Reus

Un problema crònic

Reus. El conjunt roig-i-negre arrossega les carències ofensives de la temporada passada, és el segon equip que menys gols ha fet i la majoria de dianes les han marcat els migcampistes (7 de 10)

“Per un davanter top de la categoria et demanen uns 600.000 euros que nosaltres no podem pagar. I ja m’ho conec, després la gent ens dirà que no tenim un home gol.” Qui feia aquesta afirmació a l’inici del mercat d’estiu passat era el president del Reus, Xavier Llastarri, que des del realisme de qui gestiona els recursos ja va avançar una situació que s’està produint. El conjunt roig-i-negre, al qual el curs passat li va costar Déu i ajuda marcar gols, ha vist com el problema de la sequera continua. El Reus és el segon bloc que menys dianes ha marcat (10), darrere de l’Almeria (9) i amb el mateix bagatge que l’Alcorcón, el Cadis i el Sevilla Atlético.

L’equip, de fet, manté la base ofensiva que la temporada passada va marcar 31 gols en 42 jornades. Els davanters centre són els mateixos –Máyor i Edgar Hernández– amb el canvi de Dejan Lekic per Chrisantus. Entre els problemes amb les lesions i també la falta d’encert, però, el bagatge dels homes d’atac continua sent molt pobre, per no dir preocupant. Dels deu gols de l’equip, només tres els han fet futbolistes de la línia ofensiva: un de Querol, un de Lekic i un altre de Máyor.

Per fortuna, això ho ha esmenat l’encert dels jugadors de segona línia, especialment de Gus Ledes, que és el pitxitxi de l’equip amb cinc gols. El tècnic, Aritz López Garai, remarca el valor que els centrecampistes també perforin la porteria contrària. “És molt important que la gent de segona línia sumi gols, perquè juguem un 4-3-3 i els dos interiors han de trepitjar àrea”, explicava la setmana passada l’entrenador basc.

Els menys productius

La línia ofensiva del Reus és la menys efectiva de tota la segona divisió juntament amb la de l’Alcorcón, que també ha fet tres gols. Els del Baix Camp, doncs, estan llunyíssim dels equips amb els atacs més temibles de la categoria. El del Valladolid, per exemple, acumula 19 gols, onze dels quals els ha fet el pitxitxi, Jaime Mata. Els altres dos equips catalans també tenen uns números força més positius, ja que l’atac del Nàstic acumula 12 dianes i, el del Barça B, 10. Per fortuna, els reusencs continuen sent força solvents en defensa i tenen una mitjana inferior al gol encaixat per partit (12 en 14 jornades).

0
gols ha fet la defensa.
Cap central ni cap lateral del Reus han aconseguit encara una diana.
3
gols han fet els atacants.
Han marcat els puntes Lekic i Máyor i l’extrem David Querol.
7
gols han fet els mitjos.
Gus Ledes ha marcat 5 dianes, i també han sucat Juan Domínguez i Borja.
Gols dels atacants
Valladolid 19 gols
Granada 17
Numància 15
Tenerife 14
Oviedo 14
Sporting 13
Nàstic 12
Saragossa 12
Rayo Vallecano 11
Osca 10
Osasuna 10
Barça B 10
Lugo 10
Còrdova 9
Cadis 9
Sevilla Atlético 7
Llorca 6
Albacete 6
Cultural 6
Almeria 4
Reus 3
Alcorcón 3
Es comptabilitzen els gols dels jugadors d’atac, incloent-hi els extrems.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)