Girona

Les pretemporades ja són això

El Girona continua afinant la màquina per a la lliga, però encara està lluny de la versió que necessitarà per ser competitiu a primera

Pablo Machín, que va fer jugar els quatre cedits pel City, va fer dos equips diferents, i el de la segona part va estar millor que el de la primera

Va ser de perfil baix i amb poques ocasions, però al Brigthon li van anular dos gols

gIrona 0 brighton 0

BRIGHTON:Matt Ryan (Nicky Maenpaa 72’); Ryan Rosenior (Goldson 72’), Shane Duffy, Lewis Dunk (Hunemeier 72’), Bong (Suttner 72’); Jamie Murphy (Sully March 76’), Dale Stephens (Bruno Saltor 46’), Bekam Kayal, Issy Brown (Kazenga Lua Lua 80’); Pascal Gross (Skalak 76’) i Tomer Hemed (Glen Murray 72’). GIRONA: 1a part:Gorka Iraizoz; Bambo, Alcalá, Kiko Olivas; Maffeo, Aleix Garcia, Sergi Álamo; Eloi, Granell; Boulaya i Kevin Soni.2a part:Bounou; Ramalho, Bernardo, Andrés Romero; Portu, Pere Pons, Aday; Douglas Luiz, Borja García; Stuani i Marlos. ÀRBITRE:García Verdura.T.G.: Al visitant Bong (52’).T.V.: Per doble amonestació a Glen Murray (79’ i 84’), del Brighton.PÚBLIC:3.152 espectadors al municipal de Palamós.

És de calaix que al Girona li falta encara molt i molt per arribar al nivell que necessitarà per ser competiu a primera. Però per això serveixen les pretemporades. Per anar afinant la màquina, agafant to físic, ritme, velocitat i punteria. I als de Machín no només els falta tot això, sinó també fitxatges que han de tenir molt de pes en la plantilla. Tot just ahir el tècnic va poder veure en acció els cedits del City més enllà de com es mostren en els entrenaments. El 0-0 va ser el de menys, com ho són tots els resultats de tots els partits de preparació. L’essencial és que l’equip creixi i evolucioni. Ahir, en línies generals, el Brigthon va ser millor en la primera part i el Girona, en la segona. Els anglesos haurien pogut guanyar perquè els van anul·lar dos gols, però també el Girona hauria pogut fer-ne algun si Stuani hagués saltat (o mesurat) un pam més.

Primer acte molt discret

La primera meitat va donar ben poc de si. Machín va desplegar els onze titulars en quatre línies, Iraizoz a banda. Un 3-3-2-2, amb els carrilers (Maffeo i Sergi Álamo) a l’alçada del distribuïdor (Aleix Garcia) i amb Eloi i Granell una mica més avançats. Boulaya i el davanter del Peralada Kevin Soni van ser les referències a dalt, però van tenir ben poc protagonisme, engolits per les torres angleses cada vegada que el Girona va intentar arribar a dalt per l’aire en comptes de fer-ho per terra. Van ser 45 minuts difícils d’empassar perquè els blanc-i-vermells no van aconseguir possessions llargues i en l’intercanvi de cops, el Brighton, amb més múscul, va sortir vencedor la majoria de vegades.

El Girona no va posar ni una sola vegada a prova el porter Matt Ryan i les dues úniques rematades –una d’Eloi des de la frontal (6’) i un cop de cap d’Alcalá (16’)– es van perdre molt lluny dels pals. Sense ni de bon tros aclaparar, els anglesos almenys van inquietar Iraizoz –va treure una molt bona mà en una rematada de Gross (33’)– i van crear més sensació de perill amb arribades per banda o alguna rematada des de la frontal.

El segon onze, millor

Machín no va alterar el dibuix, però va sorprendre amb Portu en el carril dret. El murcià, que primer va trobar un os en Bong, va ser una de les notes positives cada vegada que va posar la directa, i van ser unes quantes. El Girona va tenir millor aspecte en la segona meitat, ajudat probablement també pel recital de canvis que va fer el Brigthon amb el segon acte en marxa.

Douglas Luiz, amb un pentinat cridaner que encara el fa més visible, va acaparar molt de camp i va oferir mostres del futbolista que en un futur no massa llunyà pot arribar a ser. De la cama dreta del brasiler va sortir el primer xut entre els tres pals dels gironins en tot el partit, ben blocat pel porter rival (66’). Amb la línia de tres centrals ben definida i Pere Pons traçant-ne una d’imaginària just per davant, el mateix Douglas o Borja García van tenir més llibertat de moviments en atac dels que van tenir Granell i Eloi en la primera meitat.

El Girona es va acostar al gol en dues accions molt similars en la recta final del partit: dues centrades de Portu (la segona després d’una interessant assistència de Marlos, amb recursos en distàncies curtes) i dues rematades de cap un pèl forçades de Stuani, d’aquelles que l’uruguaià no hauria de perdonar quan arribi a l’estat idoni de forma (77’ i 83’). Abans, a Murphy li van invalidar un gol que semblava legal (75’). El Brigthon va acabar amb deu perquè Murray, que va saltar a la gespa en el 72’, va veure dues targetes en un tres i no res.

LA PRIMERA PART

El primer onze del Girona no va crear perill ni va posar a prova el porter rival

LA SEGONA PART

Els gironins van tenir més guspira, amb Douglas molt actiu, i Portu trencador al carril
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)