Girona

Castigats i advertits

Resignats. El Girona és l’equip que més targetes ha vist en les 5 lligues més importants. Stuani ja ha complert el primer cicle i Bernardo, Juanpe, Pere Pons, Aday i Douglas Luiz (4) hi estan a punt

El Girona, amb molta diferència, és l’equip que més targetes veu entre tots els conjunts de les cinc millors lligues europees. Amb 42 en total repartides en les onze jornades disputades fins ara, la plantilla dirigida per Pablo Machín és l’equip més castigat pels col·legiats independentment del seu grau d’agressivitat. Els blanc-i-vermells han comès 181 faltes i reben 3,8 targetes per partit –cada 4,6 faltes en contra, algun jugador gironí és amonestat per l’àrbitre–, un percentatge molt elevat sobre 39 targetes, ja que tres de les 42 han estat per protestar a la màxima autoritat en el terreny de joc o per alguna pèrdua de temps amb el marcador a favor.

L’equip de Montilivi no és un equip agressiu, i des de fa setmanes, entre els mateixos jugadors i, sobretot, a través del seu entrenador, Pablo Machín, els missatges de queixa han estat diversos. Si bé els futbolistes dirigits pel de Gómara són durs i contra els equips més poderosos han hagut de defensar sense pilota durant molta estona, el sentiment de ser castigats amb més facilitat que la resta d’equips de la categoria aflora després de cada partit.

De fet, el Girona ja ha vist com el seu davanter centre titular ha hagut de complir el primer cicle de targetes –Stuani és un atacant que no renuncia al xoc amb el contrari, ja sigui per terra o en el joc aeri– i fins a cinc dels seus jugadors es troben actualment apercebuts després de només onze jornades del campionat. Els centrals Bernardo Espinosa i Juanpe Ramírez, el carriler Aday Benítez i els migcampistes Pere Pons i Douglas Luiz, aquest darrer amb la mitjana de targeta per minut més elevada de tota la plantilla –l’amonesten una vegada cada 50 minuts que juga– són els jugadors amenaçats pel jutge de competició; per tant, molt a prop de perdre’s un partit obligatòriament: “Jo no jutjaré si mereixem o no tantes targetes a favor. Crec que no som un equip gaire agressiu però en cada partit sortim escaldats en aquest aspecte”, deia l’entrenador del Girona, Pablo Machín, en la roda de premsa posterior a la victòria dels seus futbolistes a l’estadi de Riazor contra el Deportivo (1-2), en què van veure fins a vuit targetes, el seu rècord del curs (en els duels contra l’Atlético, el Sevilla i el Madrid només en van veure dues).

A distància dels altres

Les 42 targetes que ha vist en només onze jornades permeten al Girona encapçalar un rànquing de dubtós honor. A la mateixa lliga espanyola, l’Alavés és el segon amb més targetes però amb set menys que els gironins, que n’han vist més que el Bolonya i l’Olympique de Marsella, els dos equips que més n’han vist fora de la màxima categoria estatal, amb 36 amonestacions, això sí, en dotze jornades, una més de les que s’han disputat a primera. En un altre nivell hi ha els equips de la Premier League i la Bundesliga, que tenen al West Ham, amb 26 targetes, i el Hannover 96, amb 28, com els conjunts que encapçalen el rànquing. Les estadístiques de les dues competicions confirmen les teories sobre la permissibilitat dels col·legiats i de la diferència de joc que s’aplica habitualment.

El Girona haurà de continuar amb el seu pla i no afluixar el ritme defensiu que tants bons resultats li està donant darrerament. Encadenar tres victòries consecutives com a debutant a primera és una fita a l’abast de pocs equips, i és que, a la fi, acabar cuer pel que fa a la classificació del joc net significa el mateix per a un equip que acabar-hi en primera posició.

La Liga
(11 jornades)
GIRONA 42
Alavés 35
Vila-real 32
Màlaga 31
Athletic Club 29
Premier League
(11 j.)
West Ham 26
Huddersfield Town 24
WBA 24
Newcastle 23
Crystal Palace 22
Bundesliga
(11 jornades)
Hannover 96 28
Hoffenheim 26
Colonia 23
Schalke 04 22
Eintracht Frankfurt 21
Serie A
(12 jornades)
Bolonia 36
Verona 32
Genova 29
Torino 26
Cagliari 26
Ligue 1
(12 jornades)
Olympique Marsella 36
Toulouse 34
Saint-Etienne 30
Montpellier 29
Troyes 29

EN LA JORNADA 9

Stuani va ser el primer jugador que va complir un partit de suspensió per acumulació

PERCENTATGE ALT

L’equip dirigit per Machín rep una targeta groga per cada 4,6 faltes que li xiulen
Hi ha cinc jugadors amenaçats de suspensió que podrien ser baixa properament

ELS APERCEBUTS

El Girona ha vist 17 targetes més que el West Ham, el que més n’ha vist en la Premier
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)