Girona

“Hem de començar a guanyar partits”

A punt. Marc Muniesa, recuperat de la lesió, creu que el Girona ha de tenir més confiança i més solidesa

Marc Muniesa està recuperat d’una lesió al bíceps femoral que l’ha tingut arraconat més temps del que ell mateix preveia –quan va sortir de Butarque no volia descartar la seva presència en el duel contra el Barça de tres dies després– i que el Girona ha pagat. L’exblaugrana havia començat la lliga com un dels jugadors més fiables de l’equip al darrere, i la seva absència ha coincidit amb tres partits en què l’equip ha encaixat vuit gols. “Això no se sap. Potser dilluns jugo jo i perdem. He vist els defenses molt bé, Ramalho feia temps que no jugava i el vaig felicitar perquè va fer molt bon partit, i som tots un equip, sense ningú que sobresurti. És la nostra clau per mantenir-nos a primera”, va explicar el defensa lloretenc després de l’entrenament d’ahir a Riudarenes, on va fer un pas més per tornar a l’equip: “Estic totalment recuperat. He encadenat tres entrenaments amb el grup i estic content de tornar a sentir-me. Físicament, tinc bones sensacions. Potser em falta una mica de ritme, però aquests dies abans del partit m’aniran bé.”

Muniesa té clar que, amb sis punts en vuit jornades, el Girona necessita accelerar el ritme. “Falta molta lliga, estem tots molt juntets i si guanyes dos partits te’n vas cap a dalt. Falta fer-ho realitat. L’equip és conscient que hem de començar a guanyar partits, però ni de bon tros estem nerviosos.” Quan s’ho ha hagut de mirar des de fora, ha detectat falta de confiança: “Semblava que en aquests partits encara no ens crèiem que som a primera. Tenim un molt bon equip, ho hem demostrat en molts partits, però per moments sembla que no ens ho acabem de creure. Si no t’ho creus a primera, els altres tenen molta qualitat i et poden penalitzar fàcilment.”

El Girona s’ha mostrat vulnerable especialment quan els rivals han sabut guanyar l’esquena dels centrals. Preguntat per si n’han parlat per mirar-ho de corregir, Muniesa va afirmar: “Sí, n’hem parlat i sempre intentem mirar vídeos. No és només culpa dels defenses, perquè hi ha jugadors de primer nivell com Trigueros, que va fer dues passades magistrals. No els pots deixar temps per pensar. La línia està avançada, i són un cúmul de factors que sembla que ens facin gols molt fàcils.”

Muniesa creu que la millora no ha de ser només a l’hora de tancar l’aixeta al darrere, tot i que hi té molt de pes: “Sempre pots millorar en tots els aspectes. Som un equip que ens caracteritzem per ser forts defensivament, i aquests partits hem encaixat força gols, tot i que també n’hem marcat, cosa que ens faltava. Hem de continuar millorant en tots els aspectes per ser un equip més sòlid, principalment a casa. I a fora, hem de ser intel·ligents per treure el màxim de punts possibles.” Començant per dilluns a Riazor: “A casa, el Deportivo serà un equip molt fort, molt intens. Intentarem aguantar tant com puguem perquè l’afició es posi nerviosa.”

El Girona va dividir l’entrenament d’ahir en dos grups, el de recuperació per als que van jugar a Llagostera i de compensació per als altres. L’equip té programades encara dues sessions més, avui i demà al matí, abans del partit a la Corunya.

EL PROTAGONISTA

Estic recuperat i content de tornar-me a sentir futbolista. Creia que seria més curt, m’he perdut partits bonics i tenia ganes de tornar

BAIXA DE PES

He vist bé els defenses. Ramalho va fer un partit molt bo. Som un equip i no hi ha ningú que sobresurti
Marc Muniesa

FORATS A DARRERE

Contra els equips europeus no hem donat la cara, però amb els altres sí. Han d’arribar les victòries que donin confiança a jugadors i tècnics
Hem de millorar per ser més sòlids, sobretot a casa, i a fora ser intel·ligents per treure el màxim nombre de punts possible
En els tres partits que s’ha perdut el central lloretenc, el Girona ha encaixat vuit gols
Els tècnics i els jugadors han fet anàlisi per corregir els “gols fàcils” rebuts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)