Girona

futbol

girona

Confiança en l’era Eusebio

El rival. El tècnic, que va arribar a la Real Sociedad el novembre del 2015 i va renovar fins al 2019, dirigeix un equip ple d’estrelles cridat a fer un bon paper en les tres competicions que disputa

La Real Sociedad visitarà Montilivi per primera vegada a l’elit. A priori, per potencial i pressupost, hauria de ser un duel desigual a favor dels txuriurdin, però veient el gran rendiment del Girona en aquest tram inicial de lliga tot fa pensar que la Real haurà de suar la cansalada per endur-se alguna cosa positiva cap a casa. I, si no, que li ho preguntin al Real Madrid, que va acabar claudicant en l’últim partit dels de Pablo Machín davant de la seva afició (2-1). Tot i així, la Real Sociedad disposa d’una de les plantilles més potents de la primera divisió, amb una barreja de jugadors contrastats del nivell de Willian José, Carlos Vela, Illarramendi, Xabi Prieto, Zurutuza i el porter Rulli, i joves perles com ara Mikel Oyarzabal (20 anys), Odriozola (21), Kevin Rodrigues (23), Diego Llorente (24), Januzaj (22), Bautista (22) i Zubeldia (20).

Bon rendiment

Amb un joc alegre i vistós, el conjunt basc està cridat a fer un bon paper en les tres competicions que disputa, la lliga, l’Europa League i la copa. Pel que fa a la competició estatal, el conjunt dirigit per Eusebio Sacristán va començar amb tres victòries consecutives, tot i que després li ha faltat regularitat (4 derrotes, 2 empats i 2 victòries –l’última en la passada jornada contra l’Eibar (3-1)– en els últims vuit partits), el que ha situat els txuri-urdin com a setens classificats amb disset punts, a dos del sisè i a sis del quart. D’altra banda, en l’Europa League la Real és segon del grup L amb 9 punts, a només un del líder, el Zenit (10), mentre que en la copa del Rei els bascos van superar el Lleida (0-1) en el partit d’anada dels setzens de final.

En l’apartat ofensiu, Oyarzabal s’està consolidant com el jugador amb més verí en atac de la Real amb sis gols en la lliga, seguit de Willian José (4) i Juanmi i Illarramendi (3), mentre que Gerónimo Rulli (21 gols encaixats en les primers 11 jornades) és indiscutible sota els pals.

Un projecte a llarg termini

Des del retorn a la primera divisió el curs 2010/11 després de tres anys a segona A, que a Anoeta estan disfrutant amb el seu equip –en la temporada 2013/14 la Real fins i tot va disputar la Champions League–, una tendència que s’ha consolidat els últims anys amb l’arribada d’Eusebio Sacristán a la banqueta el novembre del 2015. El tècnic, que ja va passar per Montilivi a 2a A dirigint el Celta i el Barça B, va renovar el febrer passat fins al 2019, confirmant la confiança del club en la feina de l’entrenador i en un projecte a llarg plaç. Confiança en l’era Eusebio.

UNA PERLA

Oyarzabal (20 anys) és el jugador ‘txuri-urdin’ més inspirat en atac, amb 6 gols

EN LA COPA

Els d’Eusebio van superar el Lleida (0-1) en el partit d’anada dels setzens de final

EN L’EUROPA LEAGUE

Amb 9 punts la Real està lluitant pel lideratge del grup L amb el Zenit (10)

EN LA LLIGA

La Real, setena, va començar amb tres victòries, però després li ha faltat regularitat

El malson d’Imanol Agirretxe amb les lesions

En la Real Sociedad hi ha diversos jugadors que no han tingut gaire sort amb les lesions en les últimes temporades, com és el cas del talentós Sergio Canales i, sobretot, d’Imanol Agirretxe. El davanter va patir el desembre del 2015 al Bernabéu una lesió en el turmell que acabaria sent un autèntic malson, i és que el futbolista, tret d’una aparició puntual contra el Màlaga poc després, va estar allunyat dels terrenys de joc fins a l’agost passat. Aquest curs Agirretxe va començar jugant trenta minuts repartits en tres partits de lliga, però, quan semblava que començava a veure la llum, l’atacant es va tornar a lesionar, ara muscularment –ruptura de fibres en el quàdriceps–, un nou contratemps que mantindrà Agirretxe de baixa encara uns quants partits més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)