Girona

Girona-Barça

Primera divisió

“Volíem minimitzar el millor jugador del món”

Com és habitual, Pablo Machín va viure la major part del partit dret a l’àrea tècnica. Va fer apunts al full que sol guardar en una butxaca, i en algunes fases també es va enrabiar i es va asseure a la banqueta. El Girona va tenir inabastable el Barça, en un partit marcat per la decisió de Machín, que va sorprendre situant Maffeo com a ombra de Messi. L’aposta va tenir ressò a la sala de premsa, tant en les paraules de Valverde com, naturalment, les seves.

“El que buscàvem era minimitzar el millor jugador del Barça i el que més perill sempre crea. Si ho mirem des d’aquest punt de vista, Messi no ha tingut la repercussió que té habitualment. Si ho mirem en global, ens ha servit de poc perquè hem perdut 0-3. Però crec que hem d’analitzar més profundament el partit que en el marcatge a Messi. Estic content perquè no ha estat el seu millor partit i no ha intervingut en les jugades més determinants”, va argumentar Machín. La decisió era transcendent no només pel que afectava el Barça, sinó també pels efectes en la identitat del Girona. “Molts cops, quan veies el Barça des de fora, et plantejaves què passaria si se li fes un marcatge a l’home. Hi ha altres equips que ho han fet. Messi té recursos per ser molt intel·ligent i intentar que el seu equip se n’aprofiti. La decisió ha estat per no quedar-me amb el dubte del que passaria si minimitzàvem el millor jugador del Barça”, va insistir. “Proposàvem fer un nou contra nou, amb la mala sort que els ho hem posat excessivament fàcil amb els dos primers gols.”

Machín era conscient que puntuar seria complicadíssim –“quan es competeix amb pistoles i els altres tenen metralletes, és més fàcil que guanyin els de les metralletes”– i probablement això el va acabar d’empènyer a revolucionar l’onze, amb set canvis. “Crèiem que eren els que estaven en les millors condicions per competir. No estem acostumats a jugar entre setmana. Tres partits en set dies exigeixen molt, sobretot per nosaltres que necessitem un alt nivell físic per competir en aquesta categoria. I ens servia també perquè tothom participés i anar veient jugadors. Això és qüestió de tots. Han d’estar preparats, i l’experiència els servirà de molt.” Al davant, hi va situar Olunga, que no va contribuir a tallar la sequera. “Volíem un futbolista fresc, que posés dificultats als dos centrals, que dominés el cos a cos i fos efectiu en el joc aeri. Tampoc l’hem vist competir”, deia el tècnic, que va valorar l’ambient que es va viure a Montilivi: “Impressionant. És lògic quan estàs a primera, l’equip està transmetent i et ve un totpoderós Barça. Potser sí que m’ha sorprès al començament, que la gent estava molt endollada. Per mi, l’afició mereix un 10.”

EL PLANTEJAMENT

“Messi no tingut la repercussió que sol tenir. En això, estic satisfet”

EN PRÒPIA PORTA

“Proposàvem fer un 9 contra 9, i els ho hem posat fàcil amb la mala sort dels gols”

SET CANVIS

“Tres partits tan seguits exigeixen molt, i ens serveix també per anar veient jugadors”

L’AMBIENT

“Impressionant. M’ha sorprès al començament. La gent estava molt endollada”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)