Barça B

Carles Aleñá

jugador del Barça b

Factor diferencial

Aleñá, que va fer l’1-1 a Alcorcón, està oferint prestacions superiors a la categoria i encadena dues jornades marcant

Aquest curs alterna la posició d’interior amb la d’extrem dret

Aleñá té intuïció. Diumenge passat, el porter de l’Alcorcón, Casto, va fer un partidàs. Això sí, va mostrar un defecte: quan el pressionaven es precipitava donant sortida a la pilota. Més que repartir joc, repartia melons. I el mig blaugrana va ensumar la sang. Era el minut 88 i el Barça B necessitava un gol per empatar. El sentinella groc tenia la pilota als peus i el maresmenc va decidir anar a buscar-lo. El resultat, un xut cap amunt sense sentit. Ruiz de Galarreta va recuperar la pilota i va assistir Aleñá, que, exhibint el seu repertori de virtuts –visió de joc, potència física, velocitat, qualitat tècnica, desbordament i precisió– va etzibar un xutàs que va fer cap al fons de la porteria. Missió complerta. El de Mataró havia marcat per segona jornada consecutiva.

“Dues setmanes i dos gols, estic molt content, sobretot per com estem competint com a equip, i espero que n’arribin molt més”, explicava després del partit Aleñá, un futbolista que marca la diferència en una categoria de professionals qualificats com la segona divisió. “És un jugador diferencial, tenint en compte un element important, la seva joventut”, va afirmar Gerard López, conscient que disposa d’un d’aquells talents que sorgeixen molt de tant en tant: “Estem parlant d’un jugador especial, tant de bo que aquesta feina que estem fent per ell serveixi perquè arribi al primer equip. Està fent l’últim passet per estar a dalt.”

Jugar per fora, una nova realitat

Aleñá està tenint aquest curs dos rols i els compateix amb Vitinho. Pot jugar d’interior o ubicar-se més avançat, obert al carril dret de l’atac, a cama canviada, tal com va ho va fer els darrers minuts a Santo Domingo. Gerard López va explicar el perquè d’aquest moviment: “Quan he vist que el partit es podia obrir he situat Aleñá en aquesta posició, que últimament estem treballant, amb perfil de cama canviada i buscant alguna pilota per poder encarar cap a dins i buscar aquest xut que té.” L’estratègia va funcionar, i el fet de jugar més obert no desagrada al mig. “Jo he estat interior tota la meva vida i, amb aquesta nova posició, tinc llibertat d’anar per dins. M’és igual on jugar, ho faré allà on em diguin, que amb companys com Vitinho o Ruiz de Galarreta, tot és més fàcil”, conclou Carles Aleñá.

Lligat
Carles Aleñá (Mataró, 05-01-1998) va signar fa un parell de setmanes la seva renovació amb el Barça per tres temporades amb dues més d’opcionals.
19
anys
té el migcampista maresmenc, que el curs passat ja alternava el primer i el segon equip tot i estar en la seva darrera temporada com a juvenil.
2005
És l’any
en què el Barça va incorporar Aleñá. Ho va fer quan encara era prebenjamí i el club va fer una excepció: va inscriure’l amb els benjamins, ja que no hi havia equip de prebenjamins.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)