Girona

futbol

girona

Oxigen pur a Riazor

El Girona suma la primera victòria a domicili a primera i s’escapa tres punts per sobre del descens abans de rebre la visita del Real Madrid

Els de Machín no van saber conservar el 0-1 d’Aday (24’), però no es van deixar sorprendre arran de l’1-2 de Portu (72’)

DEPORTIVO 1 GIRONA 2

GIRONA:Bounou; Ramalho, Bernardo, Juanpe; Maffeo, Pere Pons (Àlex Granell 58’), Aleix Garcia, Aday (Mojica 79’); Borja García (Douglas Luiz 58’), Portu; i Kayode. DEPORTIVO:Francis; Juanfran, Albentosa, Sidnei, Luisinho; Guilherme, Celso Borges; Fede Cartabia (Bakkali 76’), Emre Çolak (Andone 72’), Fede Valverde (Adrián 64’); i Lucas Pérez. GOLS:0-1 (24’) Aday, de penal. 1-1 (51’) Lucas Pérez, de penal. 1-2 (72’) Portu.ÀRBITRE:Gil Manzano, del comitè extremeny.T.G.: als locals Fede Cartabia (75’), Guilherme (83’), i als visitants Pere Pons (26’), Ramalho (51’), Granell (65’), Aday (68’), Mojica (80’) i Bernardo (94’) i Douglas Luiz (95’).T.V.: cap.PÚBLIC:17.463 espectadors a Riazor.

El Girona rebrà per Sant Narcís el Real Madrid amb la moral pels núvols i sense temor que una derrota l’enviï a la zona de descens després que els de Machín rubriquessin ahir a la Corunya una jornada més que rodona. Les derrotes dels tres equips que tenia per sota –Màlaga, Alavés i Las Palmas– ja van dibuixar un magnífic escenari abans de saltar a la gespa de Riazor, però el resultat final després dels noranta minuts al camp del Deportivo va ser per emmarcar: victòria –la primera a domicili a primera– i tres puntassos de marge respecte al divuitè. Oxigen pur. El guió perfecte per a un equip que ahir es va treure uns quants mals del damunt.

Amb Bounou

Més que sacsejada, Machín va fer saltar la banca amb un canvi inesperat, que va ser la titularitat de Bounou. El marroquí va deixar a la banqueta l’intocable Gorka Iraizoz i va deixar en un segon pla un altre moviment capital com va ser la presència d’Aleix Garcia a la sala de màquines i un altre que era força més matemàtic com l’entrada de Kayode en detriment del sancionat Stuani. El 3-4-2-1 es va mantenir inalterable, i els de Machín van fer una posada en escena més que digna, com a mínim defensivament, amb un bon control sobre els tres mitjapuntes locals (Çolak i els dos Fedes, Cartabia i Valverde) i una bona pressió sobre la defensa i el doble pivot, que no van trobar la manera de transportar la pilota amb avantatge a tres quartes parts del camp.

El Girona va fer un partit pragmàtic. No va voler ensurts en defensa i va buscar fer mal en atac per la via directa. La majoria d’intents ofensius del Girona van acabar desactivats per Albentosa i Sindei perquè els blanc-i-vermells van abusar massa del joc directe i també de les pilotades. Sort en va tenir el Girona que Gil Manzano va veure l’abraçada d’Albentosa a Kayode dins l’àrea i va decretar penal en una acció que tenia tots els números d’acabar en no res. Aday va prendre la responsabilitat des dels onze metres (Granell havia fallat el primer penal contra el Sevilla, provocat també per Kayode) i va enganyar Francis.

El 0-1 va despertar el Deportivo, però sort en va tenir el Girona que l’assistent de Gil Manzano va treure l’escaire i el cartabó en dues accions dels locals que van acabar amb dos gols anul·lats a Borges i Fede Valverde. El descans va ser molt benvingut per tallar l’empenta local.

L’1-1 i l’1-2

Si Gil Manzano va veure penal sobre Kayode, no se li pot recriminar que també veiés una falta dins l’àrea de Ramalho, tot i que el penal amb què va castigar el Girona va fer tota la pinta de ser una clara llei de la compensació. Lucas Pérez no va fallar des dels onze metres i va situar el Girona contra les cordes.

S’esperaven uns minuts finals complicats per als visitants. Machín va moure fitxa buscant possessió (Aleix, Granell i Douglas a la gespa) i el Girona va trobar l’efectivitat perduda en l’1-2 de Portu, ben assistit per Kayode. Certament, els visitants van patir –la banda dreta del Dépor va ser una autopista–, però també hauria pogut arribar l’1-3 en quatre accions de contraatac molt clares.

RESPOSTA LOCAL

El Deportivo va reaccionar, però li van anul·lar dos gols per fora de joc (37’ i 40’)

COMPENSACIÓ

Un penal tan poc clar com el primer va permetre els locals tornar dins el partit (51’)

LA POSSESSIÓ

Machín va voler el control de la pilota amb Aleix, Granell i Douglas a la gespa

L’1-2, UN OASI

Portu, assistit per Kayode, va fer saltar la banca quan faltaven 18 minuts per al final

VENT A FAVOR

Un penal dubtós sobre Kayode transformat per Aday va donar aire als visitants

SORPRESA

Dels tres canvis a l’onze, el més sorprenent va ser el de Bounou a sota els pals

RESISTÈNCIA

El Girona va patir, però també va tenir quatre contraatacs clars per sentenciar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)