Barça B

Brillar no és suficient

Barça B. El filial blaugrana protagonitza un recital ofensiu en la primera part, però no en fa prou amb el gol matiner del Choco Lozano (8’) i encadena contra la Cultural el quart empat

cultural 1 barça b 1

CULTURAL LEONESA:Jesús Fernández; Iza (Bastos, 75’), Gianni Zuiverloon, Albizua, Víctor Díaz; Mario Ortiz, Yeray; Emi Buendía, Señé, Guarrotxena (Julen Colinas, 71’); i Rodri.BARÇA B:Ortolá; Palencia, David Costas, Cuenca, Cucurella; Sarsanedas, Busquets, Vitinho (Ruiz de Galarreta, 62’); Aleñá, Choco Lozano (Marc Cardona, 77’) i Jose Arnaiz (Concha, 84’).GOLS:0-1 (8’) Choco Lozano. 1-1 (56’) Rodri.ÀRBITRE:Moreno Aragón (col·legi madrileny),T.G.:als locals Gianni Zuiverloon, Iza i Rodri, i als visitants Choco Lozano, Cucurella i David Costas.PÚBLIC:8.079 espectadors.

Quan no és una cosa, n’és una altra, però el cas és que no hi ha manera que el Barça B passi de l’empat. Ja són quatre jornades. El filial blaugrana encara no ha trobat aquella continuïtat en el joc que li permeti plasmar la seva superioritat tècnica –inqüestionable en un equip amb futbolistes com Aleñá o Arnaiz a les seves files– en victòries. En la visita d’ahir al Reino de León es va repetir un guió ja habitual, que s’ha viscut en tres de les últimes quatre jornades. L’equip va avançar-se relativament aviat, però el rival va acabar neutralitzant el seu avantatge. El Choco Lozano va ser aquest cop l’encarregat d’obrir la llauna (8’) i, amb el 0-1, el Barça B hauria pogut marcar perfectament un o dos gols més davant un rival grogui. El preu del perdó, però, és alt a segona. Així, poc després de la represa, un exjugador del Barça B, Rodri, va aprofitar una pilota que li va caure als peus, franca, per establir l’empat definitiu. Vaja, un dia més a l’oficina. Al filial blaugrana li falta alguna cosa per amarrar el blat quan el té al sac. Aquell salt qualitatiu que l’equip està predestinat a fer per una mera qüestió futbolística, haurà d’esperar.

Tot i que el partit va jugar-se a l’hora de la sobretaula, el primer temps d’ahir a Lleó va ser més digne d’unes crispetes que no pas d’unes postres copioses. El Barça B va fer un futbol de cine i va aclaparar una Cultural desdibuixada. El que és estrany és que el filial blaugrana només aconseguís un gol de renda abans del descans, sobretot per la superioritat que va mostrar en la primera mitja hora de partit. Després d’haver avisat en els primers compassos, el Choco va avançar els de Gerard López en el minut 8 culminant una acció en què els tres atacants de l’equip van exhibir les seves virtuts. Primer, Aleñá va fer un canvi de joc impecable cap al carril d’Arnaiz, que va posar-se a córrer amb la pilota als peus, va desfer-se de la pressió d’Iza i, enganxat a la línia de fons, va assistir el Choco Lozano. El punta hondureny va imposar el seu físic i, tot i el marcatge, va posar el peu com tocava per enviar la pilota al fons de la xarxa.

Amb el 0-1, l’espectacle tot just havia començat. El Barça B va ser un cicló i va disposar de tres senyores ocasions per ampliar la diferència: un xut desviat de Cucurella, un un contra un del Choco amb el porter que Jesús Fernández va salvar i una rematada massa alta de Jose Arnaiz. Enmig de tot plegat, al Choco li van anul·lar un gol per fora de joc. Res, no hi va haver manera, i en el segon temps tocaria lamentar-ho.

Canvi de paradigma

El 0-1 va afectar el plantejament dels dos equips en el segon temps i, al final, qui hi va sortir perdent va ser el Barça B, que va recular davant una Cultural famolenca. Després de la mala estona que els lleonesos havien passat en la primera part, després de la represa van sortir disposats a mossegar. I els blaugrana van patir. De fet, Rodri no va trigar gens a igualar el marcador. Després d’una bona acció de Guarrotxena per la banda i d’un xut de Señé, Rodri va caçar una pilota en fora de joc i va rematar a plaer.

Amb l’1-1 el partit va trencar-se i els dos equips van disposar de bones ocasions per desequilibrar la balança. Primer, va tenir més presència ofensiva el Barça B, però en els últims minuts la Cultural va tenir també el 2-1 a les botes. Al final, en tot cas, res de res. Un empat més.

RUIZ DE GALARRETA TORNA UN MES I MIG DESPRÉS

La millor notícia per al Barça B va ser, ahir, el retorn als terrenys de joc d’Íñigo Ruiz de Galarreta, que no jugava des del partit del dia 25 de setembre contra el Lugo, en què es va lesionar. El migcampista basc, que és una peça bàsica per dotar d’equilibri l’equip, va saltar al camp en el minut 62 per substituir Vitinho, que havia fet un partit discret. Gerard López va explicar després del partit les sensacions amb què Ruiz de Galarreta va acabar el duel. “Ha jugat aquesta mitja horeta i m’ha comentat que ha tingut bones sensacions”, va manifestar l’entrenador vallesà, molt satisfet amb el fet de poder tornar a disposar del mig organitzador basc: “El trobàvem a faltar, és un jugador que et dona aquell punt de pausa, tranquil·litat i possessió al mig del camp que de vegades ens havia faltat.”
Estic orgullós pel futbol que hem desplegat; després del gol, en la primera part, hauríem pogut matar el partit