3a divisió FEF

Vestits d’etiqueta

En marxa. La categoria aixeca el teló avui amb un munt d’equips preparats per ocupar les primeres posicions. Als quatre descendits de segona divisió B s’afegeixen blocs de gran qualitat

Ja només falten unes poques hores perquè la pilota comenci a rodar de nou als camps de la tercera divisió. Han passat tres mesos des de l’últim partit de lliga i el campionat ja dona avui el tret de sortida. Comença un recorregut de 38 jornades en què ningú no regalarà res. La lliga no serà cap camí de roses per a ningú i assolir els objectius proposats no serà tampoc una fita senzilla. Tots els clubs han confeccionat els millors vestits possibles per fer front a una temporada, de nou, de màxima exigència.

Platea

Dels quatre primers classificats de la temporada anterior, l’Olot i el Peralada, després dels impagaments del Gavà, ja no hi són perquè van assolir l’ascens a segona divisió B. El Terrassa i el Vilafranca es mantenen a tercera. Els egarencs, amb el debutant Cristian Garcia a la banqueta, han format un bloc renovat ple d’ambició. Els de l’Alt Penedès mantenen jugadors clau com Fontanils, Gerard Boira i Víctor Oribe i s’han reforçat amb peces interessants, com Abel Rita o Àlex Pla.

El Sant Andreu de Mikel Azparren no va entrar per un pèl entre els quatre primers llocs i aquest curs ha format una plantilla amb un marcat poder ofensiu. Els de Mikel Azparren amb Òscar Muñoz, Elhadji i Kuku. També la Pobla de Mafumet amb Rodri com a capità del vaixell i l’Ascó de Santi Castillejo i al seu esperit competitiu voldran fer nosa en els primers llocs .

Quan tothom comença a fer travesses per saber els principals candidats a ocupar les posicions de privilegi, tothom mira els equips que venen de dalt. I és que la temporada anterior el futbol català va patir una autèntica escabetxada a segona divisió B. L’Hospitalet del nou tècnic Xavi Molist és un equip completament nou. Només continuen quatre jugadors i ha confeccionat un bloc que combina jugadors amb experiència amb joves plens de projecció. El Prat, amb Pedro Dòlera, de nou, a la banqueta, també forma part dels favorits. El conjunt potablava manté peces claus del curs passat com Oriol Ricarte, Putxi i Poves i ha incorporat els germans Cano, Carlos i Jordi, Raigón i Darbra. El tercer descendit, l’Espanyol B de David Gallego, està format per jugadors del planter de gran qualitat i està cridat a ser un dels grans animadors del grup.

Amfiteatre

El Figueres i el Palamós seran els dos únics representants de la demarcació de Girona. Els de Vilatenim han apostat per un canvi de cicle. Els Pedro, Revert, Masó i Adrià Casanovas se n’han anat i han arribat jugadors amb ganes de reivindicar-se després d’un mal any amb els seus clubs d’origen, com Ot Bofill, Canal i Aleix Feixas. Per la seva part, el degà ha confiat en el tècnic de l’ascens del juvenil a lliga estatal, Vicenç Fernández, per al seu nou projecte. La columna vertebral formada per Cano, Cornellà i Subi continua i han pujat jugadors de la base més incorporacions joves, però amb experiència a tercera com Botxi i Lluc Banús.

El Granollers d’Albert Càmara, el Santfeliuenc d’Andrés González i el Vilassar de Manel Moya han apostat per la continuïtat amb una interessant barreja de joves i veterans. Dins aquest grup d’equips hi ha el Castelldefels i el Cerdanyola dels germans Carrillo. Tots dos tècnics han fet un rentatge d’imatge als seus equips i han pescat un bon nombre de jugadors nous. Al seu costat hi ha un Europa que voldrà continuar la bona evolució de l’últim tram de temporada amb Joan Esteva de bon començament a la banqueta. El Gavà és una absoluta incògnita. Ja sense Manuel Maniega a la presidència i amb l’arribada de Joan Mármol a la banqueta, els blaugrana han reformat tot l’equip de dalt a baix i no continua cap jugador del curs anterior.

Galliner

De primera catalana arriben tres nous equips. El Santboià de Piti Belmonte torna a tercera després de tres cursos. Els del Baix Llobregat volen consolidar-se a la categoria. El Reus B-Cambrils debuta a tercera. Els roig-i-negres de Lluís Albesa han format un bloc jove reforçat amb jugadors de qualitat, com Ernest Forgas, i volen fer-se sentir a la categoria. Finalment, l’Horta, un dels clubs històrics del futbol català, tastarà, de nou, la tercera després de disset anys i ho farà amb Nacho Castro al capdavant. Els barcelonins han incorporat jugadors amb experiència a tercera, com Andrés Díez, Jota i Makaay, i mantenen peces importants de l’ascens com el davanter Sergi Arranz.

LA VELLA GUÀRDIA

El Terrassa i el Vilafranca volen repetir ‘play-off’, però tindran més competència

CLASSE ALTA

El Sant Andreu ha fet una plantilla plena de poder ofensiu per fer un pas endavant

RETORNS

L’Hospitalet, l’Espanyol B i el Prat parteixen amb l’etiqueta de favorits

ASPIRANTS

Hi ha equips que no descarten esdevenir l’habitual sorpresa del grup

ELS NOUVINGUTS

El Santboià, l’Horta i el Reus B-Cambrils volen fer soroll en la categoria

GAVÀ

El descens administratiu i el comiat de Maniega obren una nova etapa en el club
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)