Reus

Sense perdre el compàs

Reus. Fidels als seus principis, els roig-i-negres eviten la pressió de l’Almeria i s’apunten la segona victòria a domicili, que els apropa a la zona de promoció d’ascens

almeria 0 reus 1

ALMERIA:René; Fran Rodríguez (Motta, 81’), Owona, Joaquín Fernández, Nano (Pervis, 73’); Rubén Alcaraz, Mandi; Nauzet Alemán (Corredera, 73’), Pozo, Gaspar Panadero; i Juan Muñoz.REUS:Edgar Badia; Miramon, Atienza, Olmo, Menéndez; Borja Fernández, Tito, Juan Domínguez; Querol (Campins, 79’), Vaz (Carbia, 24’) i Lekic (Edgar Hernández, 68’).GOLS:0-1 (38’) Borja Fernández.ÀRBITRE:Sagüés Oscoz.T.G.:Als visitants Borja Fernández i Edgar Badia.PÚBLIC:Uns 7.000 espectadors al Juegos del Mediterráneo.

La serenor que va demostrar el Reus per treure la pilota cada vegada que l’Almeria pressionava segur que va provocar més d’un ensurt. Però, per molt que Edgar Badia, Olmo o Tito rebessin la presència d’algun davanter en una zona delicada, cap d’ells va perdre ni la pilota, ni la tranquil·litat, ni la identitat per continuar insistint en la seva proposta futbolística. Aquest fonament, juntament amb l’habitual feina defensiva de tot l’equip en el segon temps, va ser la base de la victòria roig-i-negre a domicili, la segona de tot el curs i la tercera en total. Amb tants empats a la motxilla i una lliga igualada, els tres punts signifiquen que els de López Garai s’apropen perillosament a la zona de promoció d’ascens, ara mateix a quatre punts.

El xoc va tenir dues parts ben diferenciades. En la primera, que curiosament va anar des de l’inici fins al descans, els de López Garai van ser protagonistes amb la pilota intentant netejar la jugada des del darrere per arribar amb claredat. Tot i això, a ningú se li escapa ja que a l’equip li falta clarividència en la part atacant, amb què el domini no es va traduir en oportunitats per marcar: Miramon va signar l’única dels roig-i-negres en la primera mitja hora de partit. En canvi, l’Almeria ho va intentar amb centrades (com ara una que no va arribar a rematar Pozo), pilotes aturades (Gaspar no va encertar en la rematada) i xuts llunyans (Nano el va enviar molt desviat i Nauzet va provar Edgar Badia, ben col·locat).

El gol

Amb l’Almeria amb poc pes en la construcció en el joc, el Reus va colpejar amb una transició ràpida. L’acció, conduïda per Álex Menéndez, la va recollir a la frontal de l’àrea Borja Fernández, que, després de retallar, va enviar el seu xut al fons de la xarxa imparable per a l’exporter del Girona i el Llagostera René. Després de la diana i fins al descans, els de López Garai van continuar dominant malgrat que tot hagués pogut canviar si Rubén Alcaraz hagués girat el seu cop de cap alguns centímetres més a l’esquerra en un servei de córner.

Si en la primera meitat els visitants van mostrar la seva serenitat en atac, en la segona, van ensenyar la tranquil·litat en defensa. Van cedir terreny i pilota als rivals, que es van trobar amb l’habitual organització defensiva del Reus, patida per tothom en la lliga. Tot plegat, va provocar que no hi hagués gaires oportunitats. Mandi, en un xut molt desviat, i Pozo, en un altre massa tou que va anar a les mans d’Edgar, van ser les accions de perill del conjunt andalús que, a poc a poc, anava perdent els nervis perquè el gol no arribava.

Ordre i progrés

A alimentar el nerviosisme de l’Almeria van col·laborar els dos gols ben anul·lats per fora de joc que va patir l’equip local, un fet que va demostrar l’ordre defensiu del Reus. De fet, en l’última mitja hora de partit l’equip local ni tan sols va arribar a xutar a porteria.

PREOCUPACIÓ PER LA LESIÓ DE RICARDO VAZ

La mala notícia del partit d’ahir va ser la lesió de Ricardo Vaz que, a mitjans del primer temps, va haver de ser substituït per una lesió al genoll. Tot i que minuts abans de demanar el canvi s’havia fet mal a la mateixa zona, el mitjapunta va continuar jugant i va tornar a patir una estrebada que no li va permetre continuar. “Em preocupa molt, perquè estava aportant molt en el dia a dia i també estava donant minuts de qualitat”, va dir López Garai, presagiant una lesió greu. “M’ha demanat el canvi, agafant-se el genoll. Déu vulgui que no sigui res”, va dir el tècnic. Vaz només s’ha perdut un partit aquesta temporada.
Hem sabut patir quan tocava i tenir la pilota quan tocava. Al final, ens ha faltat sortir un pèl més del nostre camp, però ha estat un bon triomf
És molt important que l’equip vegi que la feina defensiva acaba donant punts i rèdits
Aritz López Garai
entrenador del reus
Marxem tristos perquè René no ha hagut d’intervenir en tot el partit. Ens han generat poc
Luis Miguel Ramis
entrenador de l’almeria
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)