Girona

Girona

Mercat

Kayode i Mojica, tots dos al sac

El Girona anuncia els fitxatges en qualitat de cedits del davanter centre nigerià i del carriler esquerre colombià

Amb els dos nouvinguts, els gironins ja han incorporat tretze jugadors

El Girona va anunciar les incorporacions del davanter Kayode i del carriler esquerre Johan Mojica en qualitat de cedits pel City i el Rayo Vallecano, respectivament. Amb els dos jugadors, a préstec fins al 30 de juny que ve, els de Montilivi ja han fitxat tretze futbolistes per afrontar la campanya històrica a primera divisió. Kayode arriba amb l’objectiu d’aportar gols a l’equip –ve de completar dos bons cursos amb l’Àustria de Viena, el darrer amb 24 dianes que li van permetre ser nomenat millor jugador de la Bundesliga austríaca–, mentre que Mojica, que encetarà la seva segona etapa al club després de la cessió durant la segona meitat de la temporada passada pel mateix Rayo, pujarà el nivell del carril esquerre ja completat amb el mateix colombià, Aday i Carles Planas.

Kayode, un home de gol

El Girona va confirmar ahir al matí l’arribada, en forma de cessió, d’Olarenwaju Ayoba Kayode. El davanter va ser traspassat per l’Àustria de Viena al Manchester City el dijous i jugarà a préstec amb els gironins fins al 30 de juny vinent. La incorporació de Larry Kayode permet a Pablo Machín disposar d’un altre davanter de referència que haurà de competir amb Stuani per fer-se un lloc en l’onze –encara podria arribar un tercer jugador per disposar de més recursos i perfils–.

Kayode va néixer a Ibadan (Nigèria) el 8 de maig del 1993. El futbolista es va formar a la Red Bull Academy de Ghana i, un cop acabada la seva etapa de formació, va fitxar per l’ASEC Mimosas de Costa d’Ivori, equip que el va cedir al Lucerna i el Maccabi Netaya, els passos previs a recalar en l’Àustria de Viena de la Bundesliga, la màxima categoria del futbol austríac. En un dels clubs referents del país centreeuropeu, Kayode va erigir-se com un bon i efectiu golejador. En el primer curs (2015/16), el nigerià va fer tretze dianes i en la passada, vint-i-quatre, comptant-hi les tres competicions en les quals va participar –lliga (17), copa austríaca (2) i Europa League (5)–: “Arriba un jugador per ocupar una de les posicions en què hem tingut més dèficit durant la pretemporada i això no ens ha facilitat les coses amb vista al gol, ja que només hem disposat de Stuani com a davanter més pur. Kayode és un altre perfil, però pot jugar com a referència i ens anirà molt bé per acompanyar els efectius que ja tenim”, comentava el tècnic del Girona, Pablo Machín, que va deixar entreveure que el futbolista entraria en la convocatòria de divuit per enfrontar-se a l’Atlético, juntament amb Stuani i Marlos Moreno.

De fet, Larry Kayode ha participat ja en tres entrenaments amb els seus nous companys –va arribar dimarts a Girona i des de dimecres que participa com un més a les ordres de Pablo Machín– i, si les necessitats ho requereixen, podria gaudir dels primers minuts defensant la samarreta gironina davant la seva nova afició i en el primer partit oficial.

Mojica, segona part

Johan Mojica arriba al Girona amb l’objectiu d’oferir les seves millors virtuts pel carril esquerre i afegir competència als ja inquilins des de fa setmanes Aday Benítez i Carles Planas. El de Sentmenat parteix amb avantatge respecte als altres companys pel fet de conèixer amb més profunditat els automatismes del sistema de Machín i, sobretot, per haver participat en la totalitat de la pretemporada sense cap contratemps en forma de lesió –Planas tot just va debutar fa una setmana al camp de l’Olot–.

La velocitat, la profunditat i el desequilibri del colombià, que coincidirà amb dos paisans més de Colòmbia, Bernardo Espinosa i Marlos Moreno, alçarà el nivell de la banda esquerra del tècnic, que tindrà tres perfils força diferents per adaptar-se a les característiques del rival que tingui al davant. La incorporació del carriler sud-americà hauria de proporcionar al de Gómara un rendiment immediat, i és que Mojica també coneix el tècnic, a part de la plantilla, a més d’haver participat des de fa setmanes en la pretemporada del Rayo Vallecano al mateix ritme que la resta dels seus ja excompanys.

A Girona, des del dimarts, l’entesa final entre totes les parts ha fet possible el retorn desitjat, tant pel mateix futbolista com per l’entitat de Montilivi a només 24 hores del debut de l’equip a la màxima categoria. El club blanc-i-vermell ha acordat amb el conjunt madrileny una opció de compra pel futbolista que no serà en cap cas obligatòria. Les prestacions que pugui donar el de Cali pel carril esquerre i la regularitat que pugui tenir, sempre que les lesions el respectin, determinaran finalment si els gironins acaben fent la inversió per obtenir en propietat el jugador.

LA FITXA

Olarenwaju Ayoba KAYODE
Ibadan (Nigeria), 8-5-1993 (24 anys) Davanter centre Alçada: 1,74 metres Pes: 65 kg
TRAJECTÒRIA
11/12
Lucerna (1a) 4 p. 0 g.
12/13
Lucerna (1a) 14 p. 0 g.
13/14
M. Netaya (2a) 29 p. 11 g.
14/15
M. Netaya (1a) 34 p. 13 g.
15/16
Àustria Viena (1a) 37 p. 13 g.
16/17
Àustria Viena* (1a) 48 p. 24 g.
17/18
Girona (1a) ? *Dades acumulades entre la lliga, la copa i l’Europa League
INTERNACIONAL
Ha jugat dos amistosos amb la selecció absoluta. També ha estat convocat en totes les categories inferiors de la selecció nigeriana (sub-17, sub-20 i sub-21)
Johan Andrés MOJICA Palacio
Cali (Colòmbia), 21-8-1992 (24 anys) Carriler esquerre Alçada: 1,79 metres Pes: 66 kg
TRAJECTÒRIA
2011
Academia (2a) 19 p. 0 g.
2012
Academia (2a) 14 p. 0 g.
2012
Llaneros (2a) 17 p. 0 g.
2013
Deportivo Cali (1a) 15 p. 0 g.
13/14
Rayo (1a) 12 p. 0 g.
14/15
Valladolid (2a A) 35 p. 7 g.
15/16
Valladolid (2a A) 31 p. 2 g.
16/17
Rayo (2a A) 6 p. 0 g.
16/17
Girona (2a A) 10 p. 0 g.
17/18
Girona (1a) ?
INTERNACIONAL
Ha jugat dos amistosos amb la selecció absoluta i ha estat convocat en tres partits de classificació per al mundial 2018, sense arribar a debutar.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)