Girona

L’extrem que busca lloc

Mentalitzat. Marlos Moreno assumeix amb tranquil·litat i paciència la falta de minuts en la lliga i espera aprofitar oportunitats com la d’avui o la de l’eliminatòria de copa contra el Llevant

Va arribar a Montilivi amb l’etiqueta d’extrem penjada, i és el primer que és conscient que s’ha d’adaptar a un nou hàbitat. “Per a ningú és un secret que no soc extrem, però de vegades t’has d’adaptar a la situació que hi ha i al que vol l’entrenador i l’equip”, explicava ahir al migdia Marlos Moreno, el fitxatge menys utilitzat –deixant de banda Farid Boulaya, que no ha ni debutat, i David Timor, inactiu fins ara per lesió– en la lliga. L’esquema de Pablo Machín prescindeix dels extrems, i el colombià mira de trobar lloc i guanyar presència. Si no pot ser en la lliga, com a mínim tindrà oportunitats com la d’avui a Llagostera o l’eliminatòria a doble partit contra el Llevant –dijous que ve hi ha l’anada a Montilivi– en la copa.

“Crec que els que no hem tingut participació en la lliga hem de mirar de sumar en les altres competicions, i demostrar que mereixem ser al camp”, explica el jugador cedit pel Manchester City, que valora la confiança de Machín en els jugadors que ja coneixia del passat, com ho demostra que, dels onze titulars contra el Vila-real, només tres eren fitxatges de l’estiu: “Els que ja hi eren tenen una continuïtat, i això potser és fonamental per no perdre l’essència del joc i mantenir el que s’ha anat construint. Els que hem vingut ho hem fet per intentar aportar coses a l’equip, i el dia que ens toqui ho haurem de fer.”

Marlos, que només va jugar 13 minuts contra el Barça i ha caigut fins i tot de la convocatòria en cinc dels vuit partits de lliga, assegura que s’ho pren amb tranquil·litat. “Tothom vol jugar, però de vegades les coses no passen com voldríem. Continuaré entrenant-me. Molts diuen que no m’afavoreix el sistema, però la idea és intentar tenir la ment tranquil·la, pensar que un dia arribarà l’oportunitat i, independentment d’on em toqui jugar, mirar de fer-ho de la millor manera possible”, explica el protagonista de l’amistós contra el Montpeller, en què va marcar dos dels tres gols del Girona.

De moment, calma

Allargar gaire l’ostracisme podria fer plantejar a Marlos una sortida en el mercat d’hivern. El colombià, però, diu que és aviat per parlar-ne: “Soc conscient del que està passant. No és un secret que soc molt jove, i de vegades la paciència i la tranquil·litat poden ajudar a complir objectius. De moment, no he pensat en res més. Estic molt tranquil, molt content amb els companys i amb l’equip. La veritat és que el club m’ha fet sentir molt còmode, i només estic esperant l’oportunitat”, insisteix. Marlos creu que, tot i la mala ratxa (2 punts de 18 possibles), el Girona està capacitat per aixecar el vol: “L’equip està molt bé. Som un gran família, i és important estar unit i lluitar tots per un mateix objectiu. Hem de continuar treballant, no perdre el cap i continuar insistint, que som un gran equip. Ho hem demostrat en partits anteriors.”

Un rival directe

Tot i jugar avui a Llagostera, el Girona té l’atenció posada en la lliga. Dilluns visitarà a Riazor el Deportivo de la Corunya, equip que Marlos coneix bé perquè hi va jugar la temporada passada. “Han marxat alguns jugadors, però tenen un equip molt competitiu. Serà un partit molt interessant. Nosaltres intentarem fer el que estem fent i esperem tornar amb els tres punts, o com a mínim amb un.” L’extrem veu el conjunt gallec com un rival directe del Girona en la lluita per eludir el descens: “Tots dos tenim el mateix objectiu, que és continuar en la màxima categoria, i també la mateixa necessitat de puntuar.” El Deportivo va començar la temporada en zona de descens, però dues victòries a casa –contra l’Alavés (1-0) i el Getafe (2-1)– l’han dut al quinzè lloc, ara amb dos punts més que l’equip de Pablo Machín.

A L’OMBRA

13
minuts
acumula Marlos en la lliga, contra el Barça. De les 8 jornades, en 5 ni tan sols era a la banqueta.

L’ENCAIX

Entén que la condició d’extrem no l’ajuda i confia que els fitxatges vagin augmentant la participació

EL PROTAGONISTA

Estic molt tranquil, molt content amb els companys i l’equip, i de moment no he pensat en res més. El club m’ha fet sentir molt còmode
Som una família i, independentment dels resultats, hem de treballar igual i no perdre el cap
Marlos Moreno
davanter del girona
Molts diuen que no m’afavoreix el sistema, però he de tenir la ment tranquil·la i pensar que un dia arribarà l’oportunitat
Per a ningú és un secret que jo soc extrem, però de vegades t’has d’adaptar a la situació que hi ha i al que vol el tècnic

Al Dépor, 794 minuts i cap gol

X.M.

Fa poc més d’un any, el Manchester City va pagar 5,5 milions d’euros a l’Atlético Nacional per Marlos Moreno i el va cedir al Deportivo. A la Corunya, però, el colombià hi va tenir un pas més que discret. Va jugar dinou partits de lliga (nou com a titular i 794 minuts acumulats) i quatre de copa, i no va marcar cap gol. “Vaig jugar poc, però va ser provocat més per lesions. Aquest any és pitjor”, assegura. Dilluns, Marlos tornarà a Riazor, si és que Machín el convoca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)