Girona

leo messi

jugador del Barça

Un ‘monstre’ ens ve a veure

L’espectacular arrencada de Leo Messi multiplica la dificultat del repte del Girona en la primera visita en lliga del Barça a Montilivi

Tot i que van allargar la sequera de gols, l’empat a Butarque ha tret pressió als gironins

Farcida d’al·licients, la primera visita del Barça en partit de lliga a Montilivi serà un examen de dificultat molt elevada per al Girona. A tots els nivells, perquè rebre el club blaugrana en partit oficial representa una senyora avaluació també per a l’estructura, la capacitat d’organització i la seguretat de l’entitat. Al camp, la dificultat també és màxima. I per si en quedava cap dubte, l’estat de gràcia de Leo Messi afegeix encara un grau més d’exigència per al conjunt blanc-i-vermell. L’astre argentí no es cansa de col·leccionar rècords, i arribarà demà a Montilivi després de fer una exhibició majúscula contra l’Eibar, amb un pòquer de gols. En cinc jornades, Messi acumula nou gols, just el triple dels que ha marcat tota la plantilla del Girona, que va allargar a Butarque una sequera que s’enfila als 332 minuts.

Massa conegut

Diversos jugadors del Girona, debutants a primera, tindran l’oportunitat d’enfrontar-se per primera vegada en l’elit al Barça i a la seva estrella. Gorka Iraizoz, en canvi, coneix bé la malícia del millor jugador del món. De fet, el navarrès ha encaixat fins a 18 gols de Messi amb l’Athletic, entre lliga, copa i supercopa. En l’últim cara a cara, el febrer d’aquest any, un error del navarrès va deixar en safata a Messi un dels dos gols que va marcar. El blaugrana s’ha mostrat especialment inspirat a pilota aturada quan té davant seu Iraizoz, ja que ha marcat de falta directa cinc dels set últims gols que li ha fet.

La realitat de Machín

L’empat a Butarque va tallar una ratxa de dues derrotes i va donar calma per al Girona. Conscient que la dificultat de puntuar contra el conjunt blaugrana és extrema, Pablo Machín va expressar després del partit a Leganés: “Sé que, de possibilitats de guanyar, n’hi ha poques. Si la festa és que vingui Messi o Iniesta, i que la gent estigui pendent de veure quant mesura cara a cara Messi o si Piqué és molt alt, doncs per això dic que no és el partit que més m’il·lusioni del món. I diré el mateix quan vingui el Madrid.”

EL TÈCNIC

“No és el partit que més m’il·lusiona del món”, reconeix Pablo Machín

TRES COPS MÉS

Messi ha marcat nou gols en cinc jornades, just el triple dels que acumula el Girona

UN MARTIRI

L’argentí ha marcat 18 gols a Gorka Iraizoz entre lliga, copa i supercopa

Visites amb el juvenil B, el filial i en un entrenament

J.D. / X.M

Leo Messi ja s’havia enfrontat al Girona en categories inferiors i al filial. A Montilivi, la primera aparició de l’argentí va ser en un partit de lliga estatal juvenil que s’havia hagut de suspendre i que es va acabar a l’estadi, escenari gens habitual per al juvenil B. Els blaugrana es van imposar per la mínima, amb gol de Gerard Piqué. Amb el Barça B, Messi es va enfrontar al Girona en els dos partits de la temporada 2004/05 (a segona B), que van acabar amb victòria dels gironins. A Montilivi, un gol de De Gomar va impulsar els gironins, que ambicionaven un accés al play-off que se’ls va frustrar. Al Miniestadi, Messi va marcar, però no va poder evitar la derrota dels blaugrana, gràcies als gols de Juanjo i Raúl Caballero (1-2). Messi també va trepitjar Montilivi en un entrenament del primer equip, durant la pretemporada de fa cinc anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)