Girona

ALBERTO DE LA BELLA

LATERAL DE LA REAL SOCIEDAD

“El Girona està fort, és un equip a tenir en compte”

“Ells passen per un bon moment i tenen confiança, així que haurem de fer les coses molt bé si volem guanyar-los”

“Som un dels equips que millor juga de la primera divisió, ja fa uns anys que tenim l’Eusebio i això es nota”

El Girona fa un gran treball en defensa i a dalt té Stuani, que ho posa tot a dins, un fet molt important per a un equip ascendit
Quan la temporada passada vaig anar a l’Olympiacòs pensava que ja no tornaria mai més a la Real, però he tornat a casa meva

A punt de fer 32 anys, Alberto de la Bella (Santa Coloma de Gramenet, 2/12/1985) continua a l’elit a les files de la Real Sociedad, club amb el qual ha encetat la seva vuitena temporada després d’una breu experiència a l’Olympiacòs grec el curs passat. De la Bella està encantat a Anoeta i amb l’ambiciós projecte de la Real, al mateix temps que destaca la dificultat del pròxim partit al camp del Girona, un equip que té meravellat el lateral esquerre.

Després de l’aturada de seleccions la lliga torna a l’activitat amb un Girona-Real Sociedad. Molesta jugar en divendres?
No molesta, ja tenim ganes de jugar. Estem preparats i ara ens toca anar al camp del Girona, un equip que està fort i que s’ha de tenir en compte, passen per un bon moment i haurem de fer les coses molt bé si volem guanyar.
Per potencial i pressupost podria semblar un partit fàcil per a la Real, però veient com ha començat el Girona…
Han començat molt bé, després de l’ascens podien tenir dubtes de com funcionaria l’equip a primera divisió, però estan fent les coses bé, guanyant partits, i cada vegada tenen més confiança. Han començat amb bon peu.
Que en destacaria, de l’equip dirigit per Pablo Machín?
Conec personalment en Bernardo de l’etapa que vam passar junts al Sevilla B i parlo amb ell sovint, i sempre diem que el Girona està fent un bon treball defensiu, i a més a dalt tenen Stuani, que ho posa tot a dins, un aspecte molt important per a un equip ascendit.
A Montilivi el Girona és un equip difícil de superar. Miri què li va passar al Madrid en l’últim partit.
Sí, van guanyar el Madrid en un bon partit, van estar molt concentrats. El Girona va merèixer pujar a primera després de molts intents fallits, i amb l’ajuda del City també han fet bons fitxatges i tenen una bona estructura amb vista al futur.
Diria que el Girona és l’equip revelació? En l’onze hi solen haver molts jugadors del curs passat i els resultats continuen sent positius.
Pot ser que siguin l’equip revelació. He vist diferents partits del Girona i m’agrada, juguen amb confiança i creuen que poden estar molts anys a primera. Estan anant partit a partit i volen treure tots els punts possibles en la primera volta, i això farà que tinguin més confiança de cara a la segona.
Veu els gironins lluitant en la part baixa de la taula o per alguna cosa més?
Crec que ara només han de pensar a sumar punts i després, en les últimes jornades, ja es veurà on estan. Si sumen 40 punts com més aviat millor, segur que estaran molt contents.
Parlem de la Real, setè classificat. Com arriben a la cita?
Arribem bé, després de l’última aturada vam tenir algun dubte, sobretot al darrere perquè encaixàvem molts gols, però hem millorat. Ja fa uns anys que tenim l’Eusebio d’entrenador i això es nota, juguem d’una manera molt automatitzada, amb un futbol molt vistós i identificat, volem la possessió de la pilota i amb això arribar a la porteria contrària. Crec que la Real és un dels equips que millor juga de la primera divisió, podem estar millor o pitjor, però sempre juguem al mateix i amb aquesta idea anirem fins al final.
L’objectiu més important és jugar la lliga de campions la temporada vinent?
Sí, és molt difícil perquè en la lliga hi ha quatre o cinc equips molt forts, però el projecte de la Real ja fa uns anys que funciona i amb l’Eusebio ha agafat una estabilitat que com a mínim pot garantir l’Europa League i, per què no, la Champions.
Una manera d’accedir a la Champions seria quedar entre els quatre primers de la lliga i una altra guanyar l’Europa League, on de moment van segons del grup I a només un punt del líder, el Zenit. Els il·lusiona aquesta competició?
Sí, estem en una bona posició en la lligueta i volem guanyar els dos partits que queden per aconseguir el primer lloc del grup, i després ja veurem què passa en les eliminatòries. Estem fent un bon treball i estem molt il·lusionats, com també amb la copa. Crec que l’equip té un bon equilibri, jugui qui jugui tenim un bon rendiment i estem aconseguint bons resultats.
En l’aspecte personal és la seva vuitena temporada a la Real i té contracte fins al 2019. Ja és tota una institució a Anoeta.
Vaig estar set anys seguits aquí; després, el curs passat vaig anar a l’Olympiacòs i pensava que ja no tornaria mai més a la Real, però el futbol és així i a l’estiu vaig tenir l’oportunitat de tornar a casa meva. Estic molt content d’haver renovat dos anys.
Com bé diu, el curs passat el va jugar a l’Olympiacòs d’Atenes. Què tal l’experiència?
Molt bona, tenia la possibilitat de continuar en la lliga espanyola, però valorant moltes coses vam decidir anar a l’estranger, aprendre un idioma nou... en definitiva viure una experiència en família i gràcies al futbol. Va ser molt positiu, vam guanyar la lliga i vaig tenir la sort d’estar en un gran club, el millor de Grècia.
En la posició de lateral esquerre abans tenia la dura competència de Yuri (PSG) i ara té la del jove i prometedor Kevin. No li estan posant les coses fàcils per mantenir la titularitat...
A la Real estan sortint jugadors molt joves i preparats i els veterans hem d’ajudar-los perquè puguin créixer i adaptar-se ràpidament al primer equip. En Kevin ho està fent molt bé, en aquesta aturada ha anat amb la selecció absoluta de Portugal i jo miro d’ajudar-lo, i quan em toca jugar a mi surto a disfrutar i a fer el que toca.
Fins ara ha jugat 2 partits de lliga, 1 de copa i els 4 de l’Europa League. Content o en vol més?
Jo estic preparat per quan l’Eusebio em necessiti, estaré disponible i al 100%, estic disfrutant molt d’aquesta etapa i tant ajudaré al camp com si he d’animar des de la banqueta.
En una altra entrevista de fa anys em va dir que s’havia tret el títol d’entrenador. Continua amb aquesta idea o encara veu lluny això de penjar les botes?
Són idees del futur i no sé què passarà, primer espero continuar jugant almenys tres o quatre anys més, em veig amb forces per continuar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)