2a divisió FEF

Els contratemps es paguen

Derrota. Les múltiples baixes fan que el Peralada no pugui aconseguir cap punt en la seva estrena com a equip de bronze. El Mallorca, per insistència, ocasions i qualitat, va merèixer la victòria

Peralada 0 mallorca 1

PERALADA:Gianni, Maxi Villa, Vallho, Bambo, Carbonell, Iu Ranera, Pol Blay, Álamo, Boniquet (Èric Montes, 34’), Coro i Javi Sánchez (Estellés, 73’)MALLORCA:Reina, Joan Sastre, Raíllo, Xisco Campos, Bonilla, Pedraza, Damià, Pol Roigé (Bryan Reyna, 54’), Lago Júnior, Cedric (Álex Serrano, 86’) i Álex López (Abdón, 61’).GOLS:0-1 (69’) Bonilla.ÀRBITRE:Bosch Domènech.T.G.:al local Maxi Villa (73’) i als visitants Bonilla (7’) i Joan Sastre (73’).T.V.:cap.PÚBLIC:Uns 500 espectadors al municipal de Peralada.

Els factors externs, però que també formen part del futbol, van fer que el Peralada no pogués aconseguir cap punt en l’estrena a segona B contra el Mallorca (0-1). La precarietat de recursos que tenia Arnau Sala –els problemes burocràtics van deixar a la graderia Soni, Andzouana i Romero, i les lesions, Draman i Serrano– i els contratemps a causa dels problemes físics de Suárez durant l’escalfament i de Boniquet i Javi Sánchez durant el matx van ser massa obstacles per vèncer un dels molts candidats a l’ascens.

Sense temps per lamentar-se de les adversitats, amb el xiulet inicial del col·legiat el Peralada va intentar igualar les forces amb el Mallorca. Els balears van decidir dedicar els primers minuts a adaptar-se al medi. Les reduïdes dimensions del terreny de joc eren un hàndicap per als de Vicente Moreno, que amb un reguitzell espectacular de jugadors amb experiència en categories superiors havien d’arromangar-se per fer mal als peraladencs, ordenats i amb la mateixa proposta ambiciosa del curs passat. Les ocasions en els primers minuts van ser escasses. El filial del Girona va intentar inquietar els mallorquins a través de la pilota aturada –Bambo va estar a punt de rematar amb el cap en el minut 9–, però va ser el Mallorca qui va gaudir de les millors ocasions de la primera part. En el minut 29 Lago Júnior va treure’s de la màniga una centrada xut que va obligar Gianni a posar la punta dels dits per enviar la pilota a córner. Pocs minuts després, Boniquet es va lesionar i va haver de demanar el canvi, una situació que va desesperar els locals. El Mallorca va olorar la sang i es va motivar. En el minut 33 Damià va provar el xut des de lluny i novament Gianni va tornar a ser providencial aturant la pilota. Abans del final de la primera part, Álex López gairebé sorprèn a tothom amb una rematada des del primer pal en el llançament d’un córner.

La segona part va començar a un ritme lent. Les individualitats balears eren el principal perill per als futbolistes dirigits per Arnau Sala i Xavi Punsí. De fet, en el minut 49 Lago Júnior gairebé va clavar la pilota a l’escaire després de retallar Èric Montes. El xut de l’extrem va anar a fora per ben poc en el primer avís seriós del Mallorca. El mateix Lago Júnior, l’home més perillós i incisiu en atac, va disposar d’una altra oportunitat en el llançament d’un córner. Sol al primer pal, l’ivorià va rematar amb el cap, però Gianni, ben col·locat, va allunyar el perill (60’).

Quan el Peralada estava a punt de firmar una heroïcitat i aguantar les escomeses del rival, el Mallorca va assestar el cop definitiu als empordanesos. Després de diverses rematades i rebots, Bonilla va engaltar un gran xut encreuat i ras i va fer el 0-1 (69’). Al final del matx, les imprecisions, els nervis i més contratemps –Javi Sánchez també es va lesionar– van impedir que l’equip local reaccionés.

El Mallorca és un equip físicament fort i amb poca cosa han aconseguit sumar els tres punts
Arnau Sala
entrenador del peralada
Sabíem que ens costaria molt. Només amb l’escut no es guanya i ens havíem d’adaptar a tot
Vicente Moreno
entrenador del mallorca
Han passat coses estranyes abans i durant el partit, però teníem prou homes amb experiència a segona B per competir bé

El porter Suárez es lesiona en l’escalfament

Als problemes burocràtics que van deixar fora de la convocatòria jugadors que han de ser importants, com Kevin Soni, Andzouana i Andrés Romero, i les baixes per lesió de Draman Konaré i David Serrano, durant l’escalfament el porter José Aurelio Suárez, que havia de sortir en l’onze titular, es va fer mal a la clavícula esquerra. L’exjugador del Barça B va caure malament i de seguida va notar que s’havia lesionat. El cos tècnic i els metges del club –fins i tot el president, Miquel Llobet– van acostar-se a la porteria per atendre Suárez i animar-lo. El porter, amb les mans a la cara i amb clars símptomes de dolor, va abandonar el terreny de joc i Gianni va ser qui finalment va jugar com a porter titular, amb Richi Paz assegut a la banqueta.