Girona

La zona de definició, per definir

El Girona necessita començar a cobrir els buits a la davantera, l’única demarcació sense cap peça confirmada

La idea és fer arribar entre tres i quatre puntes a la primera plantilla

Falten centrals, carrilers i migcampistes, però falten sobretot davanters. El Girona treballa perquè la plantilla de l’estrena a primera divisió vagi prenent forma –l’única demarcació coberta és la porteria, amb Gorka Iraizoz, Bounou i José Aurelio Suárez–i té unes necessitats especials a la zona de definició, perquè comença des de zero. El club tenia en nòmina dos davanters, però ha decidit prescindir-ne. Amb Cristian Herrera, després d’un rendiment molt decebedor la temporada passada, es va arribar a un acord per a la rescissió del contracte, abans que el canari s’entengués amb el Lugo per continuar competint a segona A. I amb Fran Sandaza, vinculat a Montilivi per dues temporades més, la solució ha estat cedir-lo, la primera, a l’Al-Ahli de Doha. Sense ni l’un ni l’altre, Pablo Machín ha començat la pretemporada sense cap davanter en la plantilla, més enllà de la presència del jugador del Peralada Cesc Clotet.

En funció del mercat

Per a la confecció de la plantilla, la intenció de l’àrea esportiva és fer arribar entre tres i quatre davanters, en funció de les possibilitats del mercat. El club centra la recerca en puntes de referència, però també pot adaptar al davant jugadors amb més perfil d’extrem, com Marlos Moreno, un dels jugadors cedits pel Manchester City. De fet, l’altre condicionant és el sistema de joc. Pablo Machín solia alinear dos davanters, però ja la temporada passada va jugar sovint amb un sol punta de referència, aprofitant el rendiment excel·lent d’homes com Borja García i Portu des de la segona línia. El tècnic va tenir sempre quatre davanters a la plantilla, tot i que tant en el mercat d’estiu com en el d’hivern l’àrea esportiva va intentar incorporar una cinquena peça al davant amb característiques diferents de les altres quatre. Ara, pendent de les arribades i de la concreció del patró de joc, ha d’acabar de definir el nombre.

El Girona se’n va avui cap a Manchester. Si no hi ha una operació imminent, Machín continuarà treballant sense davanters confirmats, més enllà de la presència de Marlos. Quan es tanqui un reforç, la idea és integrar-lo de seguida a l’estada.

CEDIT I RESCINDIT

El Girona ha prescindit de Sandaza i Cristian Herrera, que tenien contracte

EL CURS PASSAT

Va treballar amb quatre puntes, tot i que va buscar el cinquè en els dos mercats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)