El protagonista

Cristhian Stuani

Bonic però poc efectiu

En qualsevol derrota, destacar un jugador és difícil. Però si ahir el Girona va estar viu fins a l’últim segon del partit va ser gràcies a una genialitat de Cristhian Stuani. Va ser l’últim jugador a incorporar-se als entrenaments abans del partit contra el Vila-real, però ni això va fer dubtar Pablo Machín sobre qui havia de ser el davanter titular. I és que si hi ha un jugador fix en l’alineació del tècnic de Gómara és el davanter uruguaià, que només s’ha assegut a la banqueta des de l’inici en el partit contra el Barça, marcat per les rotacions. Ni és el més tècnic, ni el que corre més ni el que es col·loca millor, però una vegada més ahir va demostrar a l’afició del Girona per què és indiscutible.

Igual que la resta de l’equip, Stuani va tardar a fer-se veure. Amb l’equip molt més dedicat a controlar un Vila-real dominador, l’uruguaià va haver de ser la punta de llança d’una pressió gironina molt menys efectiva del que és habitual. A diferència d’altres partits, no va brillar en aquest aspecte. Més d’un aficionat també es va desesperar amb ell perquè cada atac del Girona acabava en un no-res perquè el punta no era al lloc on es dirigia la centrada. Passada la mitja hora de joc, Stuani havia passat del tot desapercebut, però va tardar poc a reanimar l’equip gironí. En el 40’ i després d’un córner, va caçar una potent centrada de Bernardo i, amb una rematada d’esperó que ningú s’esperava, va fer l’1-2 que tornava a posar el Girona dins del partit.

L’empenta que el gol de Stuani va donar al Girona es va notar en l’inici de la segona part. L’uruguaià va tenir en Kayode, que va entrar en el descans per Granell, un nou soci en atac i ho va agrair perquè va haver de fer menys quilòmetres gràcies a la mobilitat del seu company. A diferència de la primera part, Stuani es va convertir en la referència ofensiva que acostuma a ser. Va donar vida moltes vegades jugant d’esquena a porteria, va despenjar moltes pilotes buscant la segona jugada i va participar més en el joc col·lectiu. D’ocasions per igualar el marcador, però, no en va tenir, i és que en la primera jugada de la segona part, quan va tenir l’oportunitat de xutar, va decidir cedir l’esfèrica a Maffeo, que va rematar al lateral de la xarxa. Tot i que el cansament li va anar passant factura i la seva participació va anar minvant, Machín el va mantenir fins al final.

En els últims minuts va arribar la pitjor notícia per a ell, i és que en una jugada molt absurda amb el joc aturat Del Cerro Grande li va ensenyar targeta groga. I no és una qualsevol, ja que amb aquesta el davanter acumula cinc amonestacions i es converteix en el primer jugador del Girona que compleix el primer cicle de targetes. La seva absència a Riazor en el partit de dilluns que ve contra el Deportivo de la Corunya serà, de ben segur, un repte afegit per als de Pablo Machín.