2a divisió A

L’efecte 2000

La Masia. Abel Ruiz, Miranda, ‘Mate’ i Sergio Gómez lideren una fornada destinada a triomfar de blaugrana

Amb Abel Ruiz, jugador ja de ple dret del Barça B, al capdavant, la fornada de l’any 2000 comença a treure el cap amb força al club blaugrana. Amb quatre titulars en la selecció subcampiona del mundial disputat a l’Índia el mes passat –“aquesta medalla també és fruit de la bona feina que es fa a la Masia”, diu Ruiz–, el Barça torna a comptar amb una generació il·lusionant, que aspira a triomfar en un futur no gaire llunyà.

“Venim amb moltes ganes de tornar a estar amb l’equip i aportar el màxim per complir els objectius d’aquesta temporada”, diu el lateral mallorquí Mateu Morey, que, com els seus companys Sergio Gómez i Juan Miranda, ja pensa en blaugrana. I és que l’objectiu de tots tres, tot i que encara els quedarà un any de juvenil, és fer el salt al filial el curs que ve. Una fita ambiciosa, però la referència del seu company de generació Abel Ruiz –primer golejador de l’any 2000 en el futbol professional espanyol– els fa apuntar alt. “Estic centrat en el juvenil, però personalment el meu objectiu és intentar jugar l’any que ve al Barça B”, diu Gómez. “Mentre el club aposti per mi, jo apostaré pel Barça”, hi afegeix Mate, que aquest estiu va sonar amb força per al Bayern de Munic. Qui també sembla que confirmarà aviat la seva aposta pel conjunt blaugrana és el mateix Abel Ruiz, que renovarà el contracte aviat. “Tinc molt bones ofertes, però la meva prioritat és el Barça. M’he d’asseure amb el meu representat, però la idea és quedar-me aquí”, confirma el davanter blaugrana. “Agraeixo molt la confiança de Gerard”, hi afegeix.

Experiència inoblidable

Tot i perdre una final que semblava molt ben encarrilada –2-0 a la mitja hora de joc–, l’experiència mundialista és d’aquelles que es tarden a oblidar, “Vam quedar amb la mel a la boca, però amb els dies t’adones del que has aconseguit”, explica Miranda, recordant un mundial que ha tornat a situar la Masia a primera plana. I és que tot i la baixa per lesió del migcampista Jandro Orellana, els quatre blaugrana van ser el pal de paller de la selecció espanyola. “Ens hem hagut d’adaptar a un país nou i a una cultura diferent, però ha estat una experiència molt bonica. Llàstima de la final”, diu Abel Ruiz, bota de bronze del torneig. “Era com estar en un núvol”, conclou Sergio Gómez, premiat amb la pilota de plata com a segon millor jugador del torneig.

LES FRASES

El primer equip encara queda lluny, però estic content de l’oportunitat que em va donar Gerard
Juan Miranda
defensa del juvenil a
Estic centrat en el juvenil, però sí que l’any que ve l’objectiu és intentar jugar amb el Barça B
Sergio Gómez
mitjapunta del juvenil a
La meva prioritat és el Barça. Tinc molt bones ofertes, però la meva idea és quedar-me aquí
Abel Ruiz
davanter del barça b
Se’ns va escapar de les mans, però amb els dies valores que vam quedar subcampions
Mateu Morey, ‘Mate’
defensa del juvenil a
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)