Reus

Setge al procés sobiranista

“Forma part d’un pla per destrossar el futbol català”

Reus. El club roig-i-negre es mostra indignat amb l’expedient obert per la senyera i Joan Oliver l’emmarca en la manera d’actuar de qui “ha decidit que per defensar la unitat d’Espanya val tot”

El Reus es va mostrar ahir, per boca del seu president, Xavier Llastarri, i del seu màxim accionista, Joan Oliver, molt indignat per l’expedient que els ha obert el comitè de competició de la Federació Espanyola de Futbol per la gran senyera desplegada a l’estadi reusenc durant el partit contra l’Osasuna del 23 de setembre i els crits d’“independència” que s’hi van sentir. “Forma part d’un pla premeditat per destrossar el futbol català, i els cinc clubs catalans de la LFP som els primers objectius”, va afirmar Oliver, que emmarca els fets en la manera d’actuar de qui “ha decidit que per defensar la unitat d’Espanya val tot, fins i tot saltar-se les seves pròpies lleis”. El Reus considera que el procediment de l’expedient és irregular, ja que recorden que l’informe en què es basa el fa el delegat arbitral, que té la funció d’analitzar l’actuació dels àrbitres; expliquen que ni el col·legiat en l’acta ni el director de partit en el seu informe exhaustiu van fer constar cap incidència, i afirmen que no han comès cap infracció. Diuen, de fet, que no tenen clar de què se’ls acusa i del perquè, ja que en l’expedient només es parla de la possibilitat que s’incorri “en una conducta de violència, xenofòbia, racisme i intolerància”.

Joan Oliver recorda que la gran senyera es va desplegar, en col·laboració amb l’Assemblea Nacional Catalana, “la setmana en què hi va haver detencions d’alts càrrecs de la Generalitat per part de la Guàrdia Civil i en què 700 alcaldes, inclòs el de Reus, van anar a declarar”. “Sabem que mostrar la senyera tenia una significació clara, i és la nostra responsabilitat”, afirma Oliver, que no tem una campanya arbitral en contra ni creu que ara hi hagi més hostilitat contra el Reus als camps que visitin de la que hi ha hagut fins ara. “L’etiqueta ja la portem, que és la de catalans, i amb això ja en tenen prou”, va afirmar Oliver, que va recordar que a Osca els van rebre amb una bandera espanyola de 300 metres, per la qual, segons assegura, els directius del club aragonès no només no van ser objecte de cap informe desfavorable, sinó que van rebre felicitacions d’alts dirigents del futbol espanyol, “amb comentaris ofensius cap als catalans”.

Xavier Llastarri –“Estic indignat, i ja sabeu que m’enfado poc”, va dir– va recordar el clima de cordialitat del partit contra l’Osasuna, que també ha estat expedientat per alguns crits dels seus aficionats presents en el partit, i la coherència i l’esportivitat que ha caracteritzat el club. “No podem callar ni atemorir-nos, és intolerable. El que volem és jugar a futbol, però si per fer-ho hem de deixar de ser nosaltres, no hi passarem”, va sentenciar Oliver.

LES FRASES

Forma part d’un pla premeditat per destrossar el futbol català, i els cinc clubs catalans de la LFP som els primers objectius

ESPORTIVITAT

Xavier Llastarri recorda el clima de cordialitat del partit contra l’Osasuna, també expedientat
Nosaltres el que volem és jugar bé a futbol i guanyar, però si per fer-ho hem de deixar de ser nosaltres, no hi passarem
No tenim por perquè no hem comès cap infracció. Només hem fet una cosa, ser catalans
Joan Oliver
MÀXIM ACCIONISTA DEL REUS

UN CAS SIMILAR

Joan Oliver diu que l’Osca va ser felicitat per alts dirigents per la bandera espanyola del dia del Reus
No ens deixarem acovardir per les pràctiques mafioses, tot i que em sembla un adjectiu massa suau, perquè la màfia és privada
El senyor Rubio s’ha queixat de l’anonimat de les crítiques que rep, però l’expedient obert es basa en un informe anònim
El procediment de l’expedient és irregular. Han decidit que per defensar la unitat d’Espanya val tot, fins i tot saltar-se les seves lleis

No pagaran si hi ha multa, de fins a 60.000 euros

El Reus presentarà, de moment, unes quantes proves per fer front a l’expedient, sobretot l’acta arbitral i l’informe del director del partit de la LFP, que no inclouen cap incident destacable. A partir d’aquí, tal com va explicar l’advocat del Reus, Pere Mellado, present també en la compareixença de premsa de Llastarri i Oliver, el comitè de competició haurà de decidir, en un màxim d’uns deu dies, si imputa alguna infracció al club, que després tindrà un període per a al·legacions. Com a màxim, al Reus li pot caure una multa de 60.000 euros, que, segons Oliver, no pagaran en cap cas.

La Federació Catalana de Futbol s’ha interessat pel tema, però des del Reus entenen que no s’hi impliquin gaire perquè es troba “en una situació delicada” i està sotmesa “a una pressió notable”.

Francisco Rubio, blanc de les crítiques

El president del comitè de competició de la RFEF és Francisco Rubio, que va fer uns tuits molt despectius sobre el referèndum i s’ha mostrat hostil contra el moviment independentista. Ahir, a més, va fer un escrit, també a les xarxes socials, en què assegura que en la premsa catalana no hi ha llibertat i explica que rep molts atacs des de l’anonimat. Precisament, Joan Oliver va recordar que l’informe que ha servit al comitè que ell presideix per obrir l’expedient al Reus també és anònim, ja que no ha transcendit el nom del delegat arbitral que el va confeccionar. Oliver, que va reiterar que l’expedient obert és irregular i inquisitorial, va fer seves les últimes paraules de l’escrit de Rubio, en què diu que “l’honestedat i la professionalitat funcionen com a magnífics antídots contra aquests rèptils”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)