Girona

Ara és una altra història

El Girona no ha aconseguit tornar mai del camp del Deportivo amb la victòria a la butxaca

Fins ara sumar a Riazor ja era un èxit, però avui guanyar és gairebé una obligació

deportivo 5 girona 1

DEPORTIVO:Lux, Laure, Aythami, Rochela, Ayoze, Bergantiños, Juan Carlos, Juan Domínguez (Valerón, 62’), Saúl (Guardado, 71’), Salomão i Lassad (Bodipo, 82’).GIRONA:Dani Mallo, Jose, Richy, Migue, David Garcia, Juanlu, Dorca, Jandro (Tébar, 60’), Dani Nieto (Moha, 71’), Gaizka Saizar i Ion Vélez (Benja, 71’).GOLS:0-1 (3’) Dani Nieto. 1-1 (10’) Lassad. 2-1 (64’) Lassad. 3-1 (70’) Lassad. 4-1 (74’) Jose, en pròpia porteria. 5-1 (80’) Salomão.ÀRBITRE:Piñeiro Crespo, del col·legi asturià.T.G.:al local Laure.T.V.:cap.PÚBLIC:Uns 20.000 espectadors a Riazor.

deportivo 3 girona 2

DEPORTIVO:Aranzubia, Laure, Aythami, Colotto, Ayoze, Guardado, Jesús Vázquez, Álex Bergantiños (Lassad, 65’), Salomao (Saúl, 57’); Valerón i Riki (Juan Domínguez, 79’).GIRONA:Santamaría, Luso (Benja, 74’), Richy (Tortolero, 46’), Migue, David Garcia, Juanlu, Tébar, Dorca, Dani Nieto (Moha, 68’), Gaizka Saizar i Coro.GOLS:0-1 (4’) Dani Nieto. 1-1 (27’) Riki. 2-1 (72’) Lassad. 3-1 (85’) Laure. 3-2 (87’) Coro, de penal.ÀRBITRE:Lesma López, del col·legi madrileny.T.G.:al local Ayoze (85’); i als visitants David Garcia (22’), Tortolero (46’) i Moha (86’).T.V.:cap.PÚBLIC:Uns 24.000 espectadors a Riazor.

deportivo 0 girona 0

DEPORTIVO:Lux; Laure, Marchena, Insúa, Manuel Pablo; Álex Bergantiños, Juan Domínguez; Núñez (Teles, 76’), Juan Carlos (Arizmendi, 56’), Rudy (Luis, 66’); i Borja Bastón.GIRONA:Isaac Becerra; Ivan López, Richy, Migue, David Garcia; Matamala, Timor; Felipe, Jandro (Eloi, 74’), Juncà (Jofre, 64’); i Gerard Bordas (Chando, 82’).ÀRBITRE:Melero López, del col·legi andalús.T.G.:als locals Laure (24’), Bergantiños (40’), Arizmendi (85’); i als visitants Matamala (43’), Timor (62’), Isaac Becerra (64’), Ivan López (82’).T.V.:cap.PÚBLIC:Uns 19.000 espectadors a Riazor.

El Girona ja sap què és jugar a Riazor, i és que al llarg de la història ho ha fet en cinc partits oficials. Dos d’aquests Deportivo-Girona ja han quedat gairebé en l’oblit perquè es van disputar les temporades 1957/58 i 1958/59, quan els dos equips van coincidir a segona divisió. Els altres tres precedents a l’estadi que el Girona visitarà avui es van jugar la temporada 2011/12 (un partit de lliga i un de copa) i la 2013/14. En totes aquestes visites, però, el Girona hi ha viscut un element comú, i és que la victòria pràcticament no s’ha deixat ni ensumar. En els dos partits dels anys cinquanta el Girona va aconseguir un empat, però va perdre l’altre partit. I en els precedents més recents ha seguit la mateixa línia, ja que dels tres partits només n’ha esgarrapat un empat sense gols.

El fet és que fins ara sempre que el Girona s’havia presentat a Riazor ho havia fet com l’equip modest que visita la casa del ric, i és que mentre que el Girona lluitava amb les urpes per aferrar-se a la categoria de plata, el Deportivo es passejava per la categoria imposant la seva llei i aconseguint l’ascens a primera divisió a les primeres de canvi. Ara, a primera divisió, el canvi de mentalitat que ha de fer el Girona és absolut, i és que Riazor ha passat de ser un d’aquells camps on aconseguir un punt era gairebé un èxit a ser un dels camps als quals els de Pablo Machín i viatgen amb la sensació que obtenir un resultat positiu és imperatiu pel fet de ser un rival directe en la lluita per la permanència. Més encara en la situació actual de la classificació, amb el Girona flirtejant al límit de la zona de descens i el Deportivo amb dos punts més en la classificació –és quinzè.

Escaldats en la copa

Cinquanta-un anys després de l’última visita el Girona va tornar a trepitjar la gespa de Riazor en la segona eliminatòria de la copa de la temporada 2011/12 amb Raül Agné a la banqueta. Tot i haver sumat només un punt en les dues primeres jornades el tècnic de Mequinensa va alinear un onze força titular, però el Girona va quedar eliminat de la competició i de quina manera. Tot i el gol matiner de Dani Nieto que va avançar els gironins el Deportivo va acabar passant per sobre els gironins i firmant una golejada (5-1). Lassad, amb un triplet de gols, i la màgia de Valerón, que va entrar avançada la segona i es va carregar l’equip a l’esquena, van demostrar que els gallecs eren molt superiors. De fet, aquella derrota va ser la pitjor que va encaixar l’equip gironí en tota la temporada.

Ambició sense premi

Un més i mig després de l’eliminació de la copa el Girona va haver de tornar a Riazor, aquesta vegada en lliga. La imatge que va donar l’equip d’Agné va ser molt millor que en la competició del KO, però tampoc va poder evitar la derrota. En aquell partit Dani Nieto va tornar a fer el 0-1 en els primers minuts, però els gols de Riki, Lassad i Laure van provocar una nova derrota del Girona, que va maquillar el marcador amb el 3-2 final de Coro de penal. Aquella derrota va deixar els gironins en una situació crítica, en zona de descens i amb només set punts dels 33 possibles.

La següent, i última, visita del Girona a Riazor va ser dues temporades després, en l’última jornada de la primera volta. En aquella ocasió el Girona va oferir una versió molt més sòlida i va aconseguir salvar un punt gràcies a un empat sense gols amb molt patiment.

Només dos supervivents

En l’empat a zero del curs 2013/14 Javi López era l’entrenador, però va ser l’any que Pablo Machín va arribar al Girona i es va aconseguir la permanència l’última jornada contra el mateix Deportivo. El tècnic de Gómara no va trepitjar Riazor aquell dia, però sí que ho van fer dos jugadors que a dia d’avui formen part de la plantilla que té a les seves ordres: Eloi i Timor. El migcampista gironí va entrar en els últims minuts en substitució de Jandro, mentre que el de Carcaixent va jugar els noranta minuts.

Ramalho i Pere Pons –fins al mercat d’hivern, quan va marxar cedit a l’Olot– són els altres dos jugadors d’aquella plantilla que encara estan a l’equip, tot i que aquell dia no van jugar cap minut.

NOMÉS UN EMPAT

En el passat més recent el Girona només ha sumat un punt en les visites a Riazor

GOLEJATS

Els gironins van caure eliminats de la copa el curs 2011/12 a Riazor per un clar 5-1

DE TU A TU

El Girona visita Riazor amb el mateix objectiu que el Deportivo per primer cop
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)