Girona

futbol

girona

El bloc més compacte de la lliga aterra a Montilivi

Totpoderós. L’Atlético de Madrid afronta el nou curs amb el mateix grup que l’anterior, en gran part gràcies a la implicació dels jugadors, que no han volgut marxar després de la sanció de la FIFA

L’Atlético ha vist com aquest estiu no podia inscriure jugadors per culpa de la sanció de la FIFA imposada pels fitxatges de menors. Si això hagués passat a Girona el daltabaix seria sideral (amb una plantilla per refer), però per als madrilenys ha estat gairebé una benedicció i és que, en part, gràcies a la sanció la resposta de tots els integrants de la plantilla ha estat no escoltar cap oferta i quedar-se al club. “El club ha treballat molt per mantenir els jugadors i això ha fet que l’equip surti reforçat encara que no puguem fitxar”, va valorar ahir Gabi, el capità, en roda de premsa.

El bloc que es manté, a més, no és qualsevol. Molts dels que formen a dia d’avui la plantilla ja fa molts anys que estan a les ordres de Simeone i la solidesa que han demostrat fins ara difícilment canviarà aquest any. Una lliga (2013/14) i dos subcampionats en la Champions (la temporada 2013/14 i 2015/16) posen el colofó a una trajectòria espectacular. “Som els mateixos jugadors de la temporada passada i les anteriors, i això és molt bo per nosaltres, però ara ho hem de demostrar al camp”, va valorar Godín, un altre dels capitans de l’equip.

Moviments de futur

L’Atlético, que aquesta temporada tindrà el repte d’intentar començar bé la temporada tot i jugar els tres primers partits a domicili, sí que s’ha mogut per fer algun retoc, tot i que no pugui ser efectiu fins al mes de gener. Vitolo, ara a Las Palmas, serà un reforç de garanties i si s’acaba produint la tornada de Diego Costa, l’Atlético tornarà a ser un equip que aspirarà absolutament a tot.

LES VALORACIONS

El club ha treballat molt per mantenir els jugadors i això ha fet que l’equip surti reforçat encara que no puguem fitxar
Gabi Fernández
migcampista de l’atlético

UNA SOLA BAIXA

Dels que van jugar el curs passat només falta Tiago, que s’ha retirat
Som els mateixos jugadors que hi érem la temporada passada i això és bo. Ara hem de demostrar-ho
Diego Godín
defensa de l’atlético
És un repte jugar els tres primers partits fora de casa. No és fàcil. Esperem començar bé a diferència del curs passat
Koke Resurrección
migcampista de l’atlético

Sense Thomas, Filipe Luis ni Godín

L’Atlético de Madrid arribarà amb moltes baixes en la primera jornada. A banda de les conegudes de Thomas i Godín, que s’hauran de perdre el partit per sanció (van complir cicle de targetes grogues en l’últim partit del curs passat), ahir es va confirmar una altra baixa important, la del lateral esquerre Filipe Luis. El brasiler fa dues setmanes que es recupera d’unes molèsties al soli, però no arribarà a temps per viatjar a Montilivi. Lucas Hernández ocuparà el seu lloc.

Qui continua sent dubte, però té poques possibilitats de jugar, és Gameiro, que continua sense l’alta mèdica després d’operar-se d’una pubàlgia.

Simeone mai ha perdut en el debut

Des que Diego Pablo Simeone és l’entrenador de l’Atlético de Madrid, des de mitjan de la temporada 2011/12, el conjunt madrileny mai ha perdut en la primera jornada de lliga. Els resultats que han aconseguit els colchoneros en el debut, però, tampoc han estat gaire positius, ja que en les cinc temporades només han guanyat dos partits (al camp del Sevilla el curs 2013/14, 1-3, i a casa contra Las Palmas el 2015/16, 1-0), i n’han empatat tres (a domicili al camp del Màlaga, 0-0 el curs 2011/12, i al del Llevant, 1-1 el curs 2012/13, i a casa la temporada passada contra un recentment ascendit com l’Alavés, 1-1).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)