2a divisió FEF

Un inici de contrastos

2a divisió B. La competició començarà el cap de setmana del 20 d’agost amb la visita del Lleida a Badalona i un debut d’altura per al Peralada, que rebrà la visita del Mallorca

S’ha acabat esperar. Enmig de l’enrenou que viu la Federació Espanyola de Futbol (FEF) per la detenció i inhabilitació d’Ángel María Villar, el màxim organisme del futbol estatal va fer públic ahir el calendari dels quatre grups de segona divisió B, en què aquesta temporada competiran set equips catalans: el Badalona, el Lleida, el Cornellà, el Sabadell, el Llagostera, l’Olot i el Peralada-Girona B. Tots començaran a competir el cap de setmana del 20 d’agost, que és el mateix moment en què s’inicia la lliga a primera divisió, segona A i tercera.

En la primera jornada, de fet, ja hi haurà un duel català. El Lleida Esportiu, un projecte molt renovat, visitarà el nou estadi del Badalona. En l’arrencada també destaca el partit del Peralada-Girona B, que rebrà la visita del Mallorca, un matx difícil d’imaginar en la lliga fa tan sols cinc anys, quan el conjunt balear jugava a primera divisió i, el de l’Alt Empordà, a primera catalana. També tindran una estrena molt exigent el Sabadell, que rebrà l’Elx; l’Olot, que visitarà el feu de l’Hèrcules; i el Llagostera, que se les haurà a casa amb l’Alcoià. El Cornellà, per la seva banda visitarà un acabat d’ascendir, l’Ontinyent.

Quant al calendari, els equips ja saben que hauran de jugar una jornada intersetmanal l’1 de novembre i que n’hi haurà dues de descans per Nadal. De fet, el retorn a la competició després de l’aturada, el cap de setmana de Reis, coincidirà amb l’arrencada de la segona volta. La lliga s’acabarà el 13 de maig.

Pèrdua de representació

L’ascens del Barça B a segona A el juny passat i el descens del Prat, l’Espanyol B, l’Hospitalet i el Gavà –aquest darrer, als despatxos–, junt amb el fet que tan sols l’Olot i el Peralada van fer el salt de tercera divisió a segona B, ha fet que aquesta temporada sigui la que té menys representants catalans en la categoria de bronze dels últims cinc anys. I és que des del curs 2011/12, en què hi va haver només sis equips del principat a segona B, quan sempre n’hi havia hagut com a mínim nou.

EL CALENDARI

Només hi ha una jornada entre setmana (1 de novembre), i la lliga acaba el 13 de maig
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)