Girona

Sis estrenes de primera divisió

Els jugadors del Girona que van debutar en la màxima categoria del futbol estatal van demostrar estar a l’alçada de les circumstàncies en l’enfrontament contra l’Atlético

Àlex Granell, com a capità de l’equip, va donar l’assistència del primer gol de Cristhian Stuani i Pere Pons, incombustible, va tornar a fer un desplegament físic a un nivell notable

Alcalá, Maffeo, Aday i Kayode també van mostrar espurnes de qualitat contra un dels grans

La tarda de dissabte, a l’estadi de Montilivi, va ser d’estrenes. En paral·lel al debut històric del Girona a primera, un bon grapat de futbolistes van poder complir un dels somnis que persegueix la majoria de jugadors que han hagut de d’enfangar-se en les categories modestes del futbol. Fins a sis membres de la plantilla del conjunt blanc-i-vermell recordaran el 19 d’agost com un dia especial i clau en la seva trajectòria. Àlex Granell, Pere Pons, Pedro Alcalá, Aday Benítez, Pablo Maffeo i Larry Kayode van gaudir dels primers minuts com a integrants d’una de les millors lligues del món, i en cap cas el seu rendiment va desentonar contra l’Atlético, un dels favorits, cada curs, a obtenir el títol de lliga i a lluitar per alçar trofeus del prestigi de la Champions League. Si bé per Maffeo, que tot i la seva joventut ja ha jugat dos partits de la màxima competició continental amb el Manchester City –no pas de Premier League–, i per Kayode, el debut a primera ha estat un pas natural –el nigerià ha competit en la màxima categoria del futbol austríac i a l’Europa League–, per la resta de companys l’estrena és un fet que difícilment oblidaran.

Els picapedrers

Granell, Pere Pons, Alcalá i Aday són bona part de les peces clau que han portat el Girona a l’elit del futbol. Aquests futbolistes, a més, són exemple de constància, i és que cadascun d’ells suma més d’un centenar de partits a segona A –Granell (109), Pere Pons (132), Alcalá (129) i Aday (106)–, un bon grapat a segona B –Granell (65), Pons (14), Alcalá (149) i Aday (108)– i en el cas de Granell i Aday, uns registres semblants a tercera amb l’Olot, el Llagostera, el Manlleu i el Banyoles, en el cas del mig, i amb el Premià, el carriler esquerre: “És un dia que no oblidaré, un somni fet realitat. Un fet impensable en l’escenari de fa anys”, deia Aday, fent referència a la seva arribada al Girona, el 2014.

El cas de Pedro Alcalá també és propi d’un conte de fades. I és que el de Mazarrón ha jugat a les files de tres filials sent una promesa i un jugador amb gran projecció en cadascun d’ells. El defensa ha hagut d’esperar als 28 anys per fer el gran salt: “Estic molt content pel debut però el gust és agredolç, ja que se’ns han escapat dos punts”, deia el central, ambiciós com la resta dels seus companys.

PABLO MAFFEO

ÀLEX GRANELL

LARRY KAYODE

ADAY BENÍTEZ

PEDRO ALCALÁ

PERE PONS

LES REACCIONS

Cinc minuts per a l’esperança
El màxim golejador de la primera divisió austríaca va saltar a la gespa en l’acció prèvia al 2-2, però en els cinc minuts (i l’afegit) que va estar damunt el terreny de joc en la seva estrena a la primera espanyola, el velocíssim punta va deixar coses molt interessants: va forçar una falta a la frontal i va tenir la rematada del 3-2, salvada per Oblak.
El cas més cridaner. El gironí va ser un dels onze escollits per a l’històric debut del girona a primera divisió i, a més, va lluir el braçalet de capità. Àlex Granell va haver de deixar el Girona quan el van descartar de cadets i va tornar-hi amb 25 anys per jugar a 2a A (115 partits) després d’haver picat molta pedra a 1a regional, 1a catalana, 3a divisió i 2a B.
Ens hem de quedar amb la primera part i les estones de bon futbol de tot l’equip; hem competit bé
Pedro Alcalá
central del girona
La veritat és que quan vaig arribar al club no pensava que estaríem on estem ara. Tot ha canviat molt i toca gaudir de la categoria i lluitar
És un dia que no oblidaré mai, un somni fet realitat. Un fet impensable en l’escenari de fa anys
Aday Benítez
carriler del girona

ELS “EXPERTS”

Un any clau per fer el gran salt al City
El murcià va disputar el seu primer partit a primera després que Machín l’escollís per formar l’eix al costat de dos centrals que ja saben el pa que es dona a la categoria (Bernardo i Muniesa). Tot i que havia jugat en tres filials (Màlaga, Getafe i Almeria), només el conjunt madrileny tenia el primer equip a primera, però no hi va jugar.
Desplaçat a la dreta, però encara titular
El tercer curs de Maffeo a Montilivi ha de ser el de la seva consagració. Ja va acabar com una moto la temporada passada, però aquesta l’ha començat com un avió. Dissabte va tastar la primera amb 90 minuts plens d’intensitat després d’un recital molt recent en l’amistós de dimarts contra el City, que ja deu tenir clar a hores d’ara que el curs vinent se’l quedarà.
El moment més dolç, a punt de la trentena
Estic molt content pel debut a primera, compleixo un dels meus somnis, però el gust és agredolç, ja que se’ns han escapat dos punts
Dels alevins a l’elit, graó a graó
El de Sentmenat farà 30 anys el mes de desembre que ve. Després de passar per tercera, segona B i segona A, dissabte va debutar en la màxima categoria. El català va fer 70 minuts d’alta intensitat en el carril esquerre i un partit d’un nivell superior al que va fer en moltes jornades de la temporada passada. Mojica i Planas tindran moltíssima competència.
Descartat de cadet i capità a primera
Va ser una setmana rodona per al de Sant Martí Vell. El dimarts, abans del partit contra el Manchester City, es va anunciar la seva renovació fins al 2020 i dissabte va tastar la primera mesurant les forces amb rivals de la talla de Gabi i Koke. Pere ha passat per tots els graons al Girona: alevins, infantils, cadets, juvenils, filial i primer equip, a 2a A i a 1a.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)