Barça B

Les dues cares habituals

Barça B. El filial blaugrana obté un punt molt valuós al camp del líder en un partit que es va posar de cara amb el 0-2, però en el qual va acabar cedint davant l’empenta de l’Osasuna

OSASUNA 2 barça b 2

OSASUNA:Sergio Herrera, Lillo. Unai García, Oier, Clerc; Quique, Azura, Fran Mérida, Roberto Torres (Mateo, 71’); Xisco (Sebas Coris, 86’) i David Rodríguez (Fausto Tienza, 65’).BARÇA B:Ortolá; David Costas, Fali (Tarín, 46’), Jorge Cuenca, Cucurella; Aleñá, Oriol Busquets, Vitinho; Jose Arnaiz, Choco Lozano (Marc Cardona, 91’) i David Concha (Carles Pérez, 75’).GOLS:0-1 (24’) David Concha. 0-2 (32’) Aleñá. 1-2 (35’) Quique. 2-2 (47’) Fran Mérida.ÀRBITRE:Ocón Arraiz (col·legi de la Rioja).T.G.:als locals Roberto Torres, Xisco i Unai García; i als visitants Tarín i Oriol Busquets.T.V.:al local Fran Mérida (64’), doble amonestació.PÚBLIC:15.156 espectadors.

El Barça B té dues cares. Per una part és un equip creatiu, amb jugadors diferencials capaços de fer gairebé màgia amb la pilota. Per l’altra, però, és un bloc dòcil, amb problemes per controlar els tempos. Ja es poden posar molt de cara les coses, com va passar ahir al Sadar, que falta aquell grau de maduresa necessari per asserenar els partits si cal. El conjunt que entrena Gerard López no deixa de ser un filial. Al camp del líder, en tot cas, va aconseguir un punt molt valuós, però l’empat no és dolç del tot. I és que, en el minut 32, el Barça B guanyava 0-2 i, després, en la darrera mitja hora, va jugar amb un home més. Al final, però, la pressió ambiental i la bona feina de l’Osasuna, que és un equipàs, va fer que la victòria s’escapés.

Per les característiques dels dos equips s’esperava un partit entretingut i, d’entrada, ni l’Osasuna ni el Barça B van decebre a ningú. Els de casa van començar controlant i buscant amb més insistència el gol, però al filial blaugrana ja li estava bé, que és un equip que sap explotar els espais millor que ningú. El primer ensurt el va patir Ortolá en un córner. Ell, i tota la defensa visitant, van veure com en un servei de córner, Oier creuava la pilota amb el cap i l’enviava a la fusta (18’). Beneït pal. Tot seguit ho intentaria Xisco amb un xut fàcil per al sentinella blaugrana. El Barça B tampoc no va estar-se amb els braços creuats. Un equip amb futbolistes com Aleñá i Arnaiz, que tenen quirats per jugar a categories superiors, pot muntar-te un sidral en qualsevol moment. Dit i fet. Entre el minut 24 i el 32 els de Gerard López van marcar dos gols. Primer, Arnaiz, que ahir va jugar pel carril dret, va aprofitar un mal servei de Sergio Herrera per córrer cap a la porteria, retallar i posar la pilota a David Concha. El seu company, sol, no va fallar. El mateix Jose Arnaiz repetiria com a assistent poc després. Qui es va beneficiar de la seva passada va ser aquest cop Carles Aleñá, que va etzibar una canonada des de la frontal lluny de l’abast del porter local. Amb el 0-2 el partit pintava molt bé, però la reacció de l’Osasuna no va fer-se esperar. En el 35, Quique va aprofitar una bona acció dels seus companys per escurçar la diferència amb un bon xut des de dins de l’àrea. L’1-2 deixava el partit obert amb vista a la segona part.

Cleca immediata

La segona part no hauria pogut començar pitjor per al Barça B. Els de casa van sortir a mossegar i van trobar la recompensa molt d’hora. En el minut 47, i amb la fortuna com a aliada, l’Osasuna va fer el 2-2. Fran Mérida va xutar des de la frontal i Cuenca va desviar la trajectòria de la pilota involuntàriament al fons de la xarxa. Ortolá només s’ho va poder mirar. Una llàstima. Poc després, en el 64, els de casa es van quedar amb deu homes per l’expulsió de Mérida.

Aquest condicionant, però, no va ser del tot positiu. El Sadar va bullir i al Barça B li va mancar serenor per controlar el partit i generar perill. Així, els de Gerard no van arribar a inquietar realment Sergio Herrera. L’Osasuna, en canvi, va tenir dues ocasions claríssimes que haurien pogut canviar el signe del matx. Quique va enviar una falta al pal i, en l’últim instant del partit, Fausto Tienza va connectar una centrada amb el cap i la pilota va marxar fora pels pèls.

Independentment del que hagi passat, sempre és positiu sumar un punt al camp del líder. El dono per bo, ja que tornem reforçats
Hem fet concessions, però ens aniran bé aquest tipus d’experiències per anar creixent