Girona

Girona

Primera divisió

Ja ha arribat el gran dia

L’equip, l’afició i Montilivi estan preparats per a l’històric debut del Girona a primera divisió contra un dels peixos grossos de la categoria

Pablo Machín demana al públic que transmeti calor als jugadors, i als futbolistes que donin tots el 105%

Arriba amb les baixes de Godín, Felipe Luis i Thomas, però amb tota l’artilleria

El 4 de juny del 2017 el Girona va arribar a les portes del paradís i avui, el 19 d’agost, hi posarà els dos peus. Tothom s’ha engalanat per a l’ocasió, que tindrà com a escenari un Montilivi molt diferent del de l’històric dia de l’ascens. L’estadi ha augmentat en 4.000 seients la seva capacitat (dues grades han emergit per sobre del gol nord i de la preferent) i la gespa, nova de trinca, estarà al nivell dels jugadors que desfilaran durant aquest curs per l’estadi. Avui ja la trepitjaran jugadors Top com ara Griezmann, Fernando Torres, Carrasco, Coke... perquè el calendari va voler que al Girona la benvinguda a la màxima categoria la protagonitzés un dels grans del futbol europeu com és l’Atlético de Madrid. El dia previ de l’històric debut a primera de l’equip gironí també va ser d’una hiperactivitat màxima, amb l’anunci de les cessions del davanter Kayode i del carriler Johan Mojica. Tots dos estaran inicialment a disposició de Machín, que només tindrà les baixes de Juanpe (fora de combat durant pràcticament tota la pretemporada) i Eloi.

Màxima exigència

Si el Girona té assumit que tots els partits de primera seran d’una intensitat superlativa, el d’aquesta tarda encara ho serà molt més. L’Atlético de Simeone s’ha instal·lat a l’elit mundial a còpia de posar els seus partits al límit de revolucions. “A nosaltres ens deien que érem l’Atlético de segona divisió per la nostra competitivitat. Està clar, però, que cara a cara les diferències es noten. Per història, per experiència, per qualitat, per currículum... Si comencem a mirar això, millor que ens quedem al vestidor. Però estem parlant de futbol, que és l’únic esport en què un equip superior pot ser derrotat per un rival inferior”, va argumentar Machín.

El tècnic, això sí, va reconèixer que el Girona haurà de fer-ho tot molt bé si vol aspirar a donar la campanada contra els matalassers: “El camí per guanyar és ser competitius. I ser competitius vol dir que juguem tots al 105%. Tots. Perquè si n’hi ha un que no dona el 105%, els altres no hi podran arribar”, va comentar el tècnic, que també va reclamar el suport de la graderia, que possiblement registri avui la millor entrada dels últims temps (l’aforament passarà a ser d’uns 13.500 aficionats). “L’afició és molt important per transmetre calor als futbolistes i que aquests puguin ser una mica millors”, va afegir-hi.

L’Atlético no espanta

El conjunt madrileny, que s’ha allotjat al PGA, va arribar amb baixes sensibles, però totes concentrades en l’aspecte defensiu. No hi són ni Godín ni Filipe Luis ni tampoc Thomas. Però en atac, Simeone té tota l’artilleria a punt. El tècnic del Girona també va relativitzar el fet que el rival no s’hagi pogut reforçar per la sanció de la FIFA. “Això té l’avantatge de no haver d’acoblar ningú nou. I els que ja hi eren de l’any passat juguen de memòria i tenen tots els automatismes mecanitzats.” Curiosament, al contrari que el Girona, que es veu amb l’obligació d’encaixar en l’engranatge una dotzena de nous fitxatges, que acabaran sent alguns més. De fet, és molt possible que Machín opti per un onze amb majoria de jugadors de la temporada passada, tal com va fer dimarts passat contra el Manchester City. El tècnic, però, va deixar entreveure que el davanter Kayode entrarà en la convocatòria i possiblement jugui alguns minuts.

Machín va afirmar que viu les hores prèvies al seu debut a primera “amb molta responsabilitat”. Té clar que hi haurà poques estones per disfrutar “perquè l’entrenador ha d’anar dues passes al davant de la resta”. I té molt més clar l’objectiu: “Deixar tres equips per sota nostre.”

UN ANY COMPLICAT

“L’únic objectiu serà deixar tres equips per sota nostre”, afirma el tècnic del Girona

PABLO MACHÍN

“L’únic esport en què un equip pot ser derrotat per un rival inferior és el futbol”

L’ALINEACIÓ

El primer onze del Girona a primera pot ser molt similar al del dia del City

EL GIRONA

Té les baixes de Juanpe i Eloi, però Kayode i Mojica ja estaran disponibles
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)