2a divisió A

El protagonista de la jornada

Sergio Herrera (Osasuna)

Pena màxima?

Sergio Herrera va ser l’heroi del partit a Cadis: va aturar tres penals

El sentinella, pel qual l’Osasuna va pagar 300.000 euros a l’Osca, remarca la feina prèvia del preparador de porters

Quan en el minut 14 Sergio Herrera va fer caure dins l’àrea Servando, el porter de l’Osasuna no es podia arribar a imaginar que acabaria sent l’heroi del seu equip. Amb el 0-0 en el marcador, acabava de cometre un penal que donava mastegat l’1-0 al Cadis. Llavors va començar una actuació que serà recordada: va encertar les intencions d’Aitor García i va aturar la pena màxima. En la segona part, la situació es repetia. L’autor del penal, en aquest cas, va ser Aridane, però el porter es va tornar a lluir. Va aturar el xut de David Barral. Aquí no es va acabar la història. L’àrbitre va fer repetir la pena màxima i Sergio Herrera hi va tornar. Va mantenir el 0-0 en el marcador i, després, Xisco i De las Cuevas van marcar un parell de gols que van permetre a l’Osasuna sumar tres punts i situar-se líder. El porter de Miranda de Ebro no oblidarà mai el 7 d’octubre del 2017.

“És un moment que sempre podré explicar, però no vull que tot plegat excusi algunes errades que haurien pogut penalitzar l’equip”, va dir un Sergio Herrera autocrític, que ja sap el que és tenir una actuació brillant com la de dissabte passat: “Fa un parell d’anys, en una tanda de penals, també en vaig aturar tres de seguits. Va ser una cosa que em va fer molta il·lusió.” Darrere de cada pena màxima parada, però, hi ha la feina a l’ombra del preparador de porters de l’Osasuna, Richard Sanzol, tal com ho va explicar el mateix sentinella: “Abans del partit ell em passa un estudi de quines solen ser les intencions de la gent que executa penals en el rival i ja tenia una idea de cap on em podien xutar. Em va ajudar molt.”

Sergio Herrera, pel qual l’Osasuna va pagar 300.000 euros després de veure’l destacar en el seu primer curs a segona A amb l’Osca, va explicar com es relaciona amb el seus companys i el perquè de les seves celebracions efusives al Carranza. “Soc un porter que m’agrada tenir els meus defenses actius i, si he fet una bona acció, m’agrada celebrar-la amb ells”, va assegurar el futbolista de 24 anys, que confia que l’equip mantingui la solidesa i es mantingui al capdavant de la taula: “Encara és la jornada vuit, però és important haver entrat en una ratxa positiva. Si volem estar a dalt, caldrà mantenir la solidesa defensiva.”

La xifra
41
gols
en 41 partits va encaixar Sergio Herrera en la lliga amb l’Osca el curs passat. En el ‘play-off’ en va rebre cinc.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)