Girona

Pablo Machín

Entrenador del Girona

“Quan ens hem tret les pors, hem millorat”

La superioritat del Vila-real en l’arrencada del partit es va traduir en dos gols i en la sensació que el Girona, habituat a començar amb energia i valentia, s’empetitia. A Pablo Machín no li va agradar gens ni mica. “Si hagués pogut, hauria demanat un temps mort i m’haurien sentit. Ells també m’haurien pogut dir que era cosa nostra. L’equip m’ha demostrat que és capaç de competir de tu a tu amb un munt de rivals, i avui [per ahir], excepte en els primers minuts, també. Però és veritat que no hem començat sent l’equip que solem ser. Potser és que ells han fet les coses molt bé”, va explicar el tècnic, que va parlar diverses vegades a la sala de premsa de por i complexos. “Quan ens hem tret les pors, hem millorat i els hem fet patir. Ja teníem el partit molt costa amunt, però ens hem deixat anar, hem estat més ambiciosos, els escuts han pesat menys i els hem tractat de tu a tu.” Quan li van preguntar si el canvi tàctic en el descans –l’entrada d’un davanter per un mig– havia tingut pes, Machín va dir: “Més que per la situació tàctica, crec que té més a veure amb l’actitud, amb el fet de treure’ns pors i complexos.”

L’entrenador del Girona va voler ser “crític i exigent”, però també va valorar la millora de l’equip: “Amb el 0-2, la majoria de la gent ja devia pensar: «A veure quants els en cauen.» Hem tingut orgull, hem tirat endavant i hem generat prou ocasions per obtenir un punt, però és la història de sempre. Als petits, ens sol passar.” El de Gómara no creu que l’equip jugui pressionat per la classificació: “Sincerament, creia que avui guanyaríem. I crec que els jugadors també n’estaven convençuts. Que hi ha nervis pel fet d’estar en una zona complicada? Doncs ja ens hi podem anar acostumant. A ningú se li deu fer estrany que el Girona estigui vorejant aquests llocs de la línia vermella.”

“Quin és el canvi?”

Quan li van preguntar si és el moment de fer algun canvi significatiu –per exemple, en l’esquema de joc–, Machín va indicar: “Puc dir que sí. Però quin és el canvi? Què canviem? Es pot canviar el sistema, perquè no hi ha res irrenunciable, però no crec que sigui una situació per perdre la confiança. Tots estem d’acord que l’equip està donant la cara contra rivals molt importants.” El Vila-real no és el primer que guanya l’esquena als centrals. “Però és que, si volem pressionar a dalt, la defensa ha d’estar avançada. Volem robar la pilota a prop de l’àrea rival i sabem que al darrere estem assumint riscos. Fa tres anys i mig que ho fem i fins ara ens ha anat bé.”

En una roda de premsa llarga, Machín va parlar de tot el que havia fet l’equip: “L’inici del partit ens ha condemnat i ens demostra que hem de créixer i avançar ràpidament, com a mínim en tot el que hem de fer abans de definir. Un cop s’ha de fer l’última passada i marcar, és cert que allà els que valen més diners és per alguna cosa. Però em quedo amb la idea que generem les mateixes ocasions. Els xuts hi són. Hi ha hagut fases en què els hem posat la por al cos, i això és el que intentem sempre. Seria molt fàcil dir que no són rivals de la nostra lliga. Tots ho són. Ens hem merescut ser aquí i hem de demostrar que ens mereixem continuar aquí.”

Crític amb Stuani

Machín va acabar disgustat amb la groga que impedirà a Stuani jugar a Riazor. “Em fa molta ràbia perdre un jugador com Stuani per una acció una mica absurda. Són petits detalls, però hem d’intentar com a mínim no fer-nos més mal. No podem rebre aquestes targetes, ni perdre la concentració a pilota aturada.”

ELS VESTIDORS

Ho hem intentat fins al final i hem tingut ocasions, però ells també han defensat bé. És fumut, perquè al final el que importa és sumar

LA DEFINICIÓ

“Hem generat prou ocasions per obtenir un punt, però és la història de sempre”

L’ARRENCADA

“Hauria demanat un temps mort. No hem començat sent l’equip que solem ser”
El vestidor està fotut perquè se’ns ha escapat un punt, però hem d’aixecar el cap. En la segona meitat, hem tingut el gol a tocar

LA PRESSIÓ

“Nervis pel fet d’estar en una zona complicada? Ja ens hi podem anar acostumant”
En la primera mitja hora ens han fet mal amb les pilotes a l’espai a Bakambu, que és molt ràpid
Jonás Ramalho
central del girona
Hem estat a punt d’aixecar un 0-2 contra tot un Vila-real, però la pilota no ha volgut entrar
Portu
mitjapunta del girona
Hem fet uns primers trenta minuts molt bons, i això ens ha servit per afrontar bé el partit
Jaume Costa
lateral del vila-real
L’equip competeix bé i estem tranquils, però hem de puntuar i guanyar com més aviat millor
Aday Benítez
carriler del girona
Estic content pels gols, però el més important eren els punts. Mai és fàcil guanyar a fora
Cédric Bakambu
davanter del vila-real
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)