosa
central del girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)