2a divisió FEF

FACUNDO GUICHÓN

EXTREM DEL LLAGOSTERA

“M’he trobat una gran família”

“Potser és un petit pas enrere, però el Llagostera és una bona opció per a mi”

“Hem d’oblidar la derrota i anar a guanyar a Cornellà. Els objectius ens els marcarem pas a pas nosaltres mateixos”

Facundo Guichón (Florida, Uruguai, 8-2-1991) és el fitxatge estrella del Llagostera. El futbolista uruguaià, amb experiència en la primera divisió del seu país (Peñarol i Racing), a segona A (Alcorcón, Alavés i UCAM Múrcia) i també en la lliga finlandesa (Seinajoen JK, equip amb què va jugar un partit d’Europa League setmanes abans d’aterrar a Catalunya), espera aconseguir èxits col·lectius i individuals amb el Llagostera, tot i que de moment no es vol posar cap objectiu concret. Guichón resta importància a la derrota en el partit del debut i ja pensa a sumar els primers punts a Cornellà dissabte.

En el primer partit van perdre a casa contra l’Alcoià (0-1). No van començar de la millor manera però encara queda molt...
Sí, cada partit és un món i s’han de guanyar individualment. En el primer duel vam perdre tres punts i ara els hem de recuperar a Cornellà. Crec que l’equip està bé, defensivament vam estar bé, però ens va condemnar un error i n’hem d’aprendre perquè no torni a passar.
Va jugar els noranta minuts i va tenir una bona ocasió per empatar. Quines sensacions va tenir?
Em vaig sentir bé, però no va servir per sumar. Vaig tenir aquella ocasió que hauria pogut entrar, però al final els petits detalls van decidir el partit.
Li va costar acostumar-se a les dimensions del terreny de joc?
Sí que em va costar, perquè mai havia jugat en un camp així, però els companys m’han ajudat molt a adaptar-m’hi.
Aquesta temporada jugarà més d’un partit d’aquestes característiques...
Sí, he parlat amb altres companys sobre aquests tipus de camps i aquí n’hi ha molts, però també de més grans. Crec que és més difícil anar a jugar en un camp petit com el nostre, així que els rivals ho tindran més complicat que no pas nosaltres per adaptar-nos als altres.
Què li sembla el Llagostera? Han d’aspirar a jugar la promoció d’ascens?
L’objectiu ens l’anirem marcant pas a pas nosaltres mateixos. La plantilla és espectacular i el vestidor, increïble, és com una família en tots els nivells. Ens hem d’anar adaptant a poc a poc i segur que tot anirà bé.
Té una dilatada experiència en el futbol professional. Què li va fer decantar-se per fitxar pel Llagostera?
Estava a Finlàndia i tenia la possibilitat de venir a Espanya, però havia d’esperar ofertes concretes de segona A. L’any passat per haver dit que no a alguna proposta em vaig quedar sense d’altres, i aquesta vegada sabia que triar el Llagostera era una bona opció. Antics companys com Natalio i Imaz em van parlar bé del club, sabia que seria un petit pas enrere, però positiu per seguir endavant en la meva carrera.
En quina posició es troba més còmode?
De mitjapunta, a les dues bandes... m’adaptaré on el mister em necessiti.
Ara visitaran el camp del Cornellà. Serà important donar una bona imatge i començar a sumar punts, no?
Sí, hem de començar a sumar de tres en tres com abans millor i oblidar el primer partit.
D’on li ve el sobrenom d’ ‘El Pipas’?
Doncs me’l va posar un exjugador del Llagostera, l’Arturo Rodríguez. En broma em va dir que el meu nom no era conegut i em va posar el sobrenom d’El Pipas per les Pipas Facundo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)