Territorial

futbol

Divisió d’honor juvenil

Nova plantilla, nou escenari

Divisió d’honor juvenil. El Girona, que tornarà a ser dirigit per Àlex Marsal, va engegar ahir la pretemporada amb un equip renovat que té en el punt de mira el filial a 2a B i el primer equip a l’elit

El juvenil del Girona, que espera que es resolguin els temes interns de la RFEF per conèixer el calendari, va començar ahir la pretemporada amb el primer entrenament a Vilablareix per preparar un curs en què pràcticament tot serà nou. Una de les poques peces que es manté és la del tècnic Àlex Marsal, que dirigirà l’equip per segon any consecutiu després d’aconseguir que l’equip fes un salt de qualitat el curs passat i acabés en la vuitena posició.

A banda del tècnic, els protagonistes d’aquest curs seran del tot nous. El Girona ha hagut de construir un juvenil A nou de dalt a baix perquè només Mario i Rodri continuaran respecte del curs passat. De les cares noves, n’hi haurà deu que arriben del juvenil B, que la temporada passada va competir en lliga estatal i deu més que son noves incorporacions. “Estem molt contents amb la plantilla que ens ha quedat perquè és molt seriosa i té molt de potencial per millorar si es treballa bé. No hem buscat jugadors descartats, sinó jugadors que poden estar al primer nivell”, valora el director esportiu de la base del Girona, Albert Siria. La plantilla està força enllestida amb 22 jugadors, però els blanc-i-vermells encara esperen incorporar un central, un interior i un extrem més.

L’objectiu d’aquesta temporada del juvenil tornarà a ser fer un pas endavant. Si bé la temporada passada ja es va aconseguir (el colofó va ser el triomf al camp del Barça), aquest any el Girona espera consolidar-se en la part alta de la classificació des de la prudència. “Si treballem en el dia a dia hi ha una plantilla per mirar de cara a tothom. Si deixem de treballar no serem capaços de tirar els partits endavant”, assegura Siria.

Un projecte motivador

Aquesta temporada el juvenil del Girona viurà un escenari que no havia viscut mai. El fet de tenir un filial com el Peralada a 2a B i un primer equip a primera permet que el projecte formatiu sigui més ambiciós que mai, com ja s’ha pogut comprovar amb els jugadors que han arribat. “Sempre ajuda tenir les millors categories possibles i en aquest cas el fet que tinguem un equip a 2a B és un reclam molt important per a tots els jugadors que venen, perquè poden veure que tenim una estructura de club on es pot evolucionar en totes les categories fins a arribar a l’elit”, analitza Siria.

En aquest sentit, fins i tot, es preveu que, si el Peralada té una plantilla curta, hi hagi juvenils que puguin arribar a entrar en les convocatòries. “Federativament és possible i segur que hi haurà algun juvenil que tindrà l’opció de jugar-hi”, va dir Siria.

LES VALORACIONS

Porters
Adrià Collet Juvenil B
Albert Torra Juvenil B
Defenses
Arnau Alós Espanyol
Adrià Prado Sant Andreu
Èric Ruiz Unif. Bellvitge
Teo Quintero DAMM
Fran Gámiz Jàbac-Terrassa
Mario Garcia 2a temporada
Pol Hernández Espanyol
Fitxatge pendent ??
Migcampistes
David Suárez UD Guía
Nando Uche Santo Domingo
Guillem Escarrabill Juvenil B
Jofre Cherta Juvenil B
Alejandro Mejia Juvenil B
Alejandro Cobos Juvenil B
Monchi Juvenil B
Juli Berenguer Juvenil B
Fitxatge pendent ???
Extrems
Rodri Hernando 2a temp.
Moha Keita Juvenil B
Valery Fernández Juvenil B
Fitxatge pendent ??
Davanters
Daniel Homet Sant Andreu
Àlex Pachón Gimn. Manresa
Si treballem en el dia a dia serem capaços de mirar de cara a tothom, si no ho fem ens costarà
Albert Siria
director esportiu de la base gfc
El fet que tinguem un equip a 2a B és un reclam molt important. Tenim una estructura de club en què es pot evolucionar molt
Estem molt contents amb la plantilla que ens ha quedat perquè té molt de potencial per millorar si es treballa bé
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)