3a divisió FEF

futbol

3a divisió

Un aterratge impol·lut

3a divisió. Els tres equips que van baixar esportivament de segona B (l’Espanyol B, l’Hospitalet i el Prat) manen en la taula classificatòria després de sis jornades disputades

La mala dinàmica, els canvis en la plantilla i la gran motivació dels rivals solen afectar de valent els equips que acaben de baixar a tercera divisió. Molts, a més, hi han quedat encallats des de fa anys amb el cartell de favorits. Per això, l’arrencada de l’Espanyol B, l’Hospitalet i el Prat ha estat més que notable. Els tres equips manen en la taula classificatòria sense que els hagin afectat aquests condicionants: entre els tres equips han concedit només dues derrotes i tres empats en sis jornades i són els màxims golejadors de la competició (empatats a 14 dianes cadascun).

“El Prat, quan va baixar fa dues temporades, va arribar a la vuitena jornada cuer. Per tant, que ningú es pensi que serà fàcil”, afirma Pedro Dólera, entrenador potablava. A Dólera no li falta raó perquè, en aquesta dècada, cap dels que han baixat a tercera divisió ha recuperat la categoria un any després, a excepció de l’Olot el curs passat. A més, per a equips com el Santboià o el Gramenet el descens va suposar una caiguda lliure cap a categories nacionals. “Estem guanyant partits però ens ha costat molt. La categoria serà més igualada del que la gent pensa perquè hi ha vuit o nou equips amb capacitat per estar a dalt. Hi ha molts equips amb plantilles semblants a la nostra”, manifesta l’entrenador de l’Hospitalet, Xevi Molist.

Tot i la prudència, l’arrencada dels tres equips ha estat immaculada, amb només una patinada: la que van tenir el Prat i l’Hospitalet contra el Gavà. L’Espanyol B només ha cedit un empat (contra el Castelldefels en la primera jornada) i la resta han estat victòries. “Ens falten petits detalls per ser millors, però tenim jugadors joves i hem de tenir paciència. Estic content perquè l’equip va agafant tot el que volem”, afirma l’entrenador de l’Espanyol B, David Gallego.

Hi ha vuit o nou equips amb capacitat d’estar a dalt i amb plantilles semblants a la nostra
Xevi Molist
tècnic de l’hospi (2n, 13 punts)
Vam baixar, tenim mitja plantilla nova; per tant, hem d’anar pas a pas i amb humilitat
Pedro Dólera
tècnic del prat (3r, 13 punts)
La nostra idea és recuperar la categoria a través de la formació dels jugadors
David Gallego
tècnic de l’espanyol (1r, 16 punts)

Duel entre iguals en la part alta de la classificació

El Santfeliuenc i l’Ascó, empatats a 13 punts amb el Prat i l’Hospitalet, tindran l’oportunitat d’avançar un dels dos equips –o tots dos– ja que els potablava i els riberencs s’enfronten entre ells en un dels partits més interessants de la jornada que ve (Sagnier, diumenge, 12 h). Els dos equips van solucionar les seves patinades contra el Gavà i arriben en un estat de forma molt alt. “En la jornada 7 no podem donar una importància extra a aquest partit”, afirma l’entrenador del Prat, Pedro Dólera: “És un partit més i volem posar-nos com més amunt millor, però sabem que l’Hospitalet és un equipàs i ens posarà les coses molt difícils.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)