Barça B

No hi ha progrés sense millora

Barça B. El bon començament tant en joc com en resultats en la competició no atura les ganes de cremar etapes del filial blaugrana, que avui rep el Lugo

L’entrenament del Barça B a la Ciutat Esportiva va estar marcat per molts somriures i bona sintonia. Però les bones sensacions no amaguen la voracitat del conjunt blaugrana, que ha sorprès tothom –incloent-se ells mateixos– del gran inici de temporada que han tingut.

Des d’una pretemporada desastrosa per culpa de la mala planificació de la gestió esportiva –“ens falta encara un punt per arribar bé”, va dir Gerard, la setmana abans de l’inici de lliga– fins a ensumar la possibilitat de col·locar-se entre els millors després de sis jornades. La victòria avui contra el Lugo seria important: pel goig que faria la taula classificatòria i, també, per continuar escalant en la millora en el joc de l’equip. “Independentment dels resultats, hi ha una línia de treball que hem de continuar potenciant”, diu l’entrenador, Gerard López, que encara veu possibilitats de millora en l’equip: “A Alcorcón vam tenir molta la pilota però poca presència en camp contrari, també necessitem aprofitar més els espais amb la gent ràpida que hi ha al davant. I defensivament, només hem mantingut la porteria a zero en un partit”. El Miniestadi, doncs, serà una bona avaluació per al filial blaugrana: allà s’ha vist la cara (4-0, contra el Còrdova) i la creu de l’equip (0-3, contra el Tenerife).

El rival

El Lugo, d’altra banda,viu els moments més tranquils des de l’inici de la lliga. En les dues últimes jornades, amb sengles victòries, ha redreçat el rumb de les tres primeres en què només va obtenir un punt (un empat sense gols contra el Reus). Tot i així, va ser eliminat de la copa pel Saragossa aquesta mateixa setmana. “És un rival ja fet a la categoria, que la temporada passada es va passar moltes jornades en la part alta. Aquest any va començar amb menys ritme però és un equip dur i difícil per plantejar-nos dificultats”, explica el tècnic blaugrana sobre l’entitat amb el dissetè límit salarial més alt (5,4 milions d’euros). El Barça, en canvi, és el primer (18). “El Barça B és una selecció de jugadors joves de la segona A de l’any passat i del seu planter. Ens enfrontem a un pressupost força alt i a jugadors que en els propers anys seran importants”, reconeix Francisco, el seu entrenador, que també adverteix de les debilitats del filial: “S’exposa bastant perquè té molt la pilota. Els rivals també li solen fer mal.” El tècnic va perdre el talentós migcampista Sergio Gil en el partit de copa per lesió: “Esperem que sigui menys greu del que sembla.”

LES REACCIONS

Volem millorar la presència a camp rival. Que el resultat sigui conseqüència del joc
Gerard López
entrenador del barça B
El Barça B és una selecció de jugadors joves de la segona A i del seu planter. Un pressupost alt
Francisco Rodríguez
entrenador del lugo

Dos lesionats més d’última hora

El Barça B ha perdut dos jugadors més en les últimes hores per lesió: Alberto Varo, amb una fissura a les costelles, i Rodri Tarín, per culpa d’una contusió en el peu. Tot plegat, comportarà que el porter Jokin Ezkieta debuti en el futbol professional –l’any passat era titular al Sabadell– ja que Varo havia jugat els cinc partits d’aquesta temporada. Tarín, en canvi, darrerament estava sent suplent després de les dues primeres titularitats (contra el Valladolid i el Tenerife). Aquestes dues baixes s’afegeixen a les del defensa Palencia i al porter Ortolà, que ha viatjat amb l’equip i espera poder asseure’s a la banqueta amb l’alta mèdica. Rafa Mujica continua lesionat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)