2a divisió A

Nàstic-Barça B

2a divisió A

Maduració externalitzada

Fali i Varo, propietat del Nàstic, viuen al Barça B una cessió més llarga de l’habitual, en la qual han crescut en paral·lel a la progressió del filial

El mig valencià, reconvertit a central, és una peça clau de Gerard López

Falité tots els números per ser titular en el Nàstic-Barça B de diumenge, mentre que Varo se’l perdrà per lesió

No són dues peces qualssevol dins del Barça B de Gerard López. Rafael Jiménez, Fali, (València, 1993) dona caràcter i astúcia a un equip jove i inexpert, i Alberto Varo (la Canonja, 1993), ambició i competència en una de les demarcacions, la de porter, de futur més incert al filial blaugrana i víctima, com cap altra, de l’altura de l’últim esglaó de can Barça. Els dos jugadors tenen més en comú: estan cedits pel Nàstic, equip amb el qual s’enfronten diumenge al Nou Estadi de Tarragona. Tots dos viuen una cessió més llarga del que és habitual, ja que normalment els préstecs no passen d’una temporada. Fali va arribar al Barça B el gener del 2016 i Varo, l’estiu següent. Tots dos acabaran la cessió el juny de l’any que ve, que és quan s’activarà l’opció de compra sobre ells que té l’entitat blaugrana. Amb el Nàstic tenen contracte fins el juny del 2020.

Fali té les virtuts que Gerard López buscava per enfortir el seu jove equip i fer-lo competitiu en la dura segona B. Més madur del que diu la seva edat –amb 22 anys n’acumulava sis de casat i ja tenia dos fills–, no va trigar a convertir-se en un dels líders del vestidor i, sobre la gespa, malgrat no ser un futbolista ni amb ADN ni amb perfil Barça, a donar a l’equip ofici i caràcter. Havia d’estar cedit només mig any, però, molt valorat per Gerard López, el seu préstec es va ampliar i va continuar defensant la samarreta blaugrana. Així, en un any i mig, va acumular 52 partits de lliga i va ser un dels artífexs de l’ascens a segona A. Fali, que en la mitja temporada que va jugar amb el Nàstic –hi va arribar l’estiu del 2015 provinent de l’Huracán– va actuar sobretot de migcampista, ha estat reubicat com a central per Gerard López, que l’ha fet sortir des de l’inici en tots els partits de la lliga actual i només s’ha perdut 18 minuts. Té tots els números, per tant, per repetir titularitat diumenge a Tarragona. Contra el Nàstic, Fali espera “un partit molt complicat” i confia que el seu equip no cometrà les errades de la derrota contra el Lugo de l’última jornada.

L’Àguila de la Canonja

El porter Alberto Varo s’ha fet un nom a Tarragona per haver arribat a debutar amb el Nàstic a segona A i, sobretot, per ser un dels herois de l’històric ascens del filial grana, la Pobla de Mafumet, a segona B. El Nàstic té plans de futur per a ell, sent com és del planter i de la comarca, però de moment prefereix que agafi experiència al Barça B. Al club blaugrana, la creu de Varo han estat les lesions. Es va trencar el menisc intern del genoll dret el juliol de l’any passat, pocs dies després d’haver-s’hi incorporat, de manera que es va perdre la primera part del campionat. I ara, després de ser titular en els sis primers partits, estarà dues o tres setmanes sense jugar per una petita fissura a les costelles que ja fa algunes setmanes que arrossega, de manera que diumenge serà baixa. Amb Ortolá recuperat d’una lesió, Gerard López prefereix aturar-lo “per fer net i, quan estigui bé, per tenir competència a la porteria”.

58
partits de Fali
amb el Barça B, al qual va arribar el gener del 2016.
16
partits de Varo
amb el Barça B, al qual es va incorporar l’estiu del 2016. La temporada passada va jugar poc per culpa d’una lesió.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)