Girona

El Barça, un visitant ben poc habitual a Montilivi

Precedents. A banda del partit inaugural, el Barça, amb la primera plantilla, ha jugat set cops a l’estadi i només tres contra el Girona

Les trajectòries esportives del Girona i el Barça han provocat que el fet de poder veure el conjunt blaugrana amb les seves estrelles jugant a Montilivi hagi estat històricament un luxe que s’ha produït en comptades ocasions. Des del partit inaugural de l’estadi, el 1970, la primera plantilla del FC Barcelona ha jugat en terreny de joc gironí en set ocasions, i en només tres partits el Girona ha estat el rival dels culés.

En les primeres edicions del torneig Costa Brava es va poder convidar a Montilivi grans clubs del moment. El 1972, per exemple, el Barça va disputar la competició i en l’enfrontament contra el Girona el va superar per 1-3. Reina, Rifé, Costas, Reixach o Marcial van ser alguns dels futbolistes que van trepitjar la gespa de l’estadi. Sis anys després, el 1978, el Barça va tornar a jugar el Costa Brava i es va imposar per 0-4. En una alineació amb Migueli, Heredia o Esteban Vigo va sobresortir Krankl, autor de dues dianes. En les edicions del 1985, 1999 i 2010 el Barça va tornar a ser el convidat del torneig d’estiu del club, però hi va jugar amb el filial.

El 2003, 25 anys després de l’última visita, el primer equip del Barça va tornar a Montilivi per jugar-hi la semifinal de la copa Catalunya. La gran atracció d’aquell 24 d’agost va ser Ronaldinho, acabat d’arribar al club. L’equip de Rijkaard va guanyar per 0-4,i dos dies després s’enfrontava en el mateix escenari en la final contra l’Espanyol. Les estrelles del Barcelona van tornar a Montilivi en les semifinals de la copa Catalunya jugades el novembre del 2005 –contra el Nàstic– en uns partits recordats per la utilització d’un helicòpter per eixugar el terreny de joc després de la pluja. Dues finals de copa Catalunya contra l’Espanyol van permetre en el 2006 i el 2014 veure de nou les primeres espases del Barça a Montilivi.

EN EL TORNEIG COSTA BRAVA
1972.
Girona-Barça 1-3
1978.
Girona-Barça 0-4 En les edicions del 1985, 1999 i 2010 va disputar el torneig l’equip filial
EN LA COPA CATALUNYA
2003.
Girona-Barça 0-4
2003.
Barça-Espanyol 1-0
2005.
Barça-Nàstic 6-0
2006.
Barça-Espanyol 0-1
2014.
Barça-Espanyol 0-0
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)