Girona

La pressió s’accentua

La polèmica de les obres. La demora del permís municipal escurça el marge del Girona per tenir a punt l’ampliació de l’aforament de l’estadi de Montilivi

El temps corre i qualsevol entrebanc amenaça amb convertir-se en un problema greu, especialment si és de rellevància i s’allarga. La demora del permís municipal per a la instal·lació de les grades noves que han de fer créixer l’aforament de Montilivi fa créixer la incertesa i la pressió respecte al desenvolupament de les obres. El Girona, que va presentar fa gairebé un mes un projecte d’ampliació, ha hagut de posar el fre. I si no es reactiva ràpidament, el perill de no poder viure l’estrena històrica a primera divisió amb 13.500 seients a l’estadi s’accentuarà. D’entrada, i per evitar més efectes indesitjats, el club va decidir ajornar l’obertura del període per captar nous abonats –els que tenen el carnet de fan–, que havia de començar demà. El club no se la vol jugar i no pensa fer nous socis fins que no tingui la garantia total que hi haurà noves graderies.

Des que va començar a treballar en la remodelació de l’estadi, el Girona tenia clar que la instal·lació en si de les graderies retràctils, encarregada a una empresa especialitzada a muntar-ne per a esdeveniments de primer nivell, seria prou ràpida i àgil. La previsió era que fins a l’agost, el mateix mes del començament de lliga, no començaria el procés d’instal·lació. Una altra cosa, però, són els treballs previs, començant pels estudis geotècnics necessaris per obtenir l’autorització per part de l’Ajuntament. I és en aquest punt que hi ha hagut l’encallada, després que el consistori ja tombés un primer permís. Pels precedents al terreny, és especialment delicada la zona de preferent, on s’hauria d’ubicar una graderia amb una part coberta. El club confia acabar-ho resolent, però el marge es va escurçant i els interrogants van creixent.

Les limitacions

El Girona i l’Ajuntament s’han de tornar a trobar de manera imminent per intentar avançar els treballs. Fins que no es desencalli, el Girona no preveu activar la via perquè els aficionats en llista d’espera, ara amb la categoria de fans (més de 2.000), es puguin convertir en abonats, perquè els maldecaps es multiplicarien si es demorés l’obra més enllà de l’inici de lliga. Tenir frenat l’augment de la massa social, per tant, ja és un primer gran efecte no desitjat. N’hi ha d’altres, com la necessitat de reubicar els abonats que han demanat deixar el seu seient habitual per anar cap a un dels de les noves graderies.

Una prova de foc

El Girona espera que la demora no s’allargui gaire més i que l’amenaça de no poder començar la temporada amb l’estadi a punt s’esvaeixi. El club, que té la intenció de programar el trofeu Costa Brava el 15 d’agost, viurà el cap de setmana següent el primer partit de lliga. I a l’atractiu de ser el debut a primera divisió s’hi afegeix el fet que visita l’estadi l’Atlético, un dels clubs més potents. L’exigència serà màxima i haurà d’estar tot a punt, a la gespa, a les graderies i a la zona de mitjans, perquè serà un dels duels amb més repercussió a Girona. El repte és majúscul, i el temps colla cada cop més.

INDISPENSABLE

La instal·lació de les grades noves és ràpida, però fa falta la seguretat prèvia

EFECTES

L’ajornament faria frenar l’augment de la massa social i reubicar alguns socis

REPTE MAJÚSCUL

L’estrena a primera i l’entitat del rival, l’Atlético, fan augmentar l’exigència
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)