Girona

futbol

girona

El mur, tombat dues vegades

Oblak. El porter de l’Atlético, que la temporada passada va ser el Zamora de primera, va recollir dos cops la pilota de la seva porteria. Els ‘colchoneros’ només van encaixar 27 gols en 38 jornades el curs 2016/17 (0,71 gols per partit)

L’Atlético de Madrid venia sense mitja defensa titular per les baixes del lateral Filipe Luis i sobretot del central Diego Godín, però ni la parella de centrals (Savic i Giménez) ni el lateral esquerre (Lucas) eren precisament de fireta. Ni, evidentment, el porter Jan Oblak, que va ser el Zamora de primera divisió la temporada passada i el salvador del seu equip ahir a Montilivi amb una intervenció plena de reflexos després d’un xut de Portu (hauria estat el 3-0) i amb una aturada majúscula després d’una rematada de cap de Kayode en el temps afegit (hauria estat el 3-2).

Tot i això, els dos gols que va marcar Stuani a l’Atlético de Madrid cal posar-los en context per veure la dificultat que tenia superar un equip que és un autèntic mur defensiu. Els colchoneros van ser la temporada passada, amb diferència, l’equip menys golejat de primera divisió amb 27 gols rebuts (una mitjana de 0,71 per partit). El Vila-real en va rebre 33; el Barça, 37, i el Madrid, 41.

L’Atlético va ser l’equip que més vegades va aguantar el zero a la porteria: 20 (10 al Vicente Calderón i 10 més a domicili). I només en 7 dels 38 partits, els madrilenys van encaixar dos gols o més. A casa, quatre vegades, contra el Màlaga (4-2), el Celta (3-2), el Barça (1-2) i el Real Madrid (0-3). I a fora, només tres, a San Mamés contra l’Athletic (2-2), a Anoeta contra la Real Sociedad (2-0) i a l’estadi de la Ceràmica del Vila-real (3-0). El Girona, que durant la pretemporada havia alimentat molts dubtes en atac, va assolir un resultat que el curs passat va estar a l’abast de pocs equips.

EL ZERO, 20 COPS

En la lliga passada, l’Atlético va encaixar dos o més gols en només set partits
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)