Girona

Proximitat ‘vs’ tradició

Per primera vegada la demarcació viurà un duel de lliga entre el Girona, l’equip de la terra, i el Barça, l’equip amb més aficionats

El Barça està representat a la demarcació per 52 penyes que tenen un pes representatiu important

Demà Montilivi viurà el seu primer partit de lliga Girona-Barça de la història. No serà un dia qualsevol. Encara que pel camp gironí ja hi hagin passat rivals d’entitat com l’Atlètic de Madrid, el Màlaga o el Sevilla, la visita del Barça generarà sens dubte més expectació que mai en l’afició. I és que, el pes que té un club com el Barça arreu del món és inqüestionable i en la demarcació de Girona, orfe fins ara d’un club de primera divisió, no és diferent. De fet, que el Barça és l’equip amb més seguidors de la demarcació és un fet i l’exemple més clar es troba en el moviment penyístic que el club barceloní té a les terres gironines.

En tota la demarcació de Girona hi ha un total de 52 penyes del Barça registrades oficialment pel club, que estan repartides entre tres federacions territorials diferents: Osona i el Ripollès, Gironès Selva Garrotxa i el Pla de l’Estany, l’Empordà i Catalunya Nord. A nivell comarcal la presència de penyes del Barça és especialment abundant a La Selva, on hi ha un total de setze penyes, seguit de l’Alt Empordà (9), el Gironès i el Baix Empordà (7), el Ripollès (5), la Garrotxa (3) i el Pla de l’Estany (2). A més, la penya de Palafrugell és una de les que té més penyistes a nivell català i del món –la de la Bisbal de l’Emporda, la de Montgrí i Comarca, la de Palamós i la d’Arbúcies també estan entre les vint amb més penyistes del món.

Títols i permanència

La proximitat amb Girona farà que el partit sigui especial per les penyes del Barça de la demarcació, ja que molts aficionats tindran el cor una mica dividit, i és que el club de Montilivi està fent créixer a marxes forçades la seva massa social. Per la major part de representants de les penyes, però, el Barça sempre serà el primer. Tot i això, la manca d’una rivalitat històrica fa que la major part d’aficionats blaugrana també celebri els èxits del Girona. Per això, a banda de desitjar que el Barça guanyi títols aquesta temporada, des de les penyes de la demarcació majoritàriament es confia, i es vol, que el Girona aconsegueixi la permanència aquest curs i els propers, per seguir gaudint d’un equip de la terra a l’elit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)