A primera és més petita

El Girona enllaça 242 minuts de sequera després de ser incapaç de batre Herrerín (Athletic) i Rico (Sevilla)

L’equip de Machín lamenta la falta d’efectivitat, reflectida especialment en la primera derrota a Montilivi

La primera derrota a Montilivi va ser un cop dur per al Girona, que va trobar a faltar una mica més d’encert. Ni tan sols un llançament de penal quan el partit ja s’acabava va ser suficient perquè el conjunt de Pablo Machín foradés la porteria del Sevilla, que també va desaprofitar diverses ocasions però que va acabar fent bona una rematada de Muriel (0-1). Amb les mateixes rematades que el Girona (13), el Sevilla va fer treballar Gorka Iraizoz, que va fallar en el 0-1 però que va estar inspirat en diverses ocasions. Sergio Rico, en canvi, no va haver de fer cap aturada de mèrit, perquè els xuts dels gironins no van anar entre els tres pals, i això que n’hi va haver de molt clars. El Girona, que una setmana abans havia estat víctima d’una efectivitat letal de l’Athletic, va acabar contra el Sevilla el segon partit seguit sense veure porteria i va arribar a la conclusió que, en partits de tanta exigència, augmentar el grau d’efectivitat al davant és fonamental.

El Girona va començar la lliga marcant dos gols a un porter ben poc acostumat a rebre’n –Oblak va ser el Zamora del curs anterior–, amb dos cops de cap de Stuani. Al cap d’una setmana, Alcalá va recollir un refús de Roberto i va marcar un gol que van valer tres punts. Des d’aquella aparició del central (28’), els gironins no han tornat a veure porteria. A Bilbao, el perill va ser molt escàs perquè la majoria de xuts a porteria van ser tous i de lluny. Contra el Sevilla, l’equip va tenir molt més a prop el gol i l’empat, però tampoc se’n va sortir i va encadenar la segona derrota en la lliga. “Si haguéssim marcat les ocasions que vam crear, estaríem parlant d’una altra cosa”, explicava el central Bernardo. “Hem de millorar la definició”, reconeixia Pere Pons, que va tenir molt a prop el gol en una rematada, però va perdonar: “No podem fallar ocasions tan clares.”

El Girona és un dels equips que més xuts prova (53). De fet, només el superen el Madrid (74), el Barça (65) i el Celta (57), amb la diferència que els blaugrana han fet onze gols i els madrilenys, nou. Els gironins tenen un dels percentatges més baixos d’efectivitat.

A 49 minuts

Als 62 minuts del Girona-Màlaga en què no es va moure l’1-0, s’hi han afegit els partits sencers a San Mamés (2-0) i contra el Sevilla (0-1). El Girona enllaça 242 minuts sense celebrar cap gol. Sense tenir res a veure en el nivell d’exigència i dificultat respecte al de segona A, la sequera actual del Girona es comença a acostar a la sèrie més llarga amb Pablo Machín a la banqueta. Va ser durant la primera volta de la temporada passada, en què van passar 291 minuts –49 més que la ratxa actual– entre un gol de Portu que va donar els tres punts contra el Reus (1-0, 77’) i el primer de la golejada contra el Numància (3-0), obra de Granell (8’). Entre els dos duels, no hi va haver encert ni a Cadis (0-0), ni contra l’Oviedo (0-0) ni a Vallecas (1-0).

Machín també havia viscut part d’una sequera de 324 minuts, que va començar encara amb Javi López i es va acabar a Gijón, en el segon partit del de Gómara a la banqueta. Dels nous anys a segona A, la sèrie més llarga del Girona sense veure porteria és del curs 2011/12, amb 480 minuts –quatre partits sencers i dues fases llargues de dos més–, el doble que ara.

NO N’HI HA PROU

Només el Madrid, el Barça i el Celta han fet més rematades que el Girona (53) en quatre partits

LA MÉS RECENT

La sequera més llarga amb Pablo Machín és de 291 minuts, en la primera volta del curs anterior

A SEGONA A

El rècord a plata són els 480 minuts sense veure porteria del curs 2011/12, el doble que l’actual

LES REACCIONS

Crees ocasions i el teu rival, també. Qui les aprofita és qui s’endú el partit. La sort també forma part del joc
Gorka Iraizoz
PERCENTATGE D’EFECTIVITAT (Els pitjors)
20. Alavés 0% 19. Màlaga 3% 18. Eibar 6% 17. Girona 7% 16. Leganés 9% 15. Getafe 9% 14. Espanyol 10% 13. Athletic 10%
REMATADES
1. R. Madrid 74 2. Barça 65 3. Celta 57 4. Girona 53 5. Real Sociedad 53 6. València 53 7. Llevant 52 8. Atlético 47 (Font: BeinSports)
Estem plantant cara a rivals de molta qualitat. Hem de continuar fent les coses bé i al final entraran segur
Pere Pons
Estaríem preocupats si no generéssim perill i ens en creessin molt. El llistó és alt i l’equip dona la cara
Bernardo Espinosa
Si haguéssim marcat les ocasions que vam crear, estaríem parlant d’una altra cosa. A vegades surt millor i d’altres, no tant
GIRONA SEVILLA
0 Gols 1 13 Rematades totals 13 0 Rematades a porteria 8 4 Rematades rebutjades 2 7 Rematades des de dins l’àrea 6 6 Rematades des de fora l’àrea 7 0% Efectivitat en les rematades 72,7%