Nàstic

Futbol

2a divisió A

Un nou començament

2a divisió A. Superada l’etapa de Vicente Moreno, fructífera però amb ensurt final, el Nàstic inicia el projecte de Lluís Carreras, que aquest vespre viu l’estrena contra l’Almeria al Nou Estadi

El futbol són etapes, i el Nàstic n’inicia avui una en la qual té dipositades moltes esperances. Enrere queda la de Vicente Moreno, que va servir a un equip en depressió a segona B per tornar al futbol professional i tocar amb la punta dels dits l’ascens a primera. Per recuperar l’autoestima, en definitiva. L’etapa va tenir un final complicat, amb la marxa del tècnic valencià a mitja temporada i la permanència suada i patida fins a l’últim minut. Ara el Nàstic s’encomana a Lluís Carreras per comandar un projecte que busca l’equilibri entre l’ambició i el sentit comú. El Nàstic vol ser important en el futbol professional, però no vol oblidar el patiment dels anys recents a segona B ni l’ensurt de la temporada passada.

L’estrena oficial de l’etapa de Carreras és aquest vespre en un Nou Estadi que presentarà una imatge renovada, amb tots els seients vermells i la paraula Gimnàstic a la graderia preferent. S’hi espera, també, un bon ambient, tot i que els partits d’agost, encara amb molta gent de vacances i fora, encara, de la rutina anual, són imprevisibles en aquest sentit. El rival és l’Almeria, un equip que la temporada passada havia d’estar entre els millors segons les previsions –sempre complicades a segona A– i que va patir com el Nàstic per salvar-se. Els andalusos mantenen el tarragoní Luis Miguel Ramis a la banqueta per tal de mantenir la millora de la segona part de lliga.

Sis baixes

El principal problema de Carreras són les baixes. Semblava una pretemporada tranquil·la, amb bona imatge i bons resultats del Nàstic, també contra equips de primera com el Barça (1-1) i el Vila-real (1-0), però finalment l’acaba amb cinc jugadors lesionats: Jean Luc, Zahibo, Abraham, Pol Valentín i Djetei. A més, té la baixa d’Omar Perdomo, que arrossega un partit de sanció de la temporada passada. Caldrà veure el primer onze i el primer esquema tàctic de Carreras, que en principi mantindrà com a eix jugadors del curs passat, com Perone, Molina, Tejera i Barreiro.

LES FRASES

Tenim moltes ganes de competir i de fer que tot el que hem treballat es vegi a la gespa
Lluís Carreras
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
Volem començar sense regalar res, ni un minut. Cal ser intensos i exigents
Luis Miguel Ramis
entrenador de l’almeria

L’últim triomf en l’estrena, el curs 2009/10

El Nàstic té una maledicció amb la primera jornada de lliga. Encadena set temporades sense guanyar en l’estrena, i l’última victòria en la jornada 1 cal buscar-la en la temporada 2009/10, a segona A: 0-1 a Múrcia. Les dues últimes temporades va empatar a casa contra el Lugo i l’Albacete. En les tres anteriors a segona B, va caure contra el Sant Andreu i el Lleida i va empatar contra el Mestalla, tots tres cops a casa. I els dos cursos anteriors, a segona A, va perdre contra el Valladolid i a Las Palmas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)