Barça B

Un punt de caràcter

Barça B. El filial blaugrana aconsegueix un valuós empat al complicat estadi del Granada gràcies als gols de Ruiz de Galarreta i Abel Ruiz, que van neutralitzar dos cops l’avantatge local

granada 2 barça b 2

GRANADA:Javi Varas; Víctor Díaz, Charlie Dean, Menosse, Álex Martínez; Antonio Puertas (Espinosa, 84’), Raúl Baena, Montoro (Alberto Martín, 34’), Pedro; Adrián Ramos (Manaj, 72’) i Joselu.BARÇA B:Varo; Morer (Sarsanedas, 77’), Fali, Martínez (David Costas, 46’), Cucurella; Ruiz de Galarreta, Oriol Busquets, Vitinho (Carles Pérez, 73’); Aleñá, Abel Ruiz i José Arnáiz.GOLS:1-0 (24’) Joselu, de penal. 1-1 (45+1’) Ruiz de Galarreta. 2-1 (52’) Pedro Sánchez. 2-2 (68’) Abel Ruiz.ÀRBITRE:Arcediano Monescillo (col·legi manxec).T.G.:als locals Menosse i Manaj; i al visitant Fali.PÚBLIC:11.467 espectadors

Un punt de contrastos. Això és el que va aconseguir el Barça B ahir al complicat feu del Granada. Després de la desfeta de dilluns contra el Tenerife, els de Gerard López tenien una altra prova de nivell i la van superar. Això sí, amb matisos. El bloc blaugrana va mostrar-se com un conjunt amb caràcter i capacitat de reacció, amb un equip que quan es posa a jugar diverteix i es diverteix, però també amb una defensa erràtica i immadura, que necessitarà uns quants partits més al futbol professional per rutllar com cal. En la cita a Los Cármenes, el Barça B va rebre dues clatellades en dues accions precedides d’una errada defensiva greu, però va saber alçar-se i va neutralitzar el desavantatge en el marcador. Contra un equip configurat per estar a dalt i pujar, el filial blaugrana, encara en construcció, va donar la cara.

Com ja va passar dilluns al Miniestadi, el Barça B va començar el partit acaparant la pilota i remenant-la amb criteri. Això sí, poc perill va generar contra un Granada atent. Tant es va assemblar l’inici de partit d’ahir al de dilluns, que el rival va tornar a avançar-se. Aquest cop, aprofitant un penal molt i molt innocent de Dani Morer, que va refusar una pilota sense mirar qui hi havia a prop i va fer caure Pedro Sánchez (23’). Joselu, que és un depredador, no va fallar des dels onze metres.

Amb l’1-0 van continuar els paral·lelismes. Els de Gerard López van deixar de jugar bé i es van precipitar. Així, van continuar sense generar perill. Llavors quan s’ensumava ja el descans, va aparèixer el geni de Ruiz de Galarreta. Ell solet es va fabricar un autèntic golàs. Va rebre, va donar la volta sobre si mateix, es va desfer de la pressió defensiva i va etzibar un cacau que va entrar per l’esquadra (46’). Javi Varas ni tan sols va poder alçar la veu. Va ser una acció d’artista.

La història es repeteix

En el segon temps, el Barça B va saltar a la gespa reactivat per l’empat. Per desgràcia, una nova acció desafortunada de Morer, que va badar en protestar un fora de joc, va permetre a Pedro Sánchez entrar fins a la cuina i superar Alberto Varo amb un xut ajustat al pal. Era el minut 52 i tocaria remar contra corrent de nou. Aquest cop, a diferència del primer temps, el conjunt de Gerard López va jugar amb mes astúcia. Conscient que tenia més de mitja hora per buscar el gol, va moure la pilota amb criteri. Ruiz de Galarreta, Vitinho i Aleñá van exhibir-se repartint joc, i José Arnáiz i Abel Ruiz van dur de corcoll la línia de quatre defenses del Granada. De fet, l’extrem manxec, que ha arribat aquesta setmana, va justificar el seu preu amb algunes intervencions dignes d’una categoria superior. L’empat, paradoxalment, va arribar en una acció directa, minuts després d’un penal clar a Arnáiz que l’àrbitre va assenyalar fora de l’àrea. Fali va fer una centrada magistral des de la defensa a Abel Ruiz, que va baixar amb classe la pilota i va batre Javi Varas amb la tranquil·litat d’un veterà. Amb el 2-2 i vint minuts per jugar, el matx es va obrir. I hauria pogut passar de tot. Però no va passar res i el Barça B va assegurar-se un bon punt.

ELS VESTIDORS

Hem vingut a un camp difícil amb un equip jove i hem donat una bona imatge, amb una proposta futbolística bonica
Dono per bo el punt, crec que és merescut i que l’empat ha estat el resultat just
Gerard López
entrenador del barça b

José Arnáiz debuta en un onze retocat

Gerard López va voler tocar algunes tecles després de la desfeta de dilluns a Tenerife i, en l’onze d’ahir, hi va incloure uns quants canvis. D’entrada, Dani Morer va substituir Rodrigo Tarín com a lateral dret i Oriol Busquets a Sarsanedas com a pivot. A dalt és on hi va haver més retocs. Carles Aleñá va jugar obert a la banda dreta i, a l’esquerra, va debutar un dels grans fitxatges de l’estiu, José Arnáiz. El canvi més sorprenent va ser el que hi va haver a la punta de llança: Abel Ruiz (17 anys) va entrar en el lloc de Marc Cardona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)