Girona

futbol

girona

Montilivi: el llistó, molt alt

69.143 espectadors. L’estadi del Girona supera el 85% d’ocupació en els sis primers partits de l’equip a primera divisió, que també han coincidit amb la visita dels rivals més atractius

Montilivi ha registrat una ocupació del 85,7% en els sis primers partits del Girona a primera divisió. És un registre notable, només superat pel 94% del Leganés (Butarque té un aforament inferior, de poc més de 10.000 espectadors), el 91% del Wanda Metropolitano (l’estrena de l’estadi de l’Atlético ha estat un atractiu majúscul) i el 87% del Benito Villamarín (l’afició del Betis no sol fallar mai).

La incògnita és si Montilivi podrà mantenir un percentatge tan alt a partir d’ara, quan els rivals no seran tan atractius (fins a final d’any han de passar per l’estadi la Real Sociedad, l’Alavés i el Getafe, vells coneguts a segona A), les baixes temperatures truquen a la porta amb l’arribada de l’hivern i el Girona comença a ser un equip que obre i tanca jornades a les 9 de la nit: contra la Real Sociedad el partit serà divendres i contra l’Alavés, dilluns.

Per al duel contra els txuri-urdin, el club de Montilivi ha llançat una promoció destinada als aficionats que van comprar entrades en el partit contra el Real Madrid. Aquests (la majoria són Fans) poden adquirir dues entrades al preu d’una. Els 9.000 abonats, òbviament, tenen el seu seient reservat com en tots els partits de lliga.

11.524 de mitjana

L’equip, amb tres victòries seguides, ja ha fet el pas perquè l’afició li faci costat independentment del rival que trepitgi l’estadi. La Real Sociedad serà el setè visitant i també té l’atractiu d’estar disputant una competició europea com l’Europa League. Difícilment, el Girona hauria pogut tenir un calendari més complicat a casa, per on ja han passat els quatre equips de Champions (Barça, Real Madrid, Atlético i Sevilla) i un d’Europa League (Vila-real).

Com era de preveure, el ple va ser pràcticament absolut contra el Madrid (13.383 espectadors, amb teòricament només 61 seients que no es van omplir dels 13.444 que té l’estadi després de l’ampliació) i el Barça (68 espectadors menys que el dia del Madrid). També s’han superat els 11.000 contra l’Atlético i el Sevilla, tot i que per tot el que representava el primer partit de lliga (debut històric en la màxima categoria i visita d’un candidat a tot), possiblement sigui una de les entrades més decebedores d’aquest curs. Qualsevol de les sis entrades de lliga superarien l’aforament de Montilivi de la temporada passada (9.282 espectadors). La mitjana, de moment, és d’11.524 i el rival que ha dut menys gent a la graderia, el Vila-real.

CINC ‘EUROPEUS’

Per l’estadi ja ha passat la flor i nata: Barça, Madrid, Atlético, Sevilla i Vila-real

FINS A FINAL D’ANY

Els propers rivals a Montilivi són la Real Sociedad (divendres), l’Alavés i el Getafe

LES ENTRADES

11.512
Girona - Atlético 2-2
9.966
Girona - Màlaga 1-0
11.032
Girona - Sevilla 0-1
13.315
Girona - Barça 0-3
9.935
Girona - Vila-real 1-2
13.383
Girona - Real Madrid 2-1

EL PROPER PARTIT

Tothom qui va comprar una entrada contra el Madrid, té dret divendres a un 2x1

EL QUE VE

A partir d’ara, partits en dies laborables, rivals menys atractius i arribada de la fred
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)