Girona

Pablo Machín

Tècnic del Girona

“Si competim bé i puntuem, serà una festassa”

Pablo Machín deia dimecres, just després de l’empat a Leganés, que el partit contra el Barça no era el que li feia més il·lusió, conscient que les possibilitats de puntuar queden molt reduïdes. Ahir, en una sala de premsa més plena que de costum, l’entrenador del Girona va fer un discurs amb força més càrrega emotiva que el de Butarque: “Que sigui el tercer partit en una setmana no és el millor per preparar-lo. El Barça hi està molt més acostumat, i segur que en aquest aspecte estem en inferioritat. Però ho hem de compensar amb una enorme il·lusió. Que vingui el Barça amb totes les estrelles és un somni que entre tots hem fet realitat.” Recollint l’essència d’un anunci del club en què un nen havia de triar entre la samarreta del Girona i la del Barça, Machín va dir: “Ens enfrontem a l’equip que, històricament, ha estat el de molts aficionats gironins. Ara ja està canviant una mica. Un 80% és del Girona i un 20% del Barça. Espero veure tot el camp blanc-i-vermell. Entre la motivació pròpia i la il·lusió que ens transmet l’afició, afrontarem el partit de la millor manera possible.”

El cos tècnic i els jugadors del Girona han tingut menys marge per preparar la visita del Barça, condicionats pel calendari. “La part positiva és que no hem tingut temps de tenir por. La negativa, que no l’hem pogut preparar prou. Però ho hem de compensar amb la il·lusió. Segur que serà una festa. I m’imagino que, si competim bé i aconseguim guanyar o puntuar, ja serà una festassa rodona.” Machín té clar què vol del seu equip: “Plantegem tots els partits per sortir a competir i que el rival no se senti còmode, i buscarem el mateix. Si ho han donat tot i han intentat fer el que se’ls ha inculcat, estaré content i l’autoestima de l’equip pujarà. Si som capaços de mostrar la personalitat contra el millor equip de la lliga, estarem satisfets.”

El millor del món

Interrogat sobre si tenia pensat algun invent per frenar Messi, Machín va dir: “Sempre veus equips que ho intenten. Alguns li fan marcatge individual i altres el volen parar a cops de pal. Però el millor del món té recursos infinits. Ja no saps ni de què juga. És un visionari, un superdotat, segurament el millor de tots els temps.” El tècnic del Girona, que va recordar l’1-0 del Numància (ell era segon entrenador) al Barça en l’estrena de Pep Guardiola, també va valorar l’aterratge d’Ernesto Valverde al Camp Nou: “Té tot el meu respecte. Treballa de manera fenomenal, ha tingut el seu procés d’aprenentatge des de baix i el 90% de la seva carrera ha estat d’èxit. Sense ser tan mediàtic fins ara com eren altres, demostra que està capacitat com ningú.”

LA PREPARACIÓ

“Que sigui el tercer partit en set dies no és el millor, però la il·lusió és màxima”

LES INTENCIONS

“Si mostrem la personalitat contra el millor equip de la lliga, estaré content”

LEO MESSI

“El millor del món té recursos infinits i ja no saps ni de què juga. És un visionari”

L’AFICIÓ

“Ara el 80% ja és del Girona; està canviant. Espero veure tot el camp blanc-i-vermell”

“El problema va molt més enllà” que el futbol

X.M.

El Girona-Barça d’aquest vespre arriba tres dies després d’una ofensiva estatal sense precedents contra el referèndum de l’1-O que va provocar la reacció també de clubs com el Girona i el Barça, que van fer comunicats en defensa del dret a decidir. Interpel·lat sobre com ho havia viscut, Machín va dir: “Com a treballador del club, m’hi remeto. És una opinió general, i suposo que dins el club i dins la societat hi haurà diversitat d’opinions.” Més tard, un periodista d’un mitjà alemany li va preguntar què significaria per al futbol català que Catalunya fos independent. “No ho puc contestar jo. Suposo que hi ha coses molt més importants que el futbol, en aquesta hipòtesi”, va contestar el tècnic de Gómara. “És un tema que han de resoldre els polítics, que per això ho són, i que han de fer que la població visqui millor. Que el Girona o el Barça juguin en una altra lliga és el menys important. El futbol distreu i ens agrada, però el problema que s’està vivint ara va molt més enllà.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)