Barça B

El Barça B no pot dir blat

D’un en un. L’equip blaugrana té problemes per matar els partits i en tres dels últims quatre duels s’ha avançat però ha vist com el rival ha acabat empatant en la segona part

Les alegries són últimament molt relatives al Barça B. El filial blaugrana arriba als descansos satisfet, amb la feina mig feta. A l’hora de lligar el blat, però, no se’n surt. El nus no és prou sòlid i els punts s’acaben escapant. Així, el conjunt que entrena Gerard López encadena ja quatre empats, en tres dels quals, a més, ha hagut de veure com el rival li ha igualat el resultat després de la represa. Han volat 6 punts. Hi ha una fuga a solucionar, ja que l’esperat salt de qualitat que l’equip vol fer dependrà de l’èxit que tingui defensant rèdits. D’un en un se suma molt a poc a poc i el Barça B és l’equip de segona que més cops ha empatat (7), juntament amb l’Osasuna, el Reus, la Cultural Leonesa i el Sevilla Atlético.

“Fa unes quantes jornades que tenim un millor resultat al descans que no pas al final, i això ho hem de millorar. Cal que matem els partits amb algun gol més”, analitzava després de l’empat a Lleó l’entrenador, Gerard López, que tot i això està satisfet amb la bona imatge que projecta el seu conjunt. “Estic orgullós pel que fa a concepte i a joc, amb només tretze partits es veu que l’equip té una identitat clara. Ara només falta rubricar el bon futbol amb algun gol més”, afirma.

A l’hora d’analitzar el perquè d’aquesta fuga de punts un cop l’equip s’ha avançat en el marcador, Gerard té clar que el perfil de jugadors que té marca aquesta tendència, alhora que té una bona raó per a l’optimisme: ha recuperat Ruiz de Galarreta, un home que li anirà molt bé per agafar la batuta i desaccelerar els partits si és necessari. “Ens falta un punt més de calma i de tranquil·litat, però tenim un perfil de jugadors amb tendència a fer transicions, conduccions i atacar; estem intentant que quan l’equip tingui el resultat a favor eviti que el partit es torni d’anada i tornada, ja que el rival pot tenir més espais per agafar-nos en transicions”, explicava recentment l’entrenador blaugrana, que té clar que la baixa de Ruiz de Galarreta ha estat un condicionant important: “Ens ha faltat aquest perfil d’home que aporta calma quan ens avancem.” És per tot plegat que, després veure’l de nou al camp a Lleó després d’un mes i mig de lesió, Gerard estava d’allò més content: “És un bon reforç per ajudar l’equip en aquesta zona del camp on ens falta pausa.”

LES FRASES DE GERARD LÓPEZ

J. 3 | Almeria-Barça B 2-2
Resultat a la mitja part: 1-1
1-0 (25’) Joselu. 1-1 (45+1’) Ruiz de Galarreta. 2-1 (52’) Pedro. 2-2 (69’) Abel Ruiz. J. 5 | Alcorcón-Barça B 1-1
Resultat a la mitja part: 0-0
1-0 (76’) Ávaro Giménez. 1-1 (88’) Carles Aleñá.
J. 8 | Barça B-Oviedo 1-1
Resultat a la mitja part: 1-0
1-0 (40’) Arnaiz. 1-1 (55’) Carlos Hernández.
J. 11 | Osasuna-Barça B 2-2
Resultat a la mitja part: 2-0
0-1 (23’) David Concha. 0-2 (32’) Carles Aleñá. 1-2 (35’) Clerc. 2-2 (47’) Fran Mérida.
J. 12 | Barça B-Sevilla Atl. 1-1
1-0 (3’) Carles Aleñá. 1-1 (48’) Marc Gual.
J. 7 | Nàstic-Barça B 0-0
J. 13 | Cultural-Barça B 1-1
Resultat a la mitja part: 0-1
0-1 (8’) Choco Lozano. 1-1 (56’) Rodri.

ABONATS A LA ‘X’

Ens falta un punt més de calma. Tenim un perfil de jugadors amb tendència a atacar i cal saber també gestionar l’avantatge
Fa unes quantes jornades que tenim un millor resultat al descans que al final del partit. Hem de millorar i intentar matar els partits

UNA LLOSA

7
partits de 13
ha empatat el Barça B. Lidera aquesta estadística juntament amb l’Osasuna, el Reus, la Cultural i el Sevilla Atlético.
6
punts
ha deixat escapar l’equip de Gerard López en la segona part les darreres quatre jornades, en què ha empatat.