2a divisió A

Futbol

derbi tarragoní

El pes de les novetats

Reus-Nàstic. Els reforços roig-i-negres han servit, principalment, per renovar del tot el mig del camp i els de l’equip grana, per complementar la columna vertebral del curs passat

El Reus i el Nàstic es veuran les cares demà sense ser, encara, els equips desitjats. Els últims reforços acaben d’arribar –el club roig-i-negre ha fet oficial aquesta setmana el fitxatge de Juan Domínguez i el grana, els de Jon Gaztañaga i Dongou–, algunes de les altres incorporacions s’han d’acabar d’acoblar i els tècnics, Aritz López Garai i Lluís Carreras, nous d’aquesta temporada, necessiten més temps per consolidar les seves idees dins l’equip. Segurament per això, la majoria dels futbolistes dels dos equips que van participar en la primera jornada continuen de la temporada passada. Aritz López Garai va alinear d’inici quatre cares noves –Pablo Íñiguez, Gus Ledes, Àlex Carbonell i Juan Cámara– i en va fer sortir una altra en la segona part, Tito Ortiz. Lluís Carreras, per la seva banda, va donar la titularitat a dos fitxatges –Javi Jiménez i Maikel Mesa– i en va utilitzar dos més després del descans, Tete Morente i Álvaro Bustos.

Nou fitxatges reusencs

El Reus ha fet fins ara nou incorporacions, que sobretot li han servit per renovar del tot el mig del camp, una de les zones més importants en qualsevol equip. Cap dels quatre mitjos centre del curs passat –Ramon Folch, López Garai, Marcos Tébar i Albistegui– continua i en el seu lloc han arribat Gustavo Ledes, Àlex Carbonell, Tito Ortiz, Borja Fernández i Juan Domínguez. El Reus ha reforçat lleugerament les altres línies i només li faltaria incorporar un davanter. De moment, manté els dos puntes del curs passat, Edgar Hernández i Máyor, i la majoria de futbolistes de la segona línia d’atac.

Onze cares noves grana

El Nàstic també hauria volgut fitxar un davanter centre, però hi ha acabat renunciant, i encara més després que Uche s’acabés quedant. El club grana, que voldria un lateral dret per tancar la plantilla –l’objectiu és Jordi Calavera, però és complicat–, ha aprofitat el mercat d’estiu per fer fitxatges que, sobretot, complementen la columna vertebral de la temporada passada. Jugadors com ara Suzuki, Perone, Xavi Molina, Sergio Tejera, Juan Muñiz, Juan Delgado, Barreiro i Uche estan cridats a tornar a ser importants, i les incorporacions, com ara Carlos Blanco, Maikel Mesa, Álvaro Bustos, Omar Perdomo –baixa per sanció en l’estrena i que podria ser titular demà– i Dongou quan estigui recuperat, tenen el repte d’apujar el nivell de la plantilla. Caldrà veure si demà hi ha el debut de més cares noves, tot i que no es preveuen gaires canvis en els dos equips.

PERFIL MOLT BUSCAT

Els dos clubs volien reforçar la davantera, però tenen els mateixos puntes
REUS:
Porteria
Roberto Santamaría.
Defensa
Álex Menéndez i Pablo Íñiguez *,
Mig del camp
Gustavo Ledes *, Àlex Carbonell *, Tito Ortiz **, Borja Fernández i Juan Domínguez.
Segona línia d’atac
Juan Cámara *.
NÀSTIC:
Porteria
Bernabé Barragán.
Defensa
Javi Jiménez *, Abraham Minero i Carlos Blanco.
Mig del camp
Maikel Mesa * i Jon Gaztañaga.
Segona línia d’atac
Tete Morente **, Álvaro Bustos **, Sandro Toscano, Omar Perdomo i Jean Marie Dongou. * Titulars en l’estrena ** Substituts en l’estrena

FINS AL 31 D’AGOST

El Reus encara espera trobar un davanter centre i el Nàstic voldria un lateral dret

ELS VELLS, MAJORIA

Garai va situar quatre fitxatges en l’onze inicial del primer partit i Carreras, dos

CONTINUÏTAT?

No es preveuen gaires canvis en els dos equips titulars en el derbi de demà
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)