Nàstic

Nàstic

Segona divisió A

Lluís Carreras, fulminat

Nàstic. El tècnic maresmenc és destituït després de només cinc partits oficials, en què l’equip tarragoní ha obtingut un sol punt de dotze possibles en la lliga i ha estat eliminat de la copa

El Nàstic no ha tingut paciència i gairebé no ha donat marge al nou projecte de Lluís Carreras. El tècnic, fitxat a finals de juny de manera ràpida i amb una entesa fàcil, segons totes les parts, va ser destituït ahir com a entrenador de l’equip grana. El Nàstic n’ha tingut prou amb quatre partits de lliga, en què l’equip només ha sumat un punt, i un de copa, en què ha estat eliminat, per fer fora l’entrenador de Sant Pol de Mar i substituir-lo, de manera interina, per l’actual tècnic del filial, la Pobla de Mafumet, Antonio Rodríguez, Rodri, que tindrà com a ajudant un dels membres actuals de l’ampli cos tècnic del primer equip, l’exjugador del club Santi Coch. Rodri té experiència a segona B amb l’Olot i ha estat ajudant de Raül Agné en el Girona i el Saragossa a segona A. El que ha estat el seu ajudant a la Pobla, Eduard Vílchez, passarà a ser de moment el primer entrenador del filial grana. La de Carreras és la tercera destitució d’un tècnic del Nàstic en menys d’un any, després que la temporada passada Vicente Moreno i el seu substitut, Juan Merino –rellevat en la recta final per Nano Rivas–, també fossin acomiadats.

Malgrat que són els resultats els que han precipitat la decisió, la confecció de la plantilla ja va portar alguna discrepància entre l’entrenador i la direcció esportiva. Per exemple, alguns dels futbolistes desitjats pel tècnic, com ara Manu Lanzarote i el porter Nauzet Pérez, no van poder ser fitxats pel Nàstic. “De moment, el que he demanat no ha arribat”, va afirmar el tècnic durant la pretemporada. Finalment, el club va incorporar Bernabé Barragán com a competidor de Stole Dimitrievski sota els pals, però Carreras sempre s’ha decantat per José Perales, que el curs passat va ser el porter del filial. Durant la competició, el plantejament tàctic complex de Carreras –sense un dibuix molt definit– no ha tingut temps de ser absorbit pels futbolistes, a la qual cosa no han ajudat els canvis de peces en els onzes inicials, provocats en bona part per les baixes –n’ha tingut sempre entre cinc i set–, i alguna variació de sistema, com el fet de jugar amb tres centrals al camp del Cadis. Així, el Nàstic, en la lliga, només ha obtingut el punt del derbi al terreny de joc del Reus (1-1) i ha perdut al Nou Estadi contra l’Almeria (0-1) i l’Sporting, en una derrota especialment dolorosa (0-4), i divendres a Cadis (2-0). En total, vuit gols rebuts i només un de marcat. En la copa, el Nàstic no va perdre, però va ser eliminat al Nou Estadi pel Lugo en la tanda de penals després de l’1-1 dels 120 minuts.

Després que la plantilla grana hagués tingut festa ahir, Rodri i Coch començaran a preparar el duel de diumenge que ve al Nou Estadi contra l’Albacete. Per substituir de manera definitiva Carreras no es pot descartar l’aposta per Rodri, tot i que el Nàstic té noms sobre la taula, entre els quals l’extècnic de l’Elx i del planter del Real Madrid Alberto Toril.

TÈCNICS INTERINS

Rodri, del filial, i Santi Coch es faran càrrec de manera provisional de l’equip tarragoní

PROBLEMES

Hi ha hagut discrepàncies en la planificació i poc temps per fer assimilar la tàctica

MALA ÈPOCA

És la tercera destitució d’un entrenador del club grana en menys d’un any

El mateix inici dels dos últims descensos

El punt que ha assolit el Nàstic després de les quatre primeres jornades és la mateix registre que en les dues anteriors temporades en què va baixar a segona B, la 2001/02 i la 2011/12. La campanya passada, en què el Nàstic va viure un campionat de lliga convuls, amb dues destitucions i la permanència patida fins a l’últim partit, l’equip va començar amb tres punts, fruit de tres empats, en les primeres quatre jornades. L’equip tarragoní, amb Vicente Moreno, es va situar aviat cuer, de seguida va tenir la zona de permanència a cinc punts de distància i no va aconseguir la primera victòria fins a la tretzena jornada. Malgrat tot, Moreno no va ser destituït fins a l’aturada nadalenca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)