futbol

girona

Enemistats amb el gol

El Girona encadena el tercer partit sense marcar malgrat tenir clares oportunitats a Butarque, però com a mínim evita el mal major de la derrota

El davanter uruguaià hauria pogut ser l’home del partit a Leganés com ho va ser en el debut contra l’Atlético, però va fallar dos gols cantats (5’ i 31’)

leganés 0 girona 0

GIRONA:Iraizoz; Juanpe, Alcalá, Muniesa (Bernardo 59’); Maffeo, Pere Pons, Granell (Douglas Luiz 72’), Mojica; Borja García; Stuani i Kayode (Portu 83’). LEGANÉS:Cuéllar; Zaldúa, Siovas, Mantovani, Diego Rico; Rubén Pérez; Gabriel, Eraso, Brasanac (Omar Ramos 58’), Szymanowski (Amrabat 66’); i Beauvue (Erik Moran 83’). ÀRBITRE:Melero López, del comitè andalús.T.G.: als locals Rubén Pérez (77’) i Zaldúa (90’), i als visitants Stuani (29’), Juanpe (63’) i Douglas Luiz (73’).T.V.: cap. PÚBLIC:9.781 espectadors a Butarque.

Cristhian Stuani hauria pogut ser l’home del partit ahir a Butarque, com ho va ser en el debut del Girona a primera contra l’Atlético de Madrid. L’uruguaià, però, va estar absolutament negat de cara a porteria i va fallar dos gols cantats al camp del Leganés que només van servir per amplificar el problema que l’equip de Pablo Machín té davant la porteria rival i que s’ha de solucionar amb urgència perquè sense gols no hi haurà victòries i sense victòries no hi haurà permanència. Són ja tres partits sense veure una pinya blanc-i-vermella amb un somriure d’orella a orella. Per sort, el Girona almenys va ser capaç de tancar amb clau la porteria de Gorka Iraizoz i de rescatar un punt que, d’entrada, desactiva l’amenaça de plantar-se al partit de dissabte contra el Barça amb tres derrotes consecutives i la possibilitat –molt alta, perquè arriba Leo Messi– d’agreujar la sèrie fins al 0 de 12 abans de Balaídos.

Amb dos puntes

En setmana de tres partits i després de dues derrotes, Machín no va optar per una gran sacsejada però tampoc es va quedar de braços plegats. Va fer tres canvis en l’onze i un retoc en el dibuix. El de Gómara va convertir l’habitual 3-4-2-1 en un 3-4-1-2 després de sacrificar Portu per donar entrada a Kayode. Els altres moviments van ser d’home per home (Maffeo per Aday i Alcalá per Bernardo). Va sorprendre que el damnificat fos el colombià i no pas Juanpe, però Machín confia molt en el canari i, després de tota la pretemporada lesionat, és imperatiu que tingui minuts perquè s’acosti a la versió que va oferir la temporada de l’ascens. Ahir ja va fer un partit de nota alta.

El punt que tant repeteix Machín que dona la federació va estar a punt de volar abans del primer minut, però la rematada de Szymanowski es va estavellar al travesser quan Butarque ja cantava el gol. Hauria estat gairebé imperdonable haver de remar a contracorrent des dels 40 segons, però que aquella acció no acabés en l’1-0 va ser un miracle. El Girona va continuar grogui una estoneta més, també perquè el Leganés va sortir amb el peu a fons. Però l’efervescència dels locals també va minvar i els gironins es van asserenar. Defensivament parlant, els blanc-i-vermells van aconseguir adormir el partit. Ja va ser un primer pas. Només van patir en una acció aïllada de Szymanowski després d’un córner a favor. Per sort, l’argentí va arribar fos a la frontal i va xutar amb la cama dolenta, la dreta.

En atac, i tot i que no va ser una primera part per tirar coets, el Girona va tenir dues ocasions per fer el 0-1 i el 0-2. Stuani va fallar una rematada franca de cap des de la frontal de la petita sense que ningú el molestés (5’). També es va quedar sol davant Cuéllar i va rematar fora amb la dreta (31’). Tot i que Machín el va aguantar els 90 minuts, ja es veia que no hauria marcat ni que el partit n’hagués durat 900.

Domini local estèril

El Leganés va jugar força temps en la parcel·la del Girona, però no va trobar la clau de l’àrea. Els visitants tampoc es van desconcentrar quan Machín va haver de fer un canvi obligat (Bernardo per Muniesa). Els altres dos (Douglas Luiz i Portu), més tardans, ja van ser per buscar el gol que a Butarque el Girona solia trobar més enllà del minut 90 però que ahir se li va resistir. Qui hi va ser més a prop va ser Juanpe, però primer Cuéllar i uns minuts després el travesser van evitar que el central aconseguís el que no van aconseguir ni Stuani ni Kayode, que necessiten inspirar-se urgentment.

UN MAL DIA

Primer amb el cap i després amb la dreta, Stuani va perdonar el 0-1 sol davant el porter

LA SEGONA PART

Dos cops de cap de Juanpe, el segon al travesser, van ser el bagatge ofensiu visitant

ELS CANVIS

Amb Douglas Luiz i Portu, Machín va buscar frescor en el tram final, però el 0-1 no va caure

MAL MENOR

El punt, almenys, desactiva l’amenaça d’un possible 0 de 12 després del Barça

ENSURT INICIAL

El travesser va evitar l’1-0 del Leganés en la primera acció, als 40 segons

PERFIL BAIX

Va ser un partit amb molt de joc al mig del camp i poques arribades, tot i que clares