2a divisió FEF

La il·lusió contra la història

2a divisió B. El Peralada es prepara per rebre diumenge el Mallorca en el debut en la categoria de bronze. Fa cinc temporades els balears estaven a primera i els xampanyers, a primera catalana

Diumenge (12 h) el Peralada rebrà el Mallorca en la primera jornada de lliga de 2a B. Si fa uns anys algú hagués dit que es jugaria aquest partit, gairebé segur que l’haurien pres per boig. I és que el Mallorca ha estat capaç de guanyar una copa i una supercopa en els últims vint anys i ha guanyat partits de Champions League contra equips com l’Arsenal i el Schalke 04. Fins i tot el conjunt balear va aconseguir que un dels seus porters, Carlos Roa, es convertís en Zamora de la lliga (1998/99) i també que un dels seus davanters, Dani Güiza, guanyés el Pichichi (2007/08).

Mentre el Mallorca era un dels grans clubs de l’Estat espanyol, el Peralada es jugava les garrofes a primera catalana, i aspirava, com a molt, a jugar alguna temporada a tercera. De fet, fa només cinc temporades, el curs 2012/13, el Mallorca encara jugava a primera divisió i el Peralada ho feia a primera catalana. En cinc cursos, però, tot ha canviat. El Mallorca va descendir aquell mateix any i el curs passat va baixar per primera vegada a segona B. El Peralada, en canvi, ha fet el camí contrari, pujant a tercera la temporada 2013/14 i aquest estiu, a segona B. De fet, els de l’Alt Empordà sempre han estat com a mínim una categoria per sota del Mallorca B, excepte en tres cursos que han jugat tots dos a tercera (2005/06, 2006/07 i 2015/16).

Dos mons oposats

Que esportivament el Peralada i el Mallorca hagin tingut trajectòries absolutament dispars no és cap sorpresa, i és que socialment els dos clubs també són mons a part. La vida en una ciutat de 402.909 (Palma) no té res a veure amb els 1.835 habitants que viuen a Peralada. La massa social del Mallorca és, sens dubte, de les més importants dels equips de segona B, amb 7.488 socis (segons va informar dimecres). El Peralada, en canvi, fa pocs dies que va superar la xifra de 200 abonats i la temporada passada en tenia pocs més de 150. El seguiment dels dos equips a les xarxes socials tampoc és comparable –a Twitter, per exemple, el Mallorca té 209.000 seguidors, i el Peralada no arriba als 6.500.

Diumenge (a les 12 h) el passat i totes les diferències no valdran per a res, i és que el Peralada arriba, des de baix, amb tota la il·lusió del món per tombar un gran club que fa anys que no aixeca el cap.

MASSA SOCIAL

El Mallorca té 7.488 socis, mentre que el Peralada en té pocs més de 200

CAMÍ INVERS

En el curs 2012/13, el Mallorca estava a primera divisió i el Peralada, a primera catalana

Dia especial per a Sánchez i Sureda

El partit de diumenge serà especial sobretot per a dos jugadors xampanyers, Javi Sánchez i Jorge Sureda, que s’enfrontaran amb el club en què es van formar. Tots dos van acabar l’etapa de juvenil amb el Mallorca l’estiu del 2015, però, veient que no se’ls garantia un lloc a la plantilla del filial (que havia de jugar a segona B), van decidir acceptar la proposta del Girona per jugar a tercera amb el Peralada. Demà, si tenen l’oportunitat de jugar, podran debutar en la categoria de bronze contra el club que els va veure créixer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)