Nàstic

futbol

nàstic

Una pedra angular

Nàstic. El club tarragoní incorporarà Jon Gaztañaga, futbolista de la Real Sociedad amb el qual tancarà la posició de pivot al mig del camp i que també pot jugar a l’eix de la defensa

El pivot del mig del camp és una de les pedres angulars en els equips de Lluís Carreras, i per això el Nàstic vol tenir la posició ben coberta. Fins ara hi tenia Xavi Molina, titular en el primer partit de lliga contra l’Almeria, i Wilfried Zahibo, i s’hi afegirà Jon Gaztañaga, que en les properes hores firmarà el contracte amb el club tarragoní després de desvincular-se de la Real Sociedad. Gaztañaga, nascut fa 26 anys a Andoain (Guipúscoa) i format al club de Sant Sebastià, tancarà la posició de pivot al mig del camp i, a més, servirà com a alternativa a l’eix de la defensa, ja que també pot actuar com a central. Es tracta d’una posició ara mateix afectada per la lesió de Mohamed Djetei, que es perdrà els primers mesos de lliga.

Gaztañaga va debutar a primera divisió amb la Real Sociedad la temporada 2013/14 i també hi va jugar en la primera volta de la següent, que va acabar cedit a la Ponferradina a segona A, amb dotze partits de lliga disputats. La 2015/16 va ser la millor temporada del migcampista basc, ja que va disputar, també cedit, 34 partits de lliga en el Numància de Jagoba Arrasate. Després de les dues bones experiències en la categoria de plata, Gaztañaga es veia preparat per consolidar-se a la Real Sociedad, però la temporada passada només va disputar dos partits de lliga i dos més de copa. Aquest estiu, la presència de jugadors com ara Illarramendi, Zubeldia, Pardo, i Guevara li ha barrat el pas a la titularitat al mig del camp i, de fet, en els amistosos el tècnic de la Real Sociedad, Eusebio Sacristán, l’ha fet jugar més vegades com a central a causa de les lesions que ha tingut en aquesta demarcació. Així, el club basc ha tingut clar que Gaztañaga tampoc disposaria de prou minuts i per això finalment les dues parts han acordat la rescissió del contracte del jugador, que ja ha estat cedit dues vegades.

Esperant Dongou

El Nàstic està en espera d’algun últim retoc. Un serà el davanter Jean Marie Dongou, tot i que no s’incorporarà a l’equip fins que no es recuperi del tot de la lesió al genoll dret que va fer que la temporada passada jugués poc a Saragossa i de la qual va ser operat al maig. Fins al setembre o l’octubre no està previst que s’incorpori en els entrenaments de Lluís Carreras l’exjugador del Barça, i probablement caldrà esperar al mercat d’hivern per fer-li un lloc a la plantilla. Amb Dongou, que pot actuar com a segon punta i a la banda, el Nàstic dona per tancat un atac que té en Barreiro, Uche i Emana els referents.

COMPETÈNCIA

Carreras tindrà tres jugadors per a la posició de pivot: el basc, Molina i Zahibo

EXPERIÈNCIA

Gaztañaga, de 26 anys, ha jugat en la categoria de plata amb el Numància i la Ponferradina

El president no descarta Jordi Calavera

Per acabar de completar la plantilla, el Nàstic voldria reforçar el lateral dret, tot i que no és imprescindible. Només té un lateral dret pur –Kakabadze, titular en l’estrena en la lliga–, però es confia en el jove del filial Pol Valentín, ara amb problemes musculars, i en la polivalència del central Suzuki. El fet que l’exgrana Jordi Calavera no entri en els plans de l’Eibar, que estudia cedir-lo, ha captat l’atenció al Nàstic, que, tal com va assegurar ahir el president, Josep Maria Andreu, a Tarragona Ràdio, es posicionarà per obtenir-ne els serveis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)